Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Volvo V50 2008

V50:n myynti alkoi vuonna 2003. Se kuuluu eurooppalaisen kokoluokituksen alempaan keskiryhmään eli c-segmenttiin. Samassa luokassa ovat mm. Ford Focus ja Mazda 3.
Autoesittely Volvo V50 2008

V50 on farmariauto, ja sen edeltäjä Volvon mallistossa oli V40. Sukulaisuutta on myös Ford Focukseen, muutamiin Volvo-malleihin ja Mazda 3:een, joissa on sama C1-alusta. Mallia valmistetaan Belgiassa, Etelä-Afrikassa ja Malesiassa.

Volvo markkinoi V50:tä erityisesti muotoilulla ja turvallisuudella. Vakiovakokoonpanossa turvallisuutta lisäävät mm. DSTC-ajovakauden hallintajärjestelmä, lukkiutumattomat ABS-jarrut, kaksivaiheinen kuljettajan turvatyyny sekä hätäjarrutustehostin. Mukana on myös sivutörmäyssuoja, sivuturvatyynyt ja turvaverhot.

DSTC tarkkailee pyöriä ja vähentää tarvittaessa niihin välitettävää voimaa. Järjestelmä vähentää moottorin tehoa tai jarruttaa pyöriä auttaakseen vähentämään luistoa ja parantamaan auton hallintaa.

Hätäjarrutusteshotin havaitsee aiotun hätäjarrutuksen, ja se lisää jarrutehoja pysäyttääkseen auton mahdollisimman pian. Elektroninen jarrutehojen jako (EBD) säätelee lisäksi jarrutehoja etu- ja takapyörien välillä.

Vakiovarusteena tulee vielä IDIS-järjestelmä, joka pohjautuu hävittäjäkoneiden teknologiaa. IDIS tarkkailee jatkuvasti vallitsevaa liikennetilannetta ja yrittää estää tarpeettomat häiriötekijät. Se voi hetkellisesti viivästyttää muista järjestelmistä tulevia viestejä, integroituun puhelimeen tulevaa puhelua. Vakiona tulee 4 x 20 watin kaiuttimen äänentoisto, yhden levyn cd-soittimen kera.

Ohjaamon muotoilussa huomiota kiinnittää erityisesti keskiosa, jossa vaihteisto, ilmastointi ja äänentoisto on yhdistetty  hopeanhohtoisella kaarevalla levyllä. Vaikutelma on hienostunut, kuin autossa olisi mukana abstrakti veistos.

Valinnaisvarusteisiin kuuluu RTI-navigointilaite (Road and Traffic Information). Kartat on esiasennettu kovalevylle ja päivitykset saa DVD-muodossa kerran pari vuodessa.

Tavaratilaa on runsaasti eli hieman yli 400 litraa. Selkänojia kääntämällä tila kasvaa yli 1300 litraan.

Volvo V50:een on tarjolla 10 erilaista moottorivaihtoehtoa, joista kolme on dieseleitä ja seitsemän toimii bensiinillä. Suurempien moottorien kera on saatavilla myös viisi- tai kuusivaihteiset automaattivaihteistot.

Myynnissä on myös kolme varustetasoltaan laajempaa ja sisustusratkaisuiltaan hienostuneempaa versiota: Kinetic, Momentum ja Summum.

Kineticin ilmastointilaite toimii automaattisesti ja laatujärjestelmä tarkkailee sisäilmaa. Mukana on ajotietokone ja sumuvalot. Ohjauspyörä on nahkaa, ja siinä on radion kauko-ohjausnäppäimet. Momentumin ajomukavuutta lisäävät sadetunnistin, vakionopeudensäädin ja vettä hylkivät etusivuikkunat

Summumin sisätilat on verhoiltu nahalla, ja kuljettajan istuinta voi säätää sähköisesti. Bi-Xenon valot auttavat näkemään paremmin pimeässä.

Suomessa rekisteröitiin 1427 uutta V50:ä vuonna 2007. Se riitti sijalle 26. eniten rekisteröityjen mallien listalla. 1,6 litran bensiinimoottorilla kulkevan perusmallin saa noin 25 000 eurolla. Kalleimmat viisisylinterisellä 230 hevosvoiman turbolla varustetut AWD-nelivetomallit maksavat liki 50 000 euroa.

Vertailussa Subaru Legacy ja skoda octavia combi


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin