Autoesittely Toyota Land Cruiser 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Land Cruiser 2012

Toyotan maastoautojen valmistus alkoi toisen maailmansodan jälkeen amerikkalaisen Willys' Jeepin pohjalta kehitetyllä BJ-mallilla.
Autoesittely Toyota Land Cruiser 2012

Varhainen BJ oli lähinnä sotilaskäyttöön tarkoitettu karu ajoneuvo. Nimi Land Cruiser otettiin käyttöön lähinnä siviilimallien markkinointia varten. Edelliseen, vuonna 2002 esiteltyyn malliin verrattuna, nykyiseen Land Cruiseriin on saatavilla uudistuneita varusteita, joka auttavat kokematontakin kuljettajaa ajamaan maastossa.

Edeltäjään nähden aavistuksen kasvaneista ulkomitoistaan huolimatta Land Cruiserin etenemiskykyä kuvaavat mitta- ja astearvot ovat asialliset. Kohtaus- ja jättökulmat ovat edeltäjästä tutut 32 ja 25 astetta. Suurin kahluusyvyys on 700 mm. Suurin mahdollinen nousu- ja kallistuskulma on 42 astetta. Pienin maavara on 220 mm.

Sisätilat

Seitsemänpaikkaisen mallin takimmaiset istuimet taittuvat tavaratilan pohjan tasoon saakka. Istuinten nostoon ja laskuun on saatavana lisävarusteena sähköinen ohjausjärjestelmä, jonka katkaisimet sijaitsevat tavaratilassa ja matkustamossa. 

Keskirivin istuimet säätyvät pituussuunnassa 135 mm ja etumatkustajat saavat halutessaan katsekontaktin muihin kyydissä oleviin erillisen, aurinkolasikotelon yhteydessä olevan laajakulmapeilin kautta.

Ohjauspyörässä on monitoimikytkimet, joilla voidaan hallita useita auton toimintoja. Äänentoistoon on mahdollista valita JBL-järjestelmä. Se toistaa CD- ja DVD-levyjen äänimaailmaa 17 kaiuttimen kautta. Navigointilaitteiston yhteydessä olevalle kovalevylle mahtuu noin 2 000 musiikkikappaletta.

Varustetasot ja hinnat

Land Cruiserin varustetasot ovat nimeltään Legend, Luxury ja Executive. Kaikkien mallien varustukseen kuuluvat mm. korinväriset puskurit, avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä, kaksialueinen automaatti-ilmastointi, CD-audiojärjestelmä bluetooth-toiminnolla, ulkoinen AUX-liitäntä, VSC-ajonvakautus ja A-TRC-luistonesto.

Luxury-version varusteita ovat lisäksi esimerkiksi 18-tuuman kevytmetallivanteet, tummennetut takasivulasit, kaasupurkausvalot kaarrevalojärjestelmällä, pysäköintitutkat edessä ja takana, KDSS-jousitusjärjestelmä sekä peruutuskamera.

Executive-mallissa on myös sivu- ja etukamerat, navigointijärjestelmä DVD-toiminnolla ja kovalevyllä, JBL Premium -audiojärjestelmä, 17 kaiutinta, mukautuva vakionopeussäädin, adaptiivinen, korin korkeussäädöllä varustettu jousitus, Pre-Crash-järjestelmä, sekä takamatkustajien viihdekokonaisuus.

Turvallisuus

Toyota on suunnitellut uuden Land Cruiserin korirakenteet sellaisiksi, että törmäystilanteissa kokoonpainumista tapahtuu myös tyypillisellä henkilöautokorkeudella, jolloin molempien osapuolien turvallisuustaso säilyy mahdollisimman hyvänä.

Sivutörmäyksiä silmällä pitäen lattiarakenteet on suunniteltu johtamaan törmäysvoimia laajalle alalle koria, jotta hetkelliset hidastusvoimat ja matkustamon muodonmuutokset pysyvät kohtuullisina. Konepelti ja etulokasuojat antavat helposti periksi ja liukuvat taaksepäin törmättäessä jalankulkijaan.

Vakiovarustukseen kuuluvat mm. etu- ja sivuturvatyynyt, ajonvakautus, aktiiviset etuniskatuet ja törmäyksessä kokoontaittuvat polkimet. Ikkunaturvatyynyjen vaikutusalue ulottuu seitsemänpaikkaisessa mallissa kolmannelle penkkiriville saakka. Törmäyksiä ennakoiva Pre-Crash -järjestelmä kuuluu Executive-varustukseen.

Neliveto ja ajo-ominaisuudet

Nelivetojärjestelmän keskitasauspyörästössä hyödynnetään Torsen-luistonrajoitinta. Normaaliajossa jatkuva neliveto jakaa voimasta 40 % etuakselille ja 60 % taka-akselille. Tilanteesta riippuen voimajakoa voidaan vaihdella välillä 30/70 ja 50/50. Nelivedon nopeusalueita ja keskitasauspyörästön lukitustoimintoa hallitaan keskikonsolissa sijaitsevilla, kiertokatkaisijoilla.

Automaattivaihteiset Land Cruiserit on varustettu mäkilähtöavustimella ja alamäkihidastimella. Mäkilähdöt onnistuvat vaativissakin paikoissa, kun auto estää taaksepäin valumisen viiden sekunnin ajan jarrupolkimen vapautuksen jälkeen. Alamäkihidastin puolestaan pitää ajonopeuden itsenäisesti 5–7 km/h:ssa eteenpäin ajettaessa ja 3–5 km/h:ssa peruutettaessa.

Aktiivinen luistoestojärjestelmä (A-TRC) seuraa kaikkien neljän pyörän pyörimistä. Otteen livetessä maaperästä se jarruttaa sutivia renkaita ja välittää pitäville renkaille enemmän voimaa sekä vääntöä. Elektro-Multi-Vision -järjestelmän kolme kameraa välittävät havainnollista kuvaa katvealueilta. Ohjauspyörän kääntökulmailmaisin puolestaan kertoo, kuinka jyrkästi etupyöriä on käännetty.

Elektronisesti ohjattu hydraulinen jousitus (Kinetic Dynamic Suspension System, KDSS) ohjaa elektronisesti venttiilejä, jotka on kytketty paineakkuihin etu- ja takajousituksien toiminnan tasapainottamiseksi ja ajoalustan kitkan hyödyntämiseksi.

KDSS-järjestelmän yhteydessä kallistuksenvakaajat ovat sähkötoimiset, jolloin niiden toiminta mahdollistaa oikeanlaiset korin liikkeet hyvin erilaisissa nopeuksissa ja ajo-oloissa.

Voimanlähde, kulutus ja päästöt

Suomessa myytävät Land Cruiserit on varustettu 3,0 D-4D -dieselmoottorilla, jonka yhteyteen on saatavilla viisinopeuksisen automaatin ohella myös kuusiportainen manuaalivaihteisto. Automaattivaihteinen Land Cruiser kiihtyy 0–100 km/h 11,7 sekunnissa ja saavuttaa 175 km/h huippunopeuden.

Dieselmoottorin teho on 190 hv ja vääntö 420 Nm. Yhdistetyn ajon kulutus on valmistajan mukaan automaattivaihteisena 8,1 l/100 km, mutta päivän koeajon aikana lukema oli keskimäärin 9,7-litraa/100 km. Hiilidioksidipäästöt ovat laskeneet edeltäjään verrattuna 12 % lukemaan 214 g/km.

Automaattivaihteinen Land Cruiser kiihtyy 0–100 km/h 11.0 sekunnissa ja saavuttaa 175 km/h huippunopeuden.

Auto on edeltäjäänsä 45mm pidempi (4 760 mm) ja 10 mm leveämpi (1 885 mm). Akseliväli on säilynyt 2 790 mm:ssä. Edullisimman Legend mallin suositushinta on 76.856 euroa. Kalleimman Executiven hinta ponnahtaa lähes 124.000 euroon.

Land Cruiserin kilpailijoina vertailuun otettiin Nissan Pathfinder ja Land Rover Discovery 4.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin