Hyvästi kuollut kulma – Lexus esittelee uudet laajakulmaiset virtuaalipeilit | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Hyvästi kuollut kulma – Lexus esittelee uudet laajakulmaiset virtuaalipeilit

Japanilainen premium-valmistaja Lexus esittelee Geneven autonäyttelyssä virtuaaliset sivupeilit ES-malliinsa.
Hyvästi kuollut kulma – Lexus esittelee uudet laajakulmaiset virtuaalipeilit

Eurooppalaisissa autoissa virtuaaliset sivupeilit ovat tulleet tunnetuksi Audi e-tron -sähköautomallista. Audi ei kuitenkaan ehtinyt ensimmäisenä autovalmistajana tuomaan kamerakuvaan pohjautuvia sivupeilejä markkinoille, sillä Japanissa Lexus on tarjonnut ominaisuutta ES-automalliin lisävarusteena jo vuodesta 2018 alkaen. 

Nyt Lexus kertoo tuovansa lisävarusteen myös Eurooppaan kuluvan vuoden loppuun mennessä. Perinteisiin peileihin verrattuna virtuaaliset kamerapeilit pienentävät paitsi ilmanvastusta, ne mahdollistavat myös erilaisia aputoimintoja, kuten Lexuksen tapauksessa virtuaaliset apuviivat pysäköintiä ja kohteiden etäisyyttä hahmottamaan.

Lexuksen virtuaaliset sivupeilit

Lexus ES:n ulkopuolelle jäävät kamerayksiköt on muotoiltu kuvien perusteella tyylikkäästi, mutta sisäpuolella kamerakuvaa välittävien näyttöpaneelien asettelu jättää aavistuksen päälle liimatun ilmeen.

Yksi merkittävä etu virtuaalisissa sivupeileissä on se, että niiden avulla kuollut kulma pystytään hävittämään jopa kokonaan. Kuvakulmaa voidaan laajentaa myös esimerkiksi käännyttäessä sekä peruuttaessa, jolloin jalankulkijoiden sekä pyöräilijöiden havainnointi helpottuu.  

Kuvat: Lexus

 

AUTOTALLI.COM

Katso Lexus ES -mallisarjan uudet myytävät autot.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin