Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Range Rover Evoque 2012

Land Rover Range Rover Evoque loi maastureiden joukkoon aivan uuden autoluokan, sillä kolmeovista mallia voisi nimittää maasto-Coupéksi. Toisena vaihtoehtona on viisiovinen hieman perinteisemmän näköinen korimalli.
Autoesittely Range Rover Evoque 2012

Mitoiltaan Evoque on kaikkien aikojen pienin Range Rover, sillä 4,35 metrin pituisena se on 430 mm lyhyempi kuin Range Rover Sport. Vaikka Coupé ja viisiovinen Evoque ovat muodoiltaan hyvin erilaiset, ovat ne yhtä pitkiä ja leveitä. Kattolinjassa mallit poikkeavat toisistaan niin, että 30 mm korkeamman viisiovisen Evoquen katto laskee loivemmin. Myös takaistuin on viisiovisessa suunniteltu erilailla tarjoten enemmän hartiatilaa.

Range Roverin saa nyt ensimmäistä kertaa merkin historiassa nelivedon lisäksi myös etuvetoisena. Historiallinen päätös kaksivetoisuudesta tehtiin sen takia, että monet asiakkaat haluavat mahdollisimman vähän kuluttavan auton, jonka päästöt ovat alhaiset. Uuden etuvetoisen Evoquen CO2-päästöt ovat alhaisimmillaan 130 g/km. Koko Range Rover Evoque malliston päästöt on valmistajan mukaan saatu pidettyä alle 200 grammassa/km.



Dieselmoottoriksi voi valita nelivetoisissa malleissa 150- tai 190-hevosvoimaisena ja vaihteistoksi saa mieltymyksen mukaan kuusivaihteisen käsivalintaisen tai automaattivaihteiston. Automaattivaihteistoissa on Drive Select - valitsin ja lisäksi vaihteenvalitsimet myös ohjauspyörässä. Etuvetoisissa malleissa ainoa yhdistelmä on 150-hevosvoimainen dieselmoottori käsivalintaisen vaihteiston kanssa. Bensiinimoottori on uusi 2,0-litrainen ahdettu 240 hevosvoimaa kehittävä suorasuihkutusmoottori, joka on saatavana ainoastaan automaattivaihteisena.



Kolme varustetasoa


Lähtökohtana on kolme muotoiluteemaa, jotka poikkeavat melkoisesti toisistaan tyyliltään ja hengeltään. Turvallisuusvarustelu on kaikissa varustuksissa sama, ja siihen kuuluvat muun muassa polviturvatyyny, kaatumisenestojärjestelmä (RSC), perävaunun vakautusjärjestelmä (TSA) sekä sähköinen käsijarru.

Pure

Perustaso Puren varustukseen kuluu automaatti-ilmastointi, vakionopeussäädin, mäkilähtöavustin ja peruutustutka. Dinamica verhoiltu sisustus on viimeistelty nahkasomistein.

Kaikkiin Suomeen tuotaviin Evoque-yksilöihin on otettu vakioksi kylmän sään paketti, joka sisältää normaalien istuinlämmittimien lisäksi lämmitettävän ohjauspyörän, tuulilasin ja tuulilasin pesimet. Lisäksi pakettiin kuuluu niin bensiini- kuin dieselmoottorin kanssa lisälämmitin.

Dynamic

Urheilullisemmassa Dynamicissa Puren 17-tuumaiset kevytmetallivanteille asennetut renkaat vaihtuvat 19-tuumaisiksi ja autossa on sporttisuutta lisäävä muotoilusarja. Ohjaamosta löytyy nahkaverhoillut sähkösäädöillä ja muistilla varustetut istuimet sekä alumiiniset polkimet.

Äänentoistosta vastaa Meridianin suunnittelema 380 wattinen äänentoistojärjestelmä. Siihen kuuluu subwoofer ja kymmenen kaiutinta. Järjestelmää ja monia muita auton laitteita hallitaan keskikonsolin 8-tuumaisella kosketusnäytöllä.



Prestige

Prestigen ulkonäkö on hillitympi kuin Dynamicissa, mutta autossa on niin ikään 19-tuumaiset pyörät. Nahkaisissa etuistuimissa on monipuoliset sähkösäädöt ja ohjaamon paneloinnissa käytetään puuta. Kuten Dynamicissa, myös Prestigessa on Meridian-äänentoisto ja kosketusnäyttö keskikonsolissa.

Lisävarusteet

Pitkältä lisävarustelistalta voi valita, vaikka lasisen panoraamakaton. Kuljettajaa avustavia ja turvallisuutta lisääviä varusteita on saatavissa myös paljon. Xenonajovalot ja automaattiset tuulilasinpyyhkimet ovat vakiona Purea lukuun ottamatta. Niihinkin voi lisätä vaikka pysäköintiavustimen, kuolleen kulman varoittimen tai auton ympäri 360 astetta näyttävän kameran.

Range Rover Evoquen autoverolliset hinnat alkavat 44.400 eurosta 5-ovisena Pure 2,2 eD4 mallina (etuvetoinen 150 hv). Nelivetoisena Pure maksaa alimmillaan n. 49.000 euroa ja automaattivaihteisena lähes 56.000 euroa.

Vertailussa BMW X1 ja Kia Sportage.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin