Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz SLK 2013

Mercedeksen SLK oli ensimmäisiä kovakattoisia avoautoja vuonna 1996, ja nyt se on edennyt jo kolmanteen sukupolveensa, joka tuli markkinoille vuonna 2011. SLK on menestynyt hyvin ja se on eräs Euroopan suosituimpia urheilumalleja.
Autoesittely Mercedes-Benz SLK 2013

SLK:n tekniikka on sukua C-sarjalle, mutta se on tuntuvasti lyhyempi. 2,43-metrinen akseliväli on pikkuautoluokkaa. Ulkomuodoltaan kulmikas SLK on maltillinen ja selvästi lähempänä tavallista perheautoa kuin kilpailevat BMW Z4 ja Audi TT. Niin ulkonäkö kuin sisustus ovat uusimmassa SLK:ssa hakeneet vaikutteita superauto SLS AMG:stä.

Istuimia SLK:ssa on kaksi ja tilat ovat moitteettomat pitemmällekin kuljettajalle. Puutetta ei tule pääntilastakaan, mutta liikennevalojen näkeminen yläviistoon on joskus ongelmallista. Istuimet on sijoitettu matalalle. Ajoasento on toimivat ja istuimet ovat pitemmälläkin matkalla mukavat. Uloskäynti vaatii notkeutta varsinkin, jos pysäköi kapeaan väliin, sillä pitkä ovi aukeaa tuolloin niukasti.

Tavaratila on suuri, kun katto on ylhäällä, mutta muodoiltaan hieman hankala. Tasaista pohjaa on niukasti. Lastausaukko on pitempi kuin monessa sedanissa. Katto alhaalla suurin ongelma on minimaalinen aukko, josta ei paljon salkkua suurempaa tavaraa saa pujotettua. Matkustamossa istuinten takana ei ole tilaa lainkaan. Jos istuin ei ole taka-asennossa, saa istuimen taakse sentään pujotettua tuulisuojan, joka haittaa turhaan takanäkyvyyttä katto ylhäällä ajettaessa.



Hieman kömpelösti irrotettavan tuulisuojan ohella avoautoilua helpottamaan lisävarustelistalta löytyy niskaan tuulta puhaltava Airscarf-järjestelmä vain nahkaverhoilun yhteydessä. Tuulisuoja poistettunakin takanäkyvyys on heikko, sillä takaviistoon jää suuri katve. Sisäpeili on tarpeettoman suuri takaikkunan pienuuteen nähden. Parkkitutka on pakollinen lisävaruste. Pitkä keula näkyy mukavasti kuljettajan paikalle. Kääntöympyrän halkaisija on pienempi kuin monessa pikkuautossa.

SLK 200:ssa ja 250:ssa on 1,8-litrainen bensaturbo. Tehokkaampaa kaipaaville löytyy runsaan 20 000 euron lisähinnalla SLK 350 sekä sitä vielä 40 000 euroa kalliimpi SLK 55 AMG. Malliston halvin on nykyään dieselmalli SLK 250 CDI, jossa on tehoa samat 150 kW/204 hv kuin samannumeroisessa bensamallissa. Koeajetussa perusversio 200:ssa tehoa on 135 kW/184 hv. Automaattivaihteistolla varustetussa koeajoautossa pienitilavuuksisen moottorin alaväännön puute ei muodostunut ongelmaksi, mutta ripeäksi lähtijäksi SLK 200:aa ei voi kehua. Ohitukseen reippaasti lähdettäessä vaihteisto pudottaa turhankin monta pykälää alaspäin. Muilta osin vaihteisto toimii miellyttävästi. Manuaalivaihteisen SLK:n vaihteensiirto ei ole kerännyt kehuja.



Sisustus on laadukkaampi kuin monessa muussa sportissa. Etupinnaltaan pysty kojetaulu on persoonallinen ja näyttävät tuuletussuuttimet tuovat urheilullisuutta. Myös näyttöjen grafiikat sopivat SLK:hon kuin nenä päähän toisin kuin ylellisempiin Mercedeksiin. Käyttöjärjestelmän säätöpyörä on mainiosti käsillä, ja katon käyttökytkimien suojana oleva kansi tarjoaa tuen säätöpyörää käyttävälle kädelle. Käyttöjärjestelmä on hyvin selkeä. Mercedekselle tyypillinen ergonomiavirhe on toimintojen keskittäminen vasemmalla sijaitsevaan viikseen, jossa esim. pyyhinten käyttö edellyttää käden irrottamisen ratista. Toinen antiikkisuus on kojetaulun alle vasemmalle sijoitettu seisontajarru. Myös automaattivaihteiston vivussa voisi jo vähitellen luopua sivuheiluttelutarvetta aiheuttavasta kulissimaisuudesta. Säilytystilaa voisi matkustamossa olla hieman runsaammin.

Vakiovarusteena SLK:ssa on Suomessa mm. ksenonvalot, etu- ja sivuturvatyynyt, vakionopeussäädin/nopeudenrajoitin ja puoliautomaattinen ilmastointi. Lisävarustelistalle on siis helposti asiaa. Esimerkiksi nahkaverhoilu maksaa noin 2 000 euroa, metalliväri 1 000 euroa, parkkitutka 1 200 euroa, sadetunnistin 200 euroa, panoraamakatto 700 euroa ja navigaattori 800 euroa.

SLK:n lähtöhinta Suomessa on 56 851 € (SLK 250 CDI BE). Kallein on luonnollisesti SLK 55 AMG, jonka lähtöhinta on 121 353 €.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin