Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo BMW X1 xDrive 23d A

Etuistuimet ovat hyväntuntuiset. Sivuttaistukea on sporttisen sopivasti myös istuinosassa. Edessä on tilaa riittävästi ja penkin säädöt riittävät isommallekin kuljettajalle.
Koeajo BMW X1 xDrive 23d A

Takapenkkiläisillä ei ole yhtä hyvät oltavat, sillä istuinosa on takana todella matalalla. Tilaa kyllä on takanakin kohtalaisesti, mutta matala penkki rajoittaa mukavuutta aikuisilla matkustajilla. Lapset viihtyvät takana varmasti paremmin.

Takakontissakin on tilaa kohtuullisesti, perusasennossa tilaa on 420 litraa ja tarvittaessa kokoa voidaan kasvattaa aina 1400 litraan.

Laatuvaikutelma on kauttaaltaan tasokas. Sisätilojen muotoilu ei sykähdytä, mutta mikään rämise ja kaikki tuntuu olevan kohdillaan. Tässä tapauksessa yksinkertainen on kaunista.

Tulta ja tappuraa

Koeajettu auto oli varustettu dieselmalliston tehokkaimmalla koneella, 23d:llä. Kyseinen moottori on iskutilavuudeltaan samankokoinen kuin muutkin dieselkoneet, mutta turboahtimia on yhden sijaan kaksi. Huipputehoksi kone puhkuu 204 hevosvoimaa ja huippuväännöksi 400 newtonmetriä. Kaksilitraiselle moottorille suoritusarvot ovat todella mainiot.

Ajossa voimaa on vaikka muille jakaa ja normaalit ohitustilanteet ovat vain herkullisia suupaloja tälle moottorille. Automaattivaihteistokin toimii mukavasti, mutta kiihdyttäessä se hukkaa tehodieselin rajuimman vedon jonnekin momentinmuuntimen syövereihin.

Hyvältä tuntuu

X1 on ajo-ominaisuuksiltaan tyypillinen bemari. Jämerä ja vakaa kuvaavat ajettavuutta hyvin. Ohjaus on luontevan tuntuinen, mutta erityisesti hitaammissa nopeuksissa se on myös raskas, ja auto jääkin hieman kaartelemaan keskialueen tahmeuden vuoksi. Suuremmissa nopeuksissa ja tiukemmissa mutkissa ohjaus tuntuu raikkaammalta.

Jousitus on jäykkä olematta kuitenkaan liian kova. 3-sarjan alusta tuntuu toimivan myös tässä korissa laadukkaasti, vaikka kallistelua jonkin verran jo esiintyykin.

Suorituskyky: 9,4

23d vie autoa vauhdikkaasti kaikissa tilanteissa

Mukavuus: 8,6

Etumatkustajat viihtyvät hyvin, mutta takapenkki sopii mataluutensa takia paremmin lapsille

Luotettavuus: 8,3

Laadukkaan tuntusesti tehdylle autolle luvataan kahden vuoden takuu, Euroncap-tuloksia ei ole vielä saatavilla.

Ajomiellyttävyys: 8,8

Hyvin hiottu alusta on onnistunut mukavuuden ja tukevuuden kompromissi. Ohjaus toimii sitä paremmin, mitä kovempaa mennään.

Ulkonäkö: 8,0

Sporttisen menevä, mutta olisihan tästä nyt kauniimmankin voinut tehdä, ainakin keulasta.

Polttoaineen kulutus: 8,3

23d kuluttaa keskimäärin 6,3 litraa sadalle, joka on muotoon ja tehoon nähden hyvä tulos.

Valmistuslaatu: 9,0

Laadukkaat materiaalit ja viimeistellyn oloiset sisätilat miellyttävät matkustajia

Sisätilojen suunnittelu: 8,0

Tilaa on riittävästi joka puolella, mutta takapenkkiläistä keljuttaa matala istuin.

Luokkansa paras: 9,0

Hyvin hinnoiteltu X1 heittää kovan haasteen kilpailijoilleen.

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin