Autoesittely Seat Ibiza 2002-2007 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Seat Ibiza 2002-2007

VW-konsernin merkeistä Seat edustaa edullista urheilullisuutta.
Autoesittely Seat Ibiza 2002-2007

Konsernin pikkuautoista ensimmäisenä uudistui Skoda Fabia, vuoden 2001 lopussa seurasi VW Polo ja vuoden 2002 uutuus on Ibiza. Mallien perusrakenne on hyvin samanlainen, mutta Seat pyrkii houkuttelemaan ostajia nuorekkaammalla muotoilulla ja myöhemmin tulevilla tehokkailla mallivaihtoehdoilla.

Muiden pikkuautouutuuksien tavoin Ibizakin on melko korkea. Sisätilat eivät kuitenkaan ole olleet suunnittelun tärkein asia. Takaistuimella on selvästi vähemmän tilaa kuin Polossa, Fiestassa, Getzissä tai Jazzissa. Pääntila on riittämätön 180-senttiselle ja myös polvitila on rajoitettu. Takaistuin on mukava kahdelle. Istuma-asento on korkea. Keskipaikan pääntuki on käsittämättömän edessä ja keskipaikka on muutenkin epämukava toppausten takia.

Etuistuimet eivät ole yhtä onnistuneet kuin VW-konsernin autoissa yleensä. Istuimet ovat varsin pienet ja selkänojan yläosa kaartaa voimakkaasti taakse. Edessäkin istuma-asento on melko korkea, tuulilasin yläreuna taas on melko alhaalla. Tämä rajoittaa pitkien kuljettajien näköaloja.

Tavaratila on hieman isompi kuin Polossa. Tässä luokassa enemmän tilaa tarjoaa vain Jazz. Takaistuin ei ole säädettävä ja monikäyttömahdollisuudet ovat tavanomaiset.

VW-konsernin bensamoottoreista pienimmät kuuluvat parhaimmistoon. Ibizan ja Polon perusmoottorina 1.2 12V on onnistunut ja myös 1.4 16V on kilpailijoidensa tasolla. Myös käyntiääni on näissä moottoreissa sivistynyt. Suorituskyky vastaa sitä, mitä 75-hevosvoimaiselta pikkuautolta odottaakin. Vääntöä on paremmin kuin useimmissa kilpailijoissa. Suurilla kierroksilla ei merkittävää lisätehoa saada aikaan. Sitä varten on tarjolla 100-hevosvoimainen versio.

Ajettavuudeltaan Ibiza kuuluu luokkansa parhaisiin. Ohjaus on sähköhydraulisesta tehostimesta huolimatta maantieajossa tarkka ja tunnokas. Parkkipaikalla se on erittäin kevyt. Suuntavakavuus on kunnossa kitkarenkaillakin ja myös kaarreajo on luontevaa. Jousitus on melko kova.

Ibizan hintaa on pyritty pitämään kohtuullisena jättämällä pois Polon vakiovarusteluun sisältyvät sivuturvatyynyt. Polossa on myös metalliväri vakiona.  Sen sijaan Ibizassa on ulkolämpömittari, valonpesimet ja lämmitettävät lasinpesusuuttimet. Stella E -versiota lukuun ottamatta Ibizan varusteisiin kuuluvat myös kauko-ohjattava keskuslukitus ja etuovien sähkölasit. Seatin tapaan lisävarusteet ovat kalliita. Esim. lämmitettävät peilit 514 euroa ja ilmastointi 1161 euroa. Matkustajan turvatyynyn poiskytkentä on lisävaruste hintaan 71 euroa.

Hallintalaitteissa olennaisin ero VW:hen on punainen mittarivalaistus. Ainoa ihmeellisyys on polttoainemittarin väärin päin oleva asteikko. Ohjauspyörässä on sekä pituus- että korkeussäätö.

Kehitys edelliseen Ibizaan etenkin kojetaulun materiaalissa ja muotoilussa on huikea. Sisustus on muotoilultaan selvästi Poloa modernimpi.

Pikkuautoluokassa kilpailu on nyt kireää. Uutuuksia on tullut runsaasti. Ibiza 1.4 Stella maksaa 17 850 euroa. Polo 1.4 Firstline on hinnaltaan 16 850 euroa, Fiesta 1.4 Ambiente 5-ovisena 17 190 euroa ja Getz 1.3 GLS 15 000 euroa. Ibiza on siis melkoisen kallis auto. Toki se on myös laadukkaan oloinen ja ominaisuuksiltaan luokkansa parhaimmistoa. Edellä lueteltuihin kilpailijoihin verrattuna sen valintaa täytyy puolustella nuorekkaalla muotoilulla.

Kilpailijavertailu

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin