Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Lexus GS 2014

Neljännen sukupolven Lexus GS -mallisto lanseerattiin vuoden 2012 kesällä. Vaikka tehdas valmistaa GS:ää eri moottorivaihtoehdoilla, Suomen maahantuontiohjelmaan niistä on kuulunut vain hybridiversio GS 450h. Nyt mallistoon liittyy uusi GS 300h, jonka myötä suurikokoisten sedanien E-segmenttiin kuuluva korimalli tulee Suomessa huomattavasti aiempaa laajemman asiakaskunnan ulottuville. Lanseerauksen yhteydessä esitellään useita muotoilu-, teknologia- ja turvallisuusparannuksia koko GS-mallistoon.
Autoesittely Lexus GS 2014

Lexus GS 300h:n bensiinimoottori on nelisylinterinen, 2,5 litran voimanlähde. Sen polttoaineen syötöstä vastaa D-4S -suorasuihkutus. Hybridijärjestelmässä on kaksi sähkömoottoria, jotka vastaavat voimantuotosta, energian talteenotosta ja esimerkiksi portaattoman vaihteistovälityksen toteutuksesta.

Järjestelmän kokonaisteho on 164 kW (223 hv). Tämän moottorikokonaisuuden myötä GS-mallistoon tulee kilpailukykyinen vaihtoehto muiden premium-merkkien vastaavantehoisille dieselautomaateille, joilla on suuret myyntivolyymit markkinoillamme. Vastaavaa hybriditekniikkaa käytetään myös Lexus IS 300h:ssa.



Aiempaa pienemmän hybridivaihtoehdon myötä mallin yhdistetyn ajon kulutuslukema on tippunut lukemaan 4,7 l/100 km. Vastaava CO2-päästö on 109 g/km. Suorituskykyisempää ajoelämystä haluaville on jatkossakin tarjolla 90 kW tehokkaampi GS 450h.

Laaja varustevalikoima

GS 300h:n yleiseen melutasoon vaikuttavat osaltaan ilmanvastusta madaltavat alustan koteloinnit ja tavallista pienemmät koripaneelien väliset raot. Ilmanvastuskerroin on 0,26. Ajonvakautusjärjestelmä ei heikennä takavetoisen auton tunnokkuutta, mutta auttaa silti säilyttämään auton hallittavuuden ääritilanteissa.

Mallin vakiovarustelu on kattava. Esimerkiksi audiojärjestelmä 12 kaiuttimella, avaimeton sisäänkäynti- ja käynnistysjärjestelmä, etuistuimien sähkösäädöt, mäkilähtöavustin, peruutuskamera, pysäköintitutkat edessä ja takana, sähkötoimiset ohjauspyörän asentosäädöt, varashälytin ja Bi-Xenon-ajovalot ajovalopesimillä kuuluvat kaikkien versioiden varusteluun.



Lisävarustevalikoimaan kuuluvat mm. 12,3 tuuman led-monitoiminäyttö Remote Touch Interface -ohjaimella, Mark Levinson -audiojärjestelmä 17 kaiuttimella ja monivärinen HUD-tuulilasinäyttö. Tarjolle tulee myös Lexus Hotspot -järjestelmä, joka mahdollistaa kahden 3G-antennin avulla auton sisäisen langattoman internetyhteyden häiriöttömän toiminnan. Urheilullisempaa varustelua, ajokäytöstä ja ulkonäköä haluaville on tarjolla muiden Lexus-mallien tapaan F Sport -versio.

Turvallisuus

GS-malliston turvallisuusvarustelu on kattava. Korisuunnittelun lähtökohtana on ollut huipputasoinen matkustaja- ja jalankulkijaturvallisuus. Esimerkiksi 10 turvatyynyä, aktiiviset etuistuinten pääntuet sekä hämärä- ja sadetunnistimet kuuluvat vakiovarusteluun. Kuolleenkulmanvaroitin, Pre-Crash turvajärjestelmä, kuljettajan vireystilan valvonta, aktiivinen vakionopeussäädin, Nighview-infapunakamera, kaarrevalojärjestelmä ja automaattiset kaukovalot ovat saatavilla lisävarusteina.

Ensimmäiset Lexus GS 300h -mallit saapuvat Suomeen vuoden 2014 tammikuussa. Mallin autoverolliset hinnat alkavat 60 991,36 eurosta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin