Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Hybridien monipuolisin? Koeajossa pikaladattava Mitsubishi Outlander PHEV

Mallivuoden 2019 Mitsubishi Outlander PHEV -pistokehybridi on tällä hetkellä yksi mielenkiintoisimmista hybridiautomalleista.
Hybridien monipuolisin? Koeajossa pikaladattava Mitsubishi Outlander PHEV

Missä julkinen sähköauton latauspiste, siellä myös Mitsubishi Outlander. Pistokkeesta ladattavaa Outlander PHEV:iä näkee tieliikenteessä hämmentävän paljon, eikä sinänsä ihme, sillä automalli on ollut saatavilla Suomessakin jo noin viiden vuoden ajan. Nelivetoinen ja tilava hybridimaasturi onkin löytänyt tiensä kiitettävän monen autoilijan sydämeen, tämän koko- ja hintaluokan autoissa kun valinnanvaraa ei järin paljon hybridiautoissa ole.

Uusimman mallisukupolven myötä jo ennestään etevä Mitsubishi Outlander PHEV on saanut muun muassa aiempaa suuremman 13,8 kWh:n ajoakun sekä uuden 2,4-litraisen bensiinimoottorin. Uutukaiseen on helppo ihastua jo lyhyelläkin koeajolla, sillä autossa on onnistuttu taklaamaan monia seikkoja, joista hybridiautoja ehkäpä hieman ennakkoluuloisestikin moititaan.

Ensinnäkin Outlander PHEV on nelivetoinen ja sen voi hyvin kuvitella olevan yksi maastokelpoisimpia markkinoilta löytyviä pistokehybridejä. Autossa on kaksi sähkömoottoria, yksi kummallakin akselilla, joten nelivetojärjestelmä reagoi erityisen herkästi olosuhteiden muutoksiin.

Toisekseen Outlander PHEV on mahdollista pikaladata ChaDeMo-liittimen kautta, joten kuljettajan niin halutessaan autoa voi ladata myös matkanvarrella varsin rivakasti. Toisaalta kohtelias autoilija jättää pikalatauspisteen vapaaksi täyssähköautoille, sillä Outlanderilla matka ei katkea ajoakun tyhjenemiseen ja maksullisessa pikalatauksessa 13,8 kWh:n akun lataaminen ei ole taloudellisesti erityisen säästeliästä. Mutta ehkäpä erityisen pihi kuljettaja saa jonkinlaisen mielihyväntunteen löytäessään yhden harvalukuisista ilmaisista pikalatureista.

Todellisessa ajossa nolla-asteisessa säässä Outlander PHEV:illä ajaa sähköllä vaivattomasti noin 30 kilometriä täyteen ladatulla akulla. Ajotilaksi voi valita täyssähkön lisäksi tavallisen hybriditilan, jossa auto yhdistelee bensiini- ja sähkömoottoreiden voimareservejä parhaaksi katsomallaan tavalla. Näiden ohella auton voi pakottaa säästämään ajoakkuun haluttu varaustila Save-ajotilassa sekä lataamaan ajoakkua polttomoottorilla Charge-ajotilassa. Kaksi viimeksi mainittua ovat erityisen näppäriä pidemmillä matkoilla, kun sähköajon haluaa säästää mahdollisiin kaupunkiajoihin. 

Kotilatauksessa akun lataaminen 10A:n virralla kestää noin viisi ja puoli tuntia. Matalammalla teholla (8A) latausaika on noin seitsemän tuntia. Outlander PHEV:illä voi näin ollen taittaa täysin sähköisesti noin 30-40 kilometrin yhdensuuntaisen työmatkan, mikäli auton lataa kotona yön aikana ja vastaavasti työpaikalta löytyy pistoke latausta varten. Lataukseen voi käyttää joko niin sanottua väliaikaista latauslaitetta, joka on mahdollista kytkeä tavalliseen Schuko-pistorasiaan (ns. lämpötolppa) tai vaihtoehtoisesti Type2-latausjohtoa, joka on standardi esimerkiksi kauppakeskusten latausasemilla. Yksi Outlanderin pienistä puutteista liittyy auton päästä löytyvään Type2-liittimeen, johon vaaditaan Mitsubishin oma latausjohto. Näin ollen kiinteällä latausjohdolla varustettuja Type2-latauspisteitä ei pysty lähtökohtaisesti käyttämään.

Sisätiloiltaan Outlander PHEV täyttää keskikokoiselta katumaasturilta vaadittavat odotukset. Ajoakku on sijoitettu matkustamon alle, joten se ei syö sisätiloja, ja samalla se alentaa auton painopistettä parantaen ajettavuutta. Tavaratilaa koeajamassamme Instyle-varustetason autossa on 453 litraa (alemmissa varustetasoissa 463 litraa) ja auto soveltuu helposti lapsiperheen tarpeisiin. Takaistuinten kaltevuuden säätö tuo matkustajille ripauksen lisämukavuutta ja kuljettajan istuimen 8-suuntaiset sähkösäädöt vaikuttavat riittäviltä monenkokoisille autoilijoille. Lisäpisteitä täytyy antaa myös Instyle-varustellun auton tyylikkäästä ja pehmeäntuntuisesta ristitikatusta nahkaverhoilusta. Erityisesti ovien ja keskikyynärnojan pehmeät pinnat miellyttävät pidemmillä taipaleilla, kun käsiä haluaa lepuuttaa.

Mitsubishi Outlander PHEV:n hinnat alkavat 43 990 eurosta, josta verojen osuus on alhaisesta CO2-päästölukemasta johtuen vain noin 2000 euroa. Lähes kaikilla herkuilla varustellun Instyle-varustetason auton hinta kapuaa 54 390 euroon, mutta ominaisuuksiin ja auton kokoon nähden sekään ei tunnu koeajon jälkeen erityisen tyyriiltä. Mitsubishi Outlanderin takuu on 5 vuotta tai 100 000 kilometriä, ja uuteen autoon kuuluu viiden vuoden kattava ajoturva.

Käytettyinä Outlander PHEV -malleja löytyy automallin viisivuotisen historian myötä melko kattavasti eri ikäisinä ja hintaisina. Artikkelin kirjoittamishetkellä Autotalli.comissa on myynnissä 75 kappaletta pistokkeesta ladattavia Outlandereita. Uusimman mallivuoden Outlander PHEV:tä on käytettynä luonnollisesti vasta vähän tarjolla, mutta autoliikkeiden esittelyautoista mallia löytyy vähän ajettuna noin 5000 euron edulla täysin pakasta vedettyyn autoon verrattuna.

Mitsubishi Outlander PHEV – tekniset tiedot

Hinta alkaen:43 990 euroa

Moottori:2.4-litrainen bensiinimoottori + 2 sähkömoottoria

Vetotapa:Neliveto

Suurin teho:Bensiinimoottori: 99 kW (135 hv), Etusähkömoottori: 60 kW (82 hv), Takasähkömoottori: 70 kW (95 hv)

Suurin vääntö:Bensiinimoottori: 211 Nm, Etusähkömoottori: 137 Nm, Takasähkömoottori 195 Nm

Kiihtyvyys 0-100 km/h:10,5 sekuntia

Huippunopeus:170 km/h (135 km/h täyssähkötilassa)

Yhdistetty polttoaineen kulutus:2,0 l/100 km

CO2-päästöt:46 g/km (arvio WLTP-normin mukaisista päästöistä)

Mitat:pituus 4695 mm / leveys 1800 mm / korkeus 1710 mm / akseliväli 2670 mm

Maavara:185 mm

Vetokyky:1500 kg (jarrullinen)

Tavaratila:463 litraa

 

Katso Mitsubishi-malliston uudet autot

Katso Mitsubishi Outlander-mallisarjan uudet autot

Katso Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Business 4WD 5P mallin uudet autot

Katso myytävät Mitsubishi vaihtoautot

Katso myytävät Mitsubishi Outlander vaihtoautot

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin