Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volkswagen Golf Plus 2012

Vuonna 1974 VW -konserni julkaisi ensimmäisen VW Golf mallinsa ja se saavutti valtavan menestyksen.
Autoesittely Volkswagen Golf Plus 2012

Sittemmin malliuudistuksia on tullut tasaisin väliajoin ja edellinen; viidennen sukupolven malli julkistettiin vuonna 2003. Kaiken kaikkiaan VW Golfia on myyty maailmanlaajuisesti yli 26 miljoonaa kappaletta.

Euroopan markkinoille marraskuussa 2008 saapunut kuudennen sukupolven VW Golf on kokenut melkoisia uudistuksia. Suunnitteluryhmää on johtanut Italialainen Walter de Silva ja tavoitteena on ollut auto joka on älykäs toiminnoiltaan, hauskan näköinen sekä nautinnollinen ajaa. Kuudes sukupolvi toi mukanaan myös Golf Plus mallin, jonka myynti Euroopassa alkoi vuonna 2009.

Neliovisen Volkswagen Golfin suurempi sisarmalli Plus tarjoaa tavallista korkeamman istuinasennon sekä mukautuvammat sisätilat. Paremman matkatavaroiden kuljetustilan sekä muunneltavuuden lisäksi Golf Plussassa on paremmin tilaa matkustajien jaloille, polville, hartioille ja päälle. Tavaratilaan mahtuu penkkien asennosta riippuen 395 – 1450 litraa. Vertailun vuoksi Perus Golfissa lukemat ovat 350 – 1305 litraa.



Golf Plus on saatavilla kolmella eri varustelutasolla. Esimerkisi Trendline tarjoaa mm. kuusi turvatyynyä, ESP:n ja ABS:n, Climatic-ilmastoinnin, korkeussäädettävän kuljettajan istuimen, sisätilojen laajan muunneltavuuden, ajotietokoneen monitoiminäytöllä, ajonopeuteen mukautuvan ohjaustehostimen sekä kauko-ohjattavan keskuslukituksen.

Comfortlinessa lisäpainotus on nimensä mukaisesti viihtyvyydessä, Highline-tasolla puolestaan urheilullisuutta.

Esimerkkeinä Lisävarusteista voisi mainita vaikka; ”Park Assistin” kameralla varustettuna ja automaattinen ajo-etäisyyden säädin; ”ACC”. Saatavilla on myös uusi alustansäätö; ”DCC Adaptive Chassis Control”, joka napin painalluksella tekee autosta joko ”mukavan” tai ”sporttisen”.

Yhdistetty ajotietokone/navigaattori/mediasoitin RSN 310/510 on kosketusnäytöllä varustettu. Vakiona VW Golfissa on mm. ilmastointi, elektroninen ohjaustehostin, keskuslukitus, etu-ikkunoiden sähköinen säätö ja kuskin istuimen korkeuden säätö.

Moottorivaihtoehdot

Moottorivaihtoehtoja Golffiin on viisi. Bensiinimoottoreista tarjolla on 1.2-litrainen BlueMotion (85 hv ja 105 hv), 1.4 TSI (122 hv ja 160 hv versioilla).

Dieselmoottoreita on kaksi 1.6 TDI (105hv BlueMotion) ja 2.0 TDI (140 hv). Kaikki moottorivaihtoehdot täyttävät Euro-5 standardit.

1.6 TDI:llä syntyvät pienimmät päästö -ja kulutuslukemat, eli 4,3l/100km ja 114 g CO2/km.

5 tai 6 pykäläisen manuaalivaihteiston lisäksi moottoritehoista riippuen, on saatavilla sekä 6 että 7 -vaihteinen kaksoiskytkimellä varustettu automaatti ”DSG”. Tämä myös Audeista tuttu ratkaisu on polttoaineenkulutuksen vähentämiseen suunnattua tekniikkaa.

Ajomeluun on kiinnitetty huomiota. Esimerkiksi tuulilasissa on filmimateriaali, joka vähentää ajomelua. Ovissa ja ikkunoiden tiivisteissä on niin ikään uusia ajomelua vähentäviä ominaisuuksia. Peilien muotoilu sekä vähentää melua että hidastaa peilien likaantumista. Moottorin uudentyyppiset kiinnikkeet sekä ohjaamon ja moottoritilan väliset moduulirakenteet ovat myös aiempia Golfeja hiljaisemmat.

Golf Plussan hinnat lähtevät noin 21.600 eurosta (1.2 TSI 85 hv) ja kalleimman version lähtöhinta on n. 33.300 euroa (2.0 TDI 140 hv Highline DSG).

Uusi GOLF tulossa

Markkinoilla arvellaan Volkswagen konsernin julkistavan uuden seitsemännen sukupolven Volkswagen Golfin vuonna 2012 Pariisin autonäyttelyssä. Toistaiseksi asiaa ei ole vahvistettu Volksvagenin taholta. Mikäli malli julkistetaan saapuu se oletettavasti myyntiin Suomessa 2013. Uudesta Golf Plussasta ei ole vielä tietoa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin