Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo BMW 116i 2012

BMW:n ykkössarjan toinen painos on edeltäjäänsä enemmän mukava perheauto. Edellisessä mallissa kovin ahtaiksi jääneitä takaistuintiloja on saatu hieman väljennettyä ja auto on myös menettänyt ripauksen urheilullisuudestaan.
Koeajo BMW 116i 2012

Uudesta 1-sarjasta on tehty entistä enemmän suora kilpailija Audi A3:lle. Ulkonäöltään edellinen 1-sarja ei monen mielestä edustanut BMW:n parasta osaamista ja myös uuden mallin muotoilu on etenkin ajovalojen osalta herättänyt ihmettelyä.

Kääntöympyrän halkaisija on kasvanut valmistajan ilmoituksen mukaan 20 sentillä eikä sitä enää voi kehua luokassaan pieneksi. Näkyvyys eteen on kohtalaisen hyvä, mutta BMW-mäisesti keula on pienessäkin autossa yllättävän korkea kuljettajan matalasta istuma-asennosta katsottuna. Takaikkuna on pieni ja takapilarit leveät.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

Koeajettu 116i oli BMW:n koeajoautoperinteestä poiketen varustettu 16" pyörillä, joskin run flat -renkailla, jotka heikentävät ajomukavuutta. Jousitus toimi kiitettävästi kaikissa olosuhteissa. Uusimpien BMW-mallien tavoin jousitus on kevyesti kuormattuna kimmoisa ja pintapehmeä, mutta jäykistyy tarpeen tullen ennen pohjakosketusta. Hyväkuntoisella tiellä myös ajettavuus on kunnossa. Ohjaus on tunnokas ja luonteva. Myös mutkatietä ajaa mielellään. Urainen tie vie kuitenkin mahdollisuudet kiitettävältä ajettavuusarviolta. Jos 116 on ongelmissa vakiorengastuksella, se on ilmeisen vetelevä ajettava urissa leveämmällä run flat -rengastuksella.



Melutaso on auton laatu- ja hintaluokan mukainen. Äänieristys on selvästi tämän kokoisten autojen normaalitasoa parempi. Toki karkea tienpinta tuo oman lisänsä BMW:nkin äänimaailmaan. Moottori on hiljainen.

1-sarjan bensamoottorit ovat 1,6-litraisia turboja. Perustaltaan moottori on sama kuin Minissä, Citroënissa ja Peugeotissa. Dieselit puolestaan ovat samoja 2,0-litraisia kuin muissakin BMW-malleissa. Koeajetussa autossa oli bensamoottoreista pienempi 116i (100 kW/136 hv). Moottori edustaa perheautojen nykyaikaista moottoritekniikkaa parhaimmillaan. Voimaa on läpi kierroslukualueen enemmän kuin teholukemasta voisi arvata. Suurin vääntö on leikattu niin, että vääntökäyrä on tasainen alueella 1 350 - 4 300 r/min. 6-vaihteisen manuaalivaihteiston välitykset ovat pitkiä eikä nopea kiihdytys kuutosella 80 km/h nopeudesta onnistu. Lisävarusteena on 8-vaihteinen automaattivaihteisto.



Suorituskyky: 8,7

116i:n suorituskyky on ahdetun moottorin ansiosta paljon edellistä samannumeroista mallia ripeämpää. Suorituskykyvaikutelmaa rajoittaa lähinnä pitkä 6. vaihteen välitys.

Mukavuus: 8,2

1-sarja on hieman niukasti mitoitettu niin etu- kuin takaistuintilojen osalta. Business-varustelu on hyvä ja lisävarustevalikoima runsas.

Luotettavuus: 7,1

Turvallisuus on huippuluokkaa. Takuu on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,4


BMW 1:llä ajaa mielellään niin kaupungissa kuin mutkatiellä. Urissa esiintyy kuitenkin vetelyä. Jousitusmukavuus on hyvä. Melutaso on luokassaan alhainen.

Ulkonäkö: 8,3

Muotoilu on merkille tyypillinen, mutta jakaa mielipiteitä.

Polttoaineen kulutus: 8,8

Kulutus on bensakäyttöisten pienimpiä. Huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu: 8,5

Viimeistelyn taso on hyvä, mutta jää hieman merkin isommista malleista.

Sisätilojen suunnittelu: 7,5

Tavaratila on ulkomittoihin verrattuna tavanomainen.

Luokkansa paras: 8,5

116i on premium-tuote pieneen kokoluokkaan. Hinta on luokassaan korkeahko.

Konaisarvosana: 8,2

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin