Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo BMW X1 xDrive 18d A 2013

BMW X1 uudistui ulkonäkönsä puolesta kevyesti vuonna 2012. Ulkonäkömuutokset koskevat lähinnä ajo- ja takavaloja, mutta jotenkin ilme on nyt entistä vahvempi.
Koeajo BMW X1 xDrive 18d A 2013

Moottori- ja vaihteistopäivitykset toivat mukanaan merkittävimmät uudistukset. Kulutus- ja päästölukemat laskivat selvästi ja niiden avulla koeajetun mallin 18d:n hinta tipahti lähes viidellä tuhannella eurolla edeltäjään verrattuna.

Auton sisätiloissa keskikonsoli on saanut uutta muotoa ja vaihdekeppi on muuttunut vaihteistopäivityksen myötä. Etuistuin voisi antaa enemmän tukea, mutta kyllä tällä peruspenkilläkin pärjää suhteellisen mukavasti, vaikka säätömahdollisuuksia saisi olla enemmän. Näkyvyys autosta on yllättävän hyvä. Kuski istuu korkealla ja auton ulkokulmat on helppo hahmottaa. Sisätiloissa käytetyt materiaalit tuntuvat laadukkailta, niin kuin tässä hintaluokassa on syytäkin.

Istuintilat vastaavat 3-sarjaa, mutta tavaratila jää 3-sarjaa pienemmäksi, ollen 420 litraa ja istuimet alas käännettyinä 1350 litraa. Takapenkillä pidempi matkustaja saattaa kaivata hieman lisää pääntilaa. Auto on myös melko kapea, eikä kolme henkeä istu takapenkillä mukavasti.

Päivityksiin kuuluu myös moottorin sammutusautomatiikka, joka toimiikin mukavan huomaamattomasti yhdessä uuden kahdeksanvaihteisen automaatin kanssa. Vaihteisto vaihtaa nopeasti ja liikuttaa autoa ripeästi. 2.0- litrainen TwinTurbo dieselmoottori tuottaa tehoa 143 hv ja vääntöä 320 Nm. Ajossa tehoa tuntuu olevan huomattavasti enemmän kuin luvut lupaavat. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu valmistajan mukaan 10,1 sekunnissa. Vaihteisto toimii ilahduttavan moitteettomasti, eikä minkäänlaista nykimistä esiinny.



Keskikulutukseksi luvataan 5,4 litraa ja aika lähellä tuota luvattua lukemaa pysytään koeajossakin. CO2-päästöt ovat tipahtaneet luonnollisesti kulutuksen mukana lukemaan 143 grammaa/km (aiemmin 164 g/km).

Huoletonta menoa

Auton kanssa pääsee sinuiksi nopeasti eikä käyttöä tarvitse opetella ohjekirjasta. Lisävarusteisella Servotronic- ohjaustehostuksella varustettu X1 on huoleton ajettava, joka tuntuu varsin ryhdikkäältä, varsinkin sellaisen kuljettajan käsissä, joka pitää enemmän kovasta, kuin turhan pehmeästä alustasta.

Neliveto jakaa voimaa enemmän taakse kuin eteen, joten takavetoisuuteen tottuneelle BMW- kuskille ei mitään suurta kulttuurishokkia ole luvassa. Päinvastoin, xDrive tuo mukanaan tasapainoisuutta ja luonnollisesti pitoa kelille kuin kelille. Vaihtoehtona X1 mallia saa myös takavetoisena sDrive- versiona, mutta suurin osa suomalaisista valitsee nelivetoisuuden. Eikä ihme sillä hintaeroa esimerkiksi takavetoisen ja nelivetoisen 18d A:n välillä on vain noin tuhat euroa takavetoisen hyväksi.

Varusteet ja hinnat

Koeajoetun X1:n vakiovarustus piti sisällään mm. monitoimiohjauspyörän, automaattisen ilmastoinnin, ajodynamiikkakytkimen (comfort, sport ja ECO PRO), avaimettoman käynnistyksen ja ajotietokoneen. Lisävarustusta oli vähän päälle viiden tuhannen euron edestä mm. sadetunnistin, chrome line koristepaketti, Bluetooth Business USB:llä, nahkainen urheiluohjauspyörä, velourimatot ja xLine paketti.



Turvallisuusvarustukseen kuuluu mm. Ajovakauden hallintajärjestelmä (DSC), luistonestojärjestelmä (DTC), Crash sensor törmäystilanne avustin, sivutörmäyssuojat, ABS jarrut ja nykyaikaisella tasolla oleva turvatyyny arsenaali.

Kokonaishinnaksi X1 xDrive 18d A:lle muodostui noin 49.200 euroa. Autoveroton- ja lisävarusteeton hinta on 32.620 euroa.

Suorituskyky: 8,6

TwinPower turbodieselmoottori vääntää mukavasti ja vaihteisto tikittää huomaamattomasti. Neliveto varmistaa pidon tilanteesta riippumatta. Kiihtyvyys on riittävä, mutta ei kuitenkaan siitä vauhdikkaammasta päästä.

Mukavuus: 8,5

Etumatkustajat viihtyvät hyvin, mutta takapenkki sopii mataluutensa takia paremmin pienemmille matkustajille.

Luotettavuus: 8,8

Laadukkaan tuntuisesti tehdylle autolle luvataan kahden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta. Korin takuu on 12 -vuotta ja maalipinnan 3 -vuotta. Tiepalvelu 5 -vuotta. Euro NCAP törmäystestissä X1 sai täydet viisi tähteä.

Ajomiellyttävyys: 9,4

Hyvin hiottu alusta on onnistunut mukavuuden ja tukevuuden kompromissi. Ohjaus toimii sitä paremmin, mitä kovempaa mennään. Auto on hiljainen ja näkyvyys esteetön.

Ulkonäkö: 9,0

Auton ilme on edeltäjää vahvempi, vaikka muutokset ovat pieniä. Sisätilat ovat asialliset ja nykyaikaiset.

Polttoaineen kulutus: 9,3

Polttoaineenkulutus on kiitettävän pieni. Huoltovälit ovat pitkät, mutta huoltokustannukset siitä hintavammasta päästä.

Valmistuslaatu: 9,5

Laadukkaat materiaalit ja viimeistellyn oloiset sisätilat miellyttävät.

Sisätilojen suunnittelu: 8,3

Etupenkillä tilaa on riittävästi joka puolella ja auto tuntuu luokkaa isommalta, mutta takapenkillä istuva ei voi sanoa samaa. Takapenkillä lastenistuimella istuva kolmevuotias ylettyy vaivatta potkimaan etupenkin selkänojaa.

Luokkansa paras: 9,7

Päivitetty X1 löytää varmasti paremmin ostajia kuin edeltäjänsä, sillä päästöjen pieneneminen laski varsinkin 18d:n lähtöhintaa huomattavasti.

Kokonaisarvio: 9,0


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin