Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

IL Koeajo: Volvo V90 sai ylistystä koeajossa

Suomalaiset ovat ottaneet uuden Volvo V90 vastaan avosylin. Koeajon aikana moni tuli kehumaan Volvon ulkonäköä ja jopa taksi-Mersun kuski mietti auton vaihtoa Volvoon.
IL Koeajo: Volvo V90 sai ylistystä koeajossa
  • Uusi Volvo V90 sai koeajon aikana runsaasti huomiota ja kiitosta ulkönäöstään.
  • Ajossamme oli D4-dieselversio parhaalla Inscription-varustelulla.
  • Volvon vahvuutena on ulkonäön lisäksi myös maltillinen hinnoittelu.

Meillä oli koeajossamme Volvo V90 D4, josta saattaa tulla suosituin V90-malli. D4-mallin diesel tuottaa riittävät 190-hevosvoimaa ja mahtavan 400 Nm:n väännön.

Näillä lihaksilla V90 liikahtaa todella vaivattomasti tien päälle. Ainakin paperilla V90 kiihtyy nollasta sataan 8,5 sekunnissa ja päästöt jäävät silti 119 g/km. Käytännössä siis aivan lyömätön iso työsuhdeauto ekokireille yrityksille. Keskikulutukseksi on ilmoitettu 4,5 litraa sadalla. Taajamapainotteisessa koeajossa keskikulutusmittari näytti noin 7,2 litraa.

Volvo V90:sen varustetaso alkaa Suomessa hyvin varustellusta Momentumista. Ajoautossamme sitä oli vielä korotettu Inscription-tasoon. Inscription-varustelu tuo mukaan nappanahalla verhoillut istuimet, 18-tuuman timanttileikatut vanteet, kromisia yksityiskohtia ja avaimettoman takaluukun avauksen.

Inscription-mallin lähtöhinta on noin 56 000 euroa, ei siis paha tällaiselle autolle. Inscription-varustelun lisäksi autoomme oli pakattu lisävarusteita noin 17 000 euron edestä, joten loppuhinta kaarsi yli 60 000 euron. Kilpailijoihin verrattuna hinta on yhä järkevä.

Lisävarusteista kallein oli yli 3 000 euron hintainen audiopaketti ja yli 2000 euroa maksavat intellisafe pro- ja tech -paketit. Ensin mainittu tuo aika täydelliseen vakioturvavarusteluun lisää mm. kuolleen kulman vahdin, risteävän ajoneuvon varoittimen ja ja mukautuvat ledit. Tech-paketissa saa HUD-näytön, Sensus-järjestelmän navigoinnin, Volvon e-Callin ja hotspotin.

Vakioturvavarustelukin on kattava. Se sisältää mm. autonomisen jarrutustoiminnon. joka tunnistaa jalankulkijat, pyöräilijät ja jopa isot eläimet kuten hirvet.

Ensin auto varoittelee ja lopulta jarruttaa, jos kuski ei ole valveilla. On myös vakiovarusteinen puoliautomaattisen ajon mahdollistava Pilot Assist -järjestelmä, joka ohjaa autoa ja säätelee nopeuksia sekä ruuhkissa että moottoriteillä, kun vain tarttuu rattiin aina kymmenen sekunnin välein.

Uuden Volvon muoto on pitkä ja matala. Sitä ei voi sekoittaa edeltäjään V70:seen. Keulastaan V90 näyttää täsmälleen samalta kuin uusi S90. Farmariperän muoto jakaa mielipiteitä, yksi tykkää ja toinen ei, niin on aina. Enemmistö näyttää peukkua.

Takapään muotoilu on ajanut käytännöllisyyden ohi sikäli, että tila on kutistunut 15 litralla edeltäjään verrattuna. Tila on toki yhä iso ja hyvänmallinen ja lattiasta nousee nokkela tilanjakaja.

Ohjaamossa henkii vastaan skandinaavinen avara valoisa luonto. Sitä korostaa vaalea pähkinäpuupaneeli ja kojelaudan niukat painikkeet. Suurin osa toiminnoista on siirretty korkeaan tablettinäyttöön. Avara matkustamo sai ainakin jutun alussa mainitulta taksikuskilta kiitokset ja itseänikin se miellytti. Avaruus ja valoisuus tuo ohjaamoon miellyttävän levollisuuden.

Matkustajille on tilaa hulppeasti. Volvo V70:seen verrattuna pidentyneen akselivälin huomaa, kun istuu takaistuimelle. Sekä polville että varpaille jää hyvin tilaa, vaikka Volvo ei pyri mikään tilafarmari olemaankaan.

Pystynäyttö toimii mukavasti, jopa istuinlämmittimet saa nopeasti esiin. Ainoa haittapuoli on oikeastaan se, että näyttöön ilmestyy käytössä tahmaisia sormenjälkiä.

Tähdet 21/25 (4,2)

Hinta 5/5
Kilpailuluokassaan Volvon hinta on erinomainen. Ilmiselvä lanseerausajan valtti Volvolle.

Ulkonäkö 4/5
Volvo V90 on muotoiltu hillityn tyylikkäästi. Ohjaamossa tietty skandinaavinen valoisuus ja avaruus luovat levollisen tunnelman.

Ajomukavuus 4/5
Perusjousitus on miellyttävä kaikilla teillä ja asetuksilla. Ohjaus on pienillä nopeuksilla hieman ylikeveä, mutta kokonaisuudessaan tarkka ja tunnokas. Auto on todella hiljainen.

Tilankäyttö 4/5
Matkustajille on enemmän tilaa kuin V70:sessä, mutta tavaratila on pienempi.

Kulutus 4/5
Autolla pääsee taiten ajaen todella pieniin lukemiin, vaikka raskaspoljentoisessa taajamapainotteisessa koeajossa lukemat nousivat kaupunkiajolukemiin.

Iltalehden autotoimittaja Rönkön kommentti: Volvo V90 on virkistävän raikkaasti erilainen premium-segmentin auto kuin saksalaiset kilpailijansa. Tässä autossa viihtyy.

Turvallisuus
Volvo V90 saattaa olla yksi maailman turvallisimmista autoista sekä passiivisen että aktiivisen turvallisuuden kannalta.

Koeajetun mallin tarkat tiedot, hinta ja lisävarusteet: Volvo V90 D4 Business Inscription aut.

Hinta: 56 693 euroa (lisävarusteineen 74 244) Takuu v/km: 2/ei km rajaa

TEKNISET TIEDOT:
Sylinteritilavuus cm3: 1 969/4 Vääntö Nm/rpm: 400/1 750-2 500 Teho kW/hv/rpm: 140/190/4 250 Kiihtyvyys 0-100 km/h/s: 8,5 Huippunopeus km/h: 225 Koeajokulutus l: 7,2 EU-kulutus l: 5,2/4,1/4,5 CO2 g/km: 119

MITAT:
Pituus/leveys/korkeus mm: 4 936/1 890/1 475. Akseliväli mm: 2 941. Paino kg:L 1833 - 2100 varustelun mukaan. Vetopaino kg: 1800 (2200 ns. vetopaketin kanssa). Tavaratila l: 560.

Katso kuvat ja tarkemmat tiedot Iltalehden sivuilta.

Autotalli.com
Volvo V90 uudet autot
Volvo V90 vaihtoautot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin