BMW valittiin maailman vastuullisimmaksi – näistä syistä nyt on loistava aika tutustua BMW:n ladattaviin malleihin | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

BMW valittiin maailman vastuullisimmaksi – näistä syistä nyt on loistava aika tutustua BMW:n ladattaviin malleihin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: BMW BMW kulki vuonna 2020 vastavirtaan ja onnistui kasvattamaan myyntiään Suomessa 15,9 prosenttia monipuolisen ladattavan mallistonsa ansiosta.
BMW valittiin maailman vastuullisimmaksi – näistä syistä nyt on loistava aika tutustua BMW:n ladattaviin malleihin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: BMW

Saksalainen BMW valittiin hiljattain maailman vastuullisimmaksi autoyhtiöksi Dow Jones Sustainability Indices -indeksissä. Johtopaikka arvostetussa vertailussa on syntynyt konkreettisin teoin, ja BMW onkin yksi automaailman sähköistämisen pioneereista.

Siinä missä moni muu automerkki on viime vuosina esitellyt vasta ensimmäisiä sähköautojaan, BMW:llä on voinut ajaa sähköisesti jo lähemmäs kymmenen vuoden ajan. Esimerkiksi pian Suomeenkin saapuvan täyssähköisen BMW iX3 -katumaasturin voimalinja edustaa merkin jo viidettä sähköisen voimansiirron sukupolvea.

BMW:n malliston yksi myyntivalteista on monipuolisuus niin erilaisten korimallien kuin käyttövoimaratkaisujen suhteen. BMW X3 -malli onkin automerkin ensimmäinen SUV, josta on saatavilla niin dieselmoottori kevythybriditekniikalla, kuin pistokkeesta ladattava hybridimalli ja täyssähköauto.

BMW X3 charged edition

Myös Suomessa saksalaispremiumin autot ovat käyneet kaupaksi huimaan tahtiin autokaupan vaikeasta vuodesta huolimatta. Vuonna 2020 BMW:n ensirekisteröinnit kasvoivat 15,9 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna.

– Erityisen suosittuja ovat olleet BMW 3- ja 5-sarjat, jotka täydentyivät taannoin myös ladattavilla Touring-malleilla. BMW-mallisto on laajentunut voimakkaasti, ja vastaa monipuolisuudellaan hyvin asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Myydyimpien mallien joukkoon kuuluu myös BMW X5 -lataushybridi, BMW:n viestintäpäällikkö Jaana Palomäki kertoo.

Ilmastotekoja ajamisen ilosta tinkimättä

BMW:n pitkä kokemus sähkö- ja hybridiautoista näkyy tuotekehityksessä konkreettisina harppauksina kohti puhtaampia ajokilometrejä sekä koko autovalmistuksen tuotantoketjua.

Täyssähköisen BMW iX3:n sähkömoottori on onnistuttu rakentamaan täysin ilman harvinaisia mineraaleja. Myös auton 80 kWh:n akun osalta koboltin määrää on onnistuttu pienentämään kaksi kolmasosaa edellisen sukupolven akkuun verrattuna. Monesta muusta autovalmistajasta poiketen BMW myös ostaa akuissa käytetyn koboltin ja litiumin itse merkittävänä osana arvoketjua.

BMW X3

Tuotekehityksessä panostetaan myös siihen, että niin ladattavien hybridien kuin täyssähköautojen akkukapasiteettia käytetään mahdollisimman taloudellisesti, jolloin sähköinen toimintamatka on mahdollisimman pitkä. Maltillinen sähkönkulutus näyttelee tärkeää roolia siinä, kuinka ympäristöystävällinen auto on sitä käytettäessä. 

BMW:n sähköinen mallisto on esimerkki myös siitä, että vastuullinen valinta ei ole yhtä kuin tylsä ajettava. Merkille tunnuksenomainen ajamisen ilo on viety ladattavissa hybrideissä ja täyssähkömalleissa uudelle tasolle. Tunnokas ohjaus ja täsmällinen tuntuma tiehen on säilytetty, mutta sähkö antaa liikkeellelähtöihin ja ohituksiin lisää terävyyttä.

Moni BMW:n täyssähköauton jo ostanut arvostaa myös ajamisen vaivattomuutta, mikä näkyy esimerkiksi mahdollisuutena ajaa ennakoiden siirtämättä jalkaa lainkaan jarrupolkimelle.

BMW X3 lataus Type2

Entä miltä BMW:n sähköinen mallisto tulee näyttämään muutaman seuraavan vuoden aikana?

Alkaneen vuoden loppuun mennessä BMW-ryhmän mallistossa on viisi täysin sähköistä ajoneuvoa: BMW i3, Mini Cooper SE, BMW iX3, BMW iX ja BMW i4. Vuoteen 2023 mennessä sähköisiä automalleja on jo 25, joista puolet täyssähköisiä. Esimerkiksi merkin lippulaivamalli BMW 7 -sarja tulee myyntiin täyssähköisenä, kuin myös suositut BMW X1 ja BMW 5 -sarja. 

– BMW iX3 saadaan Suomeen jo helmikuussa. Autossa on 80 kWh:n akku ja WLTP-toimintamatka jopa 459 kilometriä. Kun iX3:a ladataan 150 kW:n tehoisessa pikalatauksessa, toimintamatkaa saadaan kymmenessä minuutissa noin 100 kilometriä, Palomäki sanoo.  

BMW:n rattiin kilpailukykyisellä kuukausihinnalla

Suurin osa BMW:n ladattavista autoista on tarjolla kattavasti varusteltuina Charged Edition -malleina, mikä tekee hinnoittelusta entistä kilpailukykyisemmän.

BMW EasyLease -yksityisleasingillä auto on mahdollista vuokrata kiinteällä kuukausihinnalla kolmeksi vuodeksi ilman käsirahaa. Leasingkauden päätteeksi auto palautetaan autoliikkeelle eikä asiakkaan tarvitse miettiä auton jälleenmyyntiä.

BMW EasyLease -sopimuskauden ajokilometrimäärä on sovittavissa joustavasti ja palveluun on mahdollista liittää myös BMW Vakuutus. Määräaikaishuollot sekä tekniset korjaukset kuuluvat palveluun aina, kuin myös talvirenkaat ja BMW liikkumisturva.

Tutustu BMW:n sähköisiin automalleihin sekä kilpailukykyisiin hintoihin.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin