Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Caravelle 2008-2011

Caravelle on Volkswagenin iso tila-auto, josta on myynnissä 5 metrin ja 5,4 metrin mittaisia versioita. Varustetasoja on kaksi: Trendline ja Comfortline.
Autoesittely Volkswagen Caravelle 2008-2011

Volkswagen Caravelle Trendlineen mahtuu 7-9 matkustajaa kolmessa penkkirivissä, ja kaikki istuvat kasvot menosuuntaan. Toisen rivin voi panna matalaksi, jolloin istuimia on seitsemän. Nelirivinen yhdeksän matkustajan istuinjärjestys 2-2-2-3 on mahdollinen, ja se järjestyy 250 euron lisähinnalla (toukokuu 2008). Lastenistuinta varten autossa on Isofix-kiinnistyspisteet matkustamon ensimmäisellä istuinrivillä.

Henkilöauton tunnelmaa isoon tila-autoon tuo muotoon puristettu tekonahkaverhoilu katossa ja seinissä. Kylmällä säällä isossa autossa saattaa tulla vilu, joten takaosa on varustettu lämmityskennolla ja puhaltimella.

Caravelleen on laitettu pyörien erillisjousitus ajo-ominaisuuksia parantamaan. Ajomukavuutta lisäävät myös ohjauspyörän korkeus- ja pituussäätö sekä joystick-tyyppinen vaihteenvalitsin kojetaulun yhteydessä. Kuljettajan mukavan istuma-asennon varmistavat istuimen korkeussäätö ja ristiselän tuen säätö.

Lisävarusteena voi ostaa esimerkiksi korinväriset puskurit. Navigointilaitteet ja vakionopeuden säädin tuovat lisämukavuutta ajamiseen. Peruutustutka (545 euroa) helpottaa liikkumista kaupunkiliikenteessä.

Caravelle Trendlinen moottorivalikoima on sama kuin VW:n toisessa tila-autossa Transporterissa. Dieseleitä on neljä 1,9 ja 2,5 litraista TDI-mallia (84-174 hv). Bensiinikoneita on kaksi: 2,0-litrainen ja 3,2-litrainen, joista jälkimmäinen on V6 (235 hv). ja 315 Nm:n vääntömomenttiin. Vaihteistovaihtoehtoina ovat moottorin mukaan: 4Motion-neliveto, automaattivaihteisto, 5-6-portainen manuaali tai 6-portainen Tiptronic-automaattivaihteisto. Nelivedot ovat saatavissa 96 kW TDI-, 128 kW TDI- ja 173 kW V6 -moottoreiden yhteydessä.

Bensiinikoneet kuluttavat melkoisesti, keskimäärin 10-13 l/100 km. Kaupungissa ei juuri kannata ajella suurimmalla moottorilla, sillä se vie jopa 18 l/100 km. Hiilidioksidia leviää 253-316 g/km, suuria lukuja nekin. Dieselit kuluttavat 7,6-9,2 l/100 km. Hiilidioksidipäästöt ovat 199-243 g/km.

Turvallisuutta ja ajomukavuutta on takaamassa laaja vakiovarustelu: ESP- ajonvakautusjärjestelmä, lukkiutumattomat ABS-jarrut, elektroninen tasauspyörästönlukitus (EDS), elektroninen jarruvoimajako (EBV) ja vetoluistonrajoitus (ASR). Moottorijarrutusmomentin säätely (MSR) estää vetävien pyörien luiston liukkaalla pinnalla, kun kaasu hellitetään nopeasti tai vaihdetta vaihdetaan pienemmälle.

Comfortline on edustavampi ja tyylikkäämpi kuin Trendline, minkä näkee mm. korinvärisistä puskureista, ovenkahvoista ja suojalistoista.

Matkustamon katon valopaneelien ja ilmasuuttimiston kautta kulkee kiertoilmapuhallus. Comfortlinen sisällä on myös Trendlinea hiljaisempaa. Siinä normaalia matalampi erikoisalusta, parannettu äänieristys ja kaksinkertainen kattoverhoilu. Caravelle Comfortline on saatavissa myös pakettiautona ilman penkkejä ja penkin kiinnikkeitä.

Suomessa rekisteröitiin vuonna 2007 118 uutta Caravellea. Edullisimmat Trendlinet saa noin 54 000 eurolla (toukokuu 2008). Suurimmat neliveto-Trendlinet maksavat 83 000 - 85 000 euroa. Comfortlinet maksavat 1 000 - 2 000 euroa enemmän.

Kilpailijavertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin