Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Audi A3 1.4 TFSI Business 2012

Kolmannen sukupolven Audi A3 on tehty aivan samoista lähtökohdista kuin edeltävät mallitkin: tekniikka on pitkälle yhtenevää Golfin kanssa ja persoonallisiin muotoihin rohkeus ei ole riittänyt. Perusmuoto on saman tyylinen kuin edeltäjässä ja siihen on yhdistetty uusimmat Audi-muotoilun elementit.
Koeajo Audi A3 1.4 TFSI Business 2012

Ajo-ominaisuudet ovat joka suhteessa luokkansa parhaimmistoa ja päihittävät esim. Focuksen ja BMW 1-sarjan. Auto reagoi herkästi ja istuu kaarteissa tukevasti tiessä. Ohjaus on sähköisesti tehostettu ja varsin kevyt, mutta tuntuma ja tarkkuus ovat moitteettomat. Suuntavakavuus on moitteeton.

Jousitusmukavuus on hyvällä tasolla, mutta se ei yllä luokan huipulle. Varsin jämäkän alustan puutteena on poikittaissaumojen aiheuttamat tärähdykset.

Melutaso on vain hieman Golf-luokan normaalia tasoa hiljaisempi. Vallitseva melunlähde on rengasmelu, joka vaihtelee selvästi tien pinnan karkeuden mukaan. Laadukkaaseen autoon kuuluu tietysti se, että minkäänlaisia kitinöitä ei esiinny ja tuulen suhinat on pidetty matkustamon ulkopuolella. Moottorin ääni kuuluu selkeästi kiihdytyksissä.

Selkeästä muotoilusta on hyötyä näkyvyyden osalta. Kulmien arviointi on helppoa ja näkyvyys taakse on parempi kuin monessa muussa nykyautossa. Myös etupilarit ovat kohtalaisen kapeat. Kääntöympyrän halkaisija on tämän kokoluokan normaalia tasoa.



Moottorivalikoima ei alkuvaiheessa ole kovin runsas. Perusmoottorina on konsernin kaikissa merkeissä keskeisessä roolissa oleva 1.4 TFSI (90 kW/122 hv). Toinen bensamoottori on 1.8 TFSI (132 kW/180 hv), jonka vääntöä on 7-vaihteisen DSG-vaihteiston takia rajoitettu tuntuvasti A4:ään verrattuna.

Dieselmoottorit ovat 1.6 TDI (77 kW/105 hv) sekä teholtaan 150 hevosvoimaan (110 kW) nostettu 2.0 TDI. Perusdieselin päästölukema on painettu 99 grammaan. Kaikkien moottorien yhteyteen on tarjolla 6-vaihteisen manuaalin ohella DSG-automaatti eli Audin kielellä S tronic. Koeajettu 1.4 TFSI on kaupunkinopeudessa mainio. Voimaa on reilusti jo pienillä kierroksilla. Pienehkö teholukema alkaa tuntua lähinnä moottoritienopeudessa tehtävissä ohituksissa.

Aluksi on tarjolla vain 3-ovinen CC. Uutta on se, että vuoden 2013 alussa Suomeen saapuva 5-ovinen Sportback saa pidemmän akselivälin. A3:n painoa on onnistuttu pudottamaan 80 kiloa edeltäjään verrattuna.



Suorituskyky 8,9

1.4 TFSI:n suorituskyky on perusmoottoriksi erinomainen.

Mukavuus 8,6

3-ovisen A3:n takaistuintilat ovat kohtalaiset. Business-varustelussa on olennaisimmat varusteet vakiona.

Luotettavuus 8,1

Kolariturvallisuus on luokan parhaimmistoa. Takuu on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys 8,9

Ajo-ominaisuudet ovat luokan parhaat. Jousitus on jämäkkä ja kohtalaisen mukava. Melutaso on kokoluokan keskitasoa hiljaisempi. Näkyvyys on hyvä.

Ulkonäkö 8,0

Muotoilu on sinänsä yksinkertainen, mutta miellyttää monia.

Polttoaineen kulutus 9,3

Kulutus on luokan bensakoneisten pienimpiä. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu 8,9

Viimeistely on erinomainen ja materiaalit laadukkaita.

Sisätilojen suunnittelu 8,0

Tavaratila on kooltaan normaali luokassaan.

Luokkansa paras 9,5

Ominaisuudet ovat korkealuokkaiset, mutta myös hinta on korkea.

Kokonaisarvio 8,7


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin