Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Enteileekö Lexus UX 300e täyssähköistä Toyotaa? Akkupaketin kapasiteetiksi kerrotaan 54,3 kWh

Toyotan omistama premium-merkki Lexus on esitellyt ensimmäisen täyssähköautonsa, Lexus UX 300e:n.
Enteileekö Lexus UX 300e täyssähköistä Toyotaa? Akkupaketin kapasiteetiksi kerrotaan 54,3 kWh

Itselataavien hybridiautojen nimeen vannovan Toyotan leirissä on alkanut näkyä liikehdintää kohti pistokkeesta ladattavia automalleja. Ensin Toyota kertoi tuovansa RAV4-katumaasturista uuden pistokkeesta ladattavan hybridimallin, ja nyt Lexus esitteli ensimmäisen täyssähköautonsa, joka kantaa UX 300e -mallinimeä. 

Lexus UX 300e on mielenkiintoinen automalli ennen kaikkea sen takia, että sen voi nähdä enteilevän myös Toyotan automallien tulevia täyssähkömalleja. Lexus UX:n kokoluokkaa vastaava automalli on Toyotan puolella C-HR, jonka uutta facelift-mallia mekin koeajoimme hiljattain.

Lexus UX 300e -mallin toimintamatkaksi ilmoitetaan yli 300 kilometriä WLTP-mittaustavalla. Auton 54,3 kWh:n ajoakustolle noin kolmensadan kilometrin matka kuulostaa varsin realistiselta lukemalta.

Sähkömoottori on sijoitettu UX 300e:ssä etuakselille ja se tuottaa 150 kW:n enimmäistehon ja 300 newtonmetrin väännön. Kotilatauksessa (AC) auton pystyy lataamaan 6,6 kW:n teholla ja pikalataus onnistuu 50 kW:n teholla.

Etenkään pikalatauksen osalta teholukema ei ole erityisen vakuuttava, sillä useimmat automallin kilpailijat kykenevät jo 100-150 kW:n lataustehoihin. Toisaalta Lexuksen käyttämästä akkukemiasta ei ole vielä tietoa, ja on mahdollista että suurin latausteho ei laske pikalatauksessa yhtä jyrkästi kilpailijoiden tuotteisiin nähden. Mutta se jää nähtäväksi.

Valitettavasti Lexus UX 300e:n ennakkomyynti alkaa Suomessa vasta syksyllä 2020 ja ensimmäiset asiakastoimitukset tapahtuvat kevättalvella 2021. Japanilaismerkki on antamassa kilpailijoille valitettavan paljon etumatkaa, sillä vuoden aikana täyssähköautorintamalla ehtii tapahtua vielä paljon.

 

Artikkelin kuvassa Lexus UX 250h -hybridimalli. Lue automallin koeajo.

AUTOTALLI.COM

Selaile uusia myytäviä Lexus UX -mallisarjan autoja.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin