Ensifiilikset Hyundai Kona Hybridistä – tämän verran tekniikka säästää selvää rahaa | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Ensifiilikset Hyundai Kona Hybridistä – tämän verran tekniikka säästää selvää rahaa

Hyundai Kona Hybrid laajentaa korealaisvalmistajan sähköistettyjen automallien tarjontaa kompaktien katumaasturien puolelle.
Ensifiilikset Hyundai Kona Hybridistä – tämän verran tekniikka säästää selvää rahaa

Porvoossa suoritetun koeajon päätteeksi uuden Hyundai Kona Hybridin mittaristo näyttää polttoaineen keskikulutukseksi 4,4 litraa sataa kilometriä kohden. Lukema tiivistää tämän automallin tärkeimmän ostoperusteen, eli verrattain edulliset käyttökulut. 

Hyundai Kona Hybrid on niin sanottu perinteinen hybridiauto, joka lataa akkua älykkäästi ja hyvällä hyötysuhteella niin ajon aikana polttomoottorin avulla kuin hidastusenergiaa talteenottamalla. Autoa ei voi siis ladata pistokkeesta, mutta tekniikan etuna on käytön helppous. Hybriditekniikkaan ei tarvitse kiinnittää ajossa minkäänlaista huomiota, ellei sitten itse niin halua.

Hyundai Kona Hybrid

Kona Hybrid perustuu samaan tekniseen toteutukseen kuin uudistunut Hyundai Ioniq Hybrid. Bensiinillä toimivan 1.6-litraisen polttomoottorin rinnalla autoa liikuttaa sähkömoottori ja energiaa varastoidaan pienikokoiseen 1,56 kWh:n ajoakustoon. Renkaille voima välitetään 6-vaihteisen kaksoiskytkinautomaatin välityksellä.

Koska Kona Hybridin ajoakku on kapasiteetiltaan pieni, yhtäjaksoisen sähköajon määrä jää lyhyeksi. Tärkeämpää on kuitenkin se, kuinka suuren osan ajasta auto kulkee polttomoottori sammutettuna. Keskikulutus pitkällä aikavälillä autossa jää pieneksi.

Hyundai Kona Hybrid mittaristo

Hyundailla on moniin muihin autovalmistajiin nähden pitkä kokemus hybridi- ja sähköautojen valmistamisesta, mikä näkyy Kona Hybridissäkin. Autolla on ennen kaikkea helppoa päästä pieneen kulutukseen ja energiankulutuksen optimointia on edelleen kehitetty muun muassa niin, että auto osaa ennakoida navigaattorin tietojen perusteella, milloin akkua on järkevää ladata.

Hyundai Kona Hybrid on saatavilla Suomessa kahtena eri varustetasona. Edullisempi Comfort-varusteltu auto maksaa alkaen 27 990 euroa ja kattavammalla Style-varustelulla hintaa tulee 31 990 euroa.

Huomionarvoista Konan hinnoittelussa on se, että uusi Hybrid maksaa Comfort-varustelulla perinteistä 1.6 T-GDI -malliversiota vähemmän ja Style-varustelulla 600 euroa enemmän. Jos tyytyy 177 hevosvoiman sijaan Hybrid-mallin 141 hevosvoimaan, rahoille saa ehdottomasti hybridissä paremman vastineen.

Kun perinteistä 1.6 T-GDI etuveto-Konaa vertaa kulutuksen osalta Kona Hybridiin, polttoaineensäästö on virallisten WLTP-arvojen valossa 2,7 litraa sadalla kilometrillä. Jos ajosuorite on vuodessa 20 000 kilometriä, polttoainetta säästyy Kona Hybridillä 540 litraa vuodessa. Rahaksi muutettuna säästö on 1,5 euron litrahinnalla 810 euroa.

Perhekäyttöä ajatellen uusi Hyundai Ioniq Hybrid on Kona Hybridiä järkevämpi vaihtoehto ennen kaikkea tavaratilan osalta. Toisaalta, jos kompakti katumaasturi osuu ominaisuuksiensa puolesta omiin tarpeisiin, Kona kannattaa ehdottomasti valita hybridinä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin