Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Nissan Micra 2012

Nissanin mallisto on kokenut viime vuosina melkoisen muutoksen perinteisistä korimalleista moderneihin crossovereihin, mutta Micra säilyttää edelleen paikkansa.
Autoesittely Nissan Micra 2012

Neljännen sukupolven Micra on tyyliltään samankaltainen kuin kaksi edeltävää mallia. Persoonallisia piirteitä on kuitenkin karsittu ja muotoilu on yllätyksetön. Uusi malli on myös tehty selkeästi entistä halvemmalla, mikä näkyy toteutuksessa sekä valmistuksen siirtymisessä Intiaan.

Kori ja sisätilat

Micra on kasvanut vain maltillisesti ja 3,78-metrisenä on selvästi pienempi kuin nelimetriset kilpailijansa. Tilankäyttö on kuitenkin tehokasta ja takaistuintilat ovat kilpailukykyiset mittavampiin kilpailijoihin verrattuna. Niin pääntila kuin polvitila riittävät ongelmitta hieman keskimittaa pidemmillekin matkustajille. Pääntuet tosin painavat yläasennossaankin epämukavasti yläselkää.



Leveyssuunnassa tilaa on ohuista ovista huolimatta niukasti. Etuistuimet ovat hyvin pienikokoiset eikä eurooppalaismittainen kuljettaja tunne oloaan kotoisaksi. Istuimen muoto sinänsä vaikuttaa asialliselta ja istuma-asento on miellyttävän korkea. Myös leveyssuunnassa tilaa on niukasti kyynärnojan ja oven välissä. Kuljettajan istuimeen kiinnitetty kyynärnoja on mukava, mutta haittaa turvavyön kiinnittämistä ja hieman myös vaihteen vaihtamista. Tässä hintaluokassa portaallinen selkänojan säätö on ymmärrettävää säästöä.

Myös tavaratilaa on ulkomittoihin nähden asiallisesti. Acentasta lähtien takaselkänoja on 2-osainen ja takaistuin taittuu vanhaan, mutta toimivaan tapaan etuistuimia vasten. Jos tasaista lattiaa ei tarvita, riittää pelkästään selkänojien taittaminen. Edeltävän mallin kaltaista pituussäätöä istuimessa ei ole. Takaluukussa on kunnon avauskahva.

Moottori ja suorituskyky

Alkuvaiheessa ainoa moottori on 3-sylinterinen 1,2-litrainen bensamoottori. Dieseliä ei ole luvassa, mutta myöhemmin tulee kompressoriahdettu versio bensakoneesta. Kaupunkiajossa Micran kierrosherkkä moottori on ilahduttavan pirteä. Maantiellä ohituskiihtyvyys jää toimivista välityksistä huolimatta heikoksi 1,2-litraistenkin sarjassa. Ilmoitettu kulutus on erittäin pieni. Lisähintaan on saatavana portaaton CVT-vaihteisto.



Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus


Varustetasot ovat muiden 2000-luvun Nissanien tapaan Visia, Acenta ja Tekna. Visiassa on vakiona mm. manuaali-ilmastointi (ei Visia City), ajotietokone, kuljettajan istuimen korkeussäätö, sähkölasit edessä, kauko-ohjattava keskuslukitus, bluetooth, radio/CD, ajonvakautus ja 6 turvatyynyä. Acentassa on lisäksi mm. automaatti-ilmastointi, vakionopeussäädin, 2-osainen takaselkänoja, nahkaratti, kartanlukuvalo ja tavaratilan valo. Teknassa on jo joitakin harvemmin pikkuautossa tavattavia varusteita: sadetunnistin, etuosan lasikatto, peruutustutka pysäköintitilan mittauksella, kevytmetallivanteet sekä navigaattori kosketusnäytöllä.

Joitakin Tekna-varusteita saa lisävarusteena Acentaan, mutta muuten lisävarustevalikoima rajoittuu lähinnä metalliväriin, josta otetaan 475 euroa. Värivalikoimassa on pirteitä vaihtoehtoja.



Kojetaulu on tyyliin sopiva. Keskikonsolin säätimissä muotoilija on päässyt valloilleen, mutta toiminnot ovat silti helposti löydettävissä. Hallintalaitteet toimivat kaikkiaan mallikkaasti ja esimerkiksi jarrutustuntuva on erinomainen. Säilytyslokerot ovat pienikokoisia. Hetkellisen kulutuksen mittari on turha LED-palkki. Muovien laatu on luokiteltava halvaksi, vaikka auton hintakin huomioitaisiin. Ovet ja takaluukku ovat hyvin kevyen tuntuiset, mutta ovien sulkeutumisääni on silti laadukas.

Kilpailuasetelma

Micra on rehellisen perinteinen pikkuauto. Se on näppärä ja käteensopiva kaupungissa ja tulee toimeen myös maantiellä. Micraa ei ole turhaan paisutettu monien kilpailijoiden tapaan. Kaikessa tuntuvan keveytensä takia törmäystestissäkin tosin jäätiin neljään tähteen. Edullinen hinta huomioiden Micra on harkinnanarvoinen vaihtoehto.

Vertailuun Micran rinnalle otettiin Suzuki Swift ja Mazda2.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin