Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autokaupassa ruma syyskuu – WLTP sotki myyntiä odotetusti

Syyskuussa rekisteröitiin uusia henkilöautoja 28,4 prosenttia viime vuoden syyskuuta vähemmän.
Autokaupassa ruma syyskuu – WLTP sotki myyntiä odotetusti

Syyskuun alussa EU:n alueella käyttöönotettu uusi henkilöautojen päästö- ja kulutusmittausmenetelmä WLTP on aiheuttanut odotetusti aallokkoa kuluvan syksyn ensirekisteröintitilastoihin. Samalla kotimaisessa autoverotuksessamme siirryttiin käyttämään uusien WLTP-arvojen mukaisia verotusarvoja. Lakimuutos aiheutti elokuussa poikkeuksellisen korkeat lukemat ensirekisteröintitilastoihin ja vastaavasti syyskuussa sukellettiin reilusti alle viime vuoden lukemien.

Syyskuussa rekisteröitiin yhteensä 6528 uutta henkilöauto, mikä on peräti 28,4 prosenttia viime vuoden syyskuuta niukemmin. Rumista lukemista huolimatta kuluvan vuoden kokonaismäärässä ensirekisteröinnit ovat 6,1 prosenttia viime vuoden tammi-syyskuuta edellä. Tänä vuonna rekisteriin on isketty jo 97 730 uutta henkilöautoa. Suhteellisen hyvästä vuodesta kielii myös se, että viimeksi syyskuun loppuun mennessä 95 000 ensirekisteröinnin määrä on rikottu viimeksi vuonna 2011.

Siirtyminen WLTP-testisykliin on aiheuttanut paitsi muutoksia yksittäisten automallien hintoihin, se on pidentänyt myös autojen toimitusaikoja monissa tapauksissa.

Syyskuun ensirekisteröinnit – 10 suosituinta automallia

  1. Skoda Octavia (307 kpl)
  2. Toyota Auris (293 kpl)
  3. Nissan Qashqai (250 kpl)
  4. Toyota Yaris (231 kpl)
  5. Toyota Avensis (183 kpl)
  6. Toyota C-HR (162 kpl)
  7. Hyundai i20 (145 kpl)
  8. Kia Ceed (142 kpl)
  9. Volvo XC60 (140 kpl)
  10. Volvo V40 (135 kpl)

Teksti ja kuva: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin