Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Kia Venga 2010

Pienten tila-autojen kysyntä ei ole ollut kovin suurta, mutta tarjonta lisääntyy jatkuvasti. Nämä autot tarjoavat enemmän tilaa Golf-luokan auton hinnalla.
Autoesittely Kia Venga 2010

Kia lähti tähän luokaan rohkealla Soul-mallilla ja nyt sen sisarmalliksi on tuotu varovaisemmin muotoiltu Venga. Se on Soulia paremmin tähdätty Euroopan markkinoiden vaatimuksia vastaavaksi ja Venga myös valmistetaan Tsekissä.

Kori ja sisätilat

Vengan pituus on vain 407 cm, mutta siihen nähden tilaa on todella paljon. Takapenkin ollessa takimmaisessa asennossa polvitilat pystyy päihittämään lähinnä Skoda Superb. Samoin pääntilaa riittää suuremmillekin matkustajille ja myös sivusuunnassa takaistuimella on ulkomittoihin nähden väljää. Sisätilat ovat kaikkiaan samaa luokkaa kuin toisessa syksyn uutuudessa, Opel Merivassa.

Takaistuin on monen kilpailijan tavoin litteä, mutta epämukavaksi sitä ei voi moittia. Myös etuistuimella tunnelma on väljä. Etuistuimet on sijoitettu hyvin korkealle ja ajoasento on ryhdikäs. Istuimen muotoilu on edessäkin laimeaa, mutta tukea on silti riittävästi lukuun ottamatta ristiseläntukea. Sisäänkäynniin helppous ansaitsee erityismaininnan.

Tavaratila on perusasennossaan samaa luokkaa kuin Golf-luokan viistoperissä tai kilpailevissa tila-autoissa. Tilaa voi hyvin järjestää lisää siirtämällä takapenkkiä hieman edemmäksi. Monissa kilpailijoissa perä on pystympi ja laajennettu tila hieman pitempi. Tavaratilan välipohjan avulla saadaan tasainen laajennettu tila. Pohjan alta löytyy ilahduttavasti varapyörä.



Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Varustelu on Suomessa aina EX. Vakiovarusteisiin sisältyy yleisimpien lisäksi mm. aktiiviset pääntuet, sumuvalot, stop-start-järjestelmä, ajotietokone ja takaistuimen keskikyynärnoja. Ilmastointi on manuaalinen, automaattinen maksaa verottomana 300 euroa. Vakionopeussäätimen saa pari kymppiä halvemmalla. Lisäksi saatavana on kevytmetallivanteet ja panoraama-kattoikkuna.

Sisustuksen muotoilu on tarkoituksenmukaisen selkeää. Nappeja on kokoluokkaan nähden melko runsaasti, mutta hallintalaitteet ovat silti selkeät ja kevytkäyttöiset. Erityismaininnan ansaitsee kevyt ja täsmällinen vaihteensiirto. Kojelaudan etuosa on laadukasta muovia, mutta muilta osin muovit ovat varsin halvan tuntuisia. Pieni yksityiskohta uusissa Kia-malleissa on kovasti VW-konsernin tuotteita muistuttava taittoavain. Säilytystilaa on melko hyvin, mutta keskikonsolissa saisi olla kannellinen lokero sekä tietenkin keskikyynärnoja. Radion äänenlaatu on vaatimaton.

Moottori ja suorituskyky

Suomessa Vengaan on tarjolla vain 1,4-litrainen bensa- ja dieselmoottori. Koeajettu bensamoottori vastaa voimavaroiltaan odotuksia, joita 1,4-litraiselle voi 1200-kiloisessa autossa asettaa. Liikkeelle lähdetään pirteästi. Liittymästä kiihdyttäminen kolmosella tuottaa jo hieman tuskaa ja ohituskiihtyvyys viitosella on vaisua.



Vaihtamisopastimella on kova usko moottorin puhtiin. Se mm. ehdottaa suoraan kakkoselta viitoselle vaihtamista reippaassa kiihdytyksessä 50 km/h jälkeen. Erityispiirteenä tuli esille vedon epätasaisuus, joka ilmenee esimerkiksi jonossa ryömittäessä. Nopeuden säätely täsmälleen halutulla tavalla on vaikeaa. Mahdollista ahdettua bensamoottoria odotellessa diesel lienee suorituskyvynkin puolesta parempi valinta Vengaan.

Kilpailuasetelma


Kia Venga on luokassaan kilpailukykyisempi kuin mikään muu Kia-malli. Toisaalta samalla hinnalla saa 1,6-litraisen Ceedin, joka ei sekään ole huono valinta. Venga on pirteästi muotoiltu auto, jossa ei ole turhia konstailuja. Se on helppo ajaa ja omaksua.

Vertailuun Vengan rinnalle otettiin samaa koko ja hintaluokkaa edustavat Ford Fusion ja Nissan Note. Vertailu tehty vuoden 2011 malleista


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin