Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Golf joutui väistymään – tässä on Euroopan tämän hetken myydyin automalli

Viime vuoden loppupuolella täysuudistuksen kokenut Renault Clio kohosi helmikuussa Euroopan myydyimmäksi automalliksi.
Golf joutui väistymään – tässä on Euroopan tämän hetken myydyin automalli

Maailmanlaajuista dataa automyynnistä tuottavan Jato Dynamicsin tilastojen mukaan Volkswagen Golf joutui luovuttamaan myydyimmän automallin kruununsa helmikuussa länsinaapurista tulevalle Renault Cliolle. Volkswagen säilytti kuitenkin myydyimmän automerkin tittelin. 

Ero helmikuussa Clion ja Goflin välillä oli hiuksenhieno, vain 179 autoa. Clio myytiin helmikuussa 24 914 kappaletta.

Renaultin juhlat ulottuivat helmikuun tilastoissa myös täyssähköautojen puolelle, sillä Renault Zoe oli Euroopan myydyin täyssähköauto 6391 kappaleella. Toinen sija meni Volkswagen Golfille ja kolmas Tesla Model 3:lle. Myös täysin uuden Peugeot 208:n täyssähköversiota myytiin 3463 kappaletta, yltäen sähköautojen neljännelle sijalle.

Täyssähköautojen myynti on noussut helmikuussa 92 prosentilla, kun vertailukohtana käytetään vuodentakaista vastaavaa ajanjaksoa. Vastaavasti pistokkeesta ladattavien hybridiautojen myynti on kasvanut 153 prosentilla ja perinteisten niin sanottujen täyshybridien myynti 46 prosentilla. 

Pistokkeesta ladattavissa hybrideissä ykkössijaa piti Mitsubishi Outlander PHEV, toiselle sijalle ylsi Kia Niro PHEV ja kolmannelle Volvo XC60.

Perinteisissä hybridiautoissa tilastot olivat melkoista Toyotan tykitystä. Top viisi koostui neljästä Toyota-mallista (Corolla, C-HR, Yaris ja RAV4) ja mukaan mahtui vain Suzuki Swift.

Tilastokuva: Jato Dynamics / Renault Clion kuva: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin