Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Toyota Verso 2014

Toyota lanseerasi tila-auto Verson ensimmäistä kertaa vuonna 2002. Uusi Verso on ollut syntymästään lähtien eurooppalaisille kuluttajille suunniteltu tila-auto. Verson mallivuosipäivityksen yhteydessä moottorivalikoimaan liittyy uusi 1,6 litran D-4D turbodieselmoottori.
Autoesittely Toyota Verso 2014

Verson nykyinen uusin malliversio lanseerattiin maaliskuussa vuonna 2013. Verson tuotekehitys, muotoilu, suunnittelu ja valmistus on toteutettu pääasiallisesti Toyota Motor Europen eli TME:n toimesta.

Verson muotoilusta vastasi Ranskassa sijaitseva Toyotan Euroopan muotoilukeskus ED2. Verso sai vuosi sitten yli 470 uutta osaa, joista 60 % on näkyvissä. Nyt malli kokee jälleen uudistuksia niin moottorivalikoiman kuin varustelun suhteen.

Tavaratila taipuu moneen tarpeeseen

Verso on monipuolinen tila-auto, joka tarjoaa tilat vaativallekin perhe -autoilijalle. Toyotan Easy Flat -istuinjärjestelmä tarjoaa monipuolista muunneltavuutta. Jokaiselle matkustajalle on erikseen liikuteltava istuinosansa. Verhoilumateriaalit tuntuvat laadukkailta ja varsinkin keskipenkeillä jalka ja pääntilaa on mukavasti.



Kun toisen ja kolmannen penkkirivin selkänojat kaadetaan alas, uuden Verson tavaratila on yhteensä 1 575 mm pitkä ja 1 430 mm leveä. Kun kaikki kolme penkkiriviä ovat pystyssä, tavaratila on kooltaan 155 litraa ja kolmas penkkirivi alas laskettuna vetoisuus on 440 litraa. Taaimmainen penkkirivi on helppo kaataa tasaiseksi lattia-alaksi. Taaimmainen penkkirivi ikään kuin uppoaa lattiaan, eikä sen olemassa olosta välttämättä tiedä, ennen kuin nykäisee lattiasta törröttävästä kangaslenkistä.

Säilytystiloja löytyy Versosta mukavasti. Kahvikupit saa etuistuinten välissä jonossa sijaitseviin telineisiin ja hansikaslokeron yläpuolella sijaitsevassa lokerossa voi viilentää ilmastoinnin avulla vaikka virvoitusjuomapullon. Ovitaskut ovat varsin tilavat. Takapenkillä matkustavien lapsien tekemisiä on helppo seurailla katosta erikseen aukeavan lapsipeilin avulla.



Lähtöhintaiseen Life varustetasoon kuuluvat mm. halogeeniajovalot, kattokaiteet, sumuvalo, led takavalot, manuaalinen ilmastointi ja ohjauspyörän audiosäätimet. Activeen kuuluu lisäksi ulkoista kromikoristelua, automaatti-ilmastointi, peruutuskamera, vakionopeuden säädin, kosketusnäyttö (Toyota touch & Go) sekä Bluetooth yhteydet. Premium varustelun myöstä ajovalot muuttuvat kaasupurkausvaloiksi ja päiväajossa hehkuvat ledit. Lisäksi autoon käynti ja käynnistys onnistuvat avaimettomasti. Active varustetason pystyy päivittämään hyvin lähelle Premium varustetasoa noin 1000 euroa maksavalla Business Paketilla.

Uusi 1,6 litran D-4D -moottori

Uusimmassa malliuudistuksessa Verso on varustettu myös täysin uudella voimanlähteellä: 1,6 litran D-4D -turbodieselillä. Tämän turbodieselin yhdistetyn ajon CO2-päästöt ovat alimmillaan 119 g/km, ja se on varustettu Toyotan Stop & Start -järjestelmällä ja manuaalivaihteistolla. Päästöluokaltaan uusi moottori täyttää tulevat Euro 6 -ehdot.



Verso on nyt siis saatavilla 1,6-, 2,0- tai 2,2 litraisella dieselmoottorilla ja 1,6 tai 1,8 litran Valvematic-bensiinimoottorilla. Bensiinimoottoreista 1,8-litraisen Valvematic-moottorin yhteyteen on valittavana myös taloudellinen Multidrive S -automaattivaihteisto. Dieselmoottoreista 2,2 litran dieselmoottori on aina automattivaihteinen.

Vuoden 2014 Verso-mallissa esitellään myös uusi ulkoväri: Avantgarde Bronze. Suosituimpaan Active varustetasoon vakiovarusteeksi tulee 16” kevytmetallivanteet. Myös Toyota Touch- mediakeskus uudistuu uudeksi versioksi lukuisin parannuksin, ja varustetasosta riippuen sen yhteyteen on saatavilla myös suomenkielinen Go-navigointijärjestelmä. Myös rengaspainevaroitin tulee nyt vakiovarusteeksi kaikkiin varustetasoihin.

Verson hinnat alkavat vähän vajaasta 26 000 eurosta (1,6 Valvematic Life). Uudella dieselmoottorilla varustettuna lähtöhinta on lähes 28 700 euroa. (1,6 D-4D Life).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin