Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Chevrolet Camaro Convertible 45th AT6

Chevrolet Camaro on ollut Suomessa myynnissä vuodesta 2011. Koeajoon saatiin avomallinen automaattivaihteilla varustettu 45-vuotisjuhlamalli. Camaron vuosijuhlaversio näkyy ulkopuolella näyttävinä teippauksina ja sisätiloissa 45th logoina, niin penkeissä, kynnyslistoissa, ohjauspyörässä kuin kojelaudassa.
Koeajo Chevrolet Camaro Convertible 45th AT6

Auto on juuri niin muhkean muskelin näköinen kuin lehtikuvien perusteella voi odottaakin tai ehkä vielä enemmän. Varsinkin ohjauspyörän takana istuessa huomaa kuinka ulkomitoiltaan suuresta autosta oikeastaan onkaan kyse. Pituutta on melkein viisi metriä ja leveyttäkin lähes kaksi metriä. Vertailun vuoksi; Camaro on E-sarjan Mersua selvästi leveämpi ja vain hieman lyhyempi.

Muskelimainen ilme ja iso koko vaikeuttavat tietysti kulmien hahmottamista, mutta mitä sitten, auto on komea kuin mikä. Se poikkeaa täysin koko muusta Suomen automassasta ja kääntää katseita oli sitten katto ylhäällä tai alhaalla. Camaro on yksi niitä autoja, jotka aiheuttavat keskusteluja tuntemattomien ihmisten kanssa. Auto on jopa niin kiinnostava, että virkavaltakin teki u-käännöksen auton perään, vaikka mitään rikkeitä liikenteessä ei tapahtunut.



Käynnistyksessä moottori pörähtää käyntiin mureasti, mutta tyhjäkäynti ääni on hyvin hiljainen, eikä äänimaailma kevyessä kiihdytyksessä nouse kovinkaan möreäksi. Moottori kuulostaa pikemminkin terävältä. Kunnon kiihdytys sen sijaan saa ihokarvat nousemaan pystyyn. Voima on brutaalia ja kuljettajalle tulee tunne, että takavetoisen hirmun keula alkaa nousta ilmaan. Myös äänimaailma nousee tässä vaiheessa odotetulle tasolle. V8 tekee tehtävänsä ja auto saavuttaa hetkessä moottoritienopeuden. Virallisten lukujen mukaan 0-100 km/h kiihdytys onnistuu 5,6 sekunnissa. Luistoneston pois kytkeminen aiheuttaa helposti pelkkää mustaa viivaa ja kokemattoman kuskin kohdalla erittäin helpon lapasesta lähdön.

Camaro Convertiblen 6,2-litrainen V8 tuottaa tehoa 405 hevosvoimaa (298kW) ja vääntöä 556 Nm. Vaihteita automaattilaatikossa on kuusi ja vaihteita voi vaihtaa myös rattisiivekkeillä. Manuaalisella käytöllä moottorin tarjoamista tehoista saa mukavammin ilon irti, sillä automaattivaihteisto reagoi kaasun painallukseen hieman hitaanlaisesti. Ohjaustunto on sopivan palauttava ja tunnokaskin, vaikka jäykkä alusta välittääkin jokaisen pienen tien epätasaisuuden tärähdyksenä rattiin.

Katon saa avattua sähköisesti vapauttamalla ensin manuaalisesti lukituksen taustapeilin yläpuolella olevasta kahvasta. Katto taittuu takakonttiin syöden 287-litran tavaratilasta noin puolet. Suuren suuri ei takakontti ole, mutta kyllä siellä muutama kauppakassi kulkee kätevästi.



Jos palataan vielä Camaron tarjoamaan ajonautintoon ja suorituskykyyn, niin on mainittava, että se tarjoaa Suomessa myytävänä olevista uusista autoista yhden mehukkaimmista kokemuksista, jota jää helposti kaipaamaan. Auton käyttäytyminen on ulkonäön mukaista, maskuliinista, machoa ja uhmakasta. Katto pois auringon tieltä ja kuskin penkillä ei voi muuta kuin hymyillä vienosti. Jokainen ripeämpi liikkeellelähtö nostaa hymyn jo korviin asti.

Camaron hauskuutta syö rankalla kädellä Suomen autoverotus, joka lisää autoverottoman hinnan (48 500 €) lähes toisen mokoman eli 40 911 €. Näin ollen Camaron hinta pompsahtaa ilman lisävarusteita lähes 90 000 euroon. Koeajoauton hinta lisävarusteineen (mm. 45th –Anniversary Edition paketti) olikin yli 95 000 €.

Maksetun hinnan jälkeen toinen Suomessa helposti päätä vaivaamaan alkava asia on bensiinin hinta. Camarolla tankkauspiste tulee tutuksi, sillä sylinterien lepuutustoiminnosta ynnä muista taloudellisuuteen pyrkivistä järjestelmistä huolimatta virallinen keskikulutus on 13,1-litraa/100 km. CO2-päästöjä syntyy 302 g/km. Koeajossa ajotietokone ilmoitti tasaisesti litraa suurempaa kulutusta. Alle kymmenen litran on mahdollisuus päästä vain tasaisessa maantieajossa.


Hauska yksityiskohta: Takakontin vangiksi jäänyt voi vapauttaa itsensä pimeässä hohtavasta kahvasta.

Camaron hankkivalle hinta ja kulutuslukemat lienevät vain lukuja. Persoonallinen auto tarjoaa mielettömän makean ulkonäön ja tunnelman, joka ei jätä ketään kylmäksi. Jatkoa Camaron taipaleelle on myös luvassa, sillä uudistunut malli tulee Suomessa myyntiin kuluvan vuoden lokakuussa.

Suorituskyky: 10

6,2-litrainen V8 on röyhkeä voimanlähde, joka takaa Camarolle järisyttävän suorituskyvyn.

Mukavuus: 8,9

Kuljettajalle ja etumatkustajalle on tarjolla varsin mukavaa kyytiä, mutta takapenkillä matkustavat lähinnä lapset.

Luotettavuus: 8,6

Turvallisuus on hyvällä tasolla ja luotettavuus kunnossa.

Ajomiellyttävyys: 8,8

Ohjaus palauttaa hyvin ja on perustunnokas. Jousitus täristää pikkutöyssyissä ohjauspyörää myöten. Tätä autoa täytyy oikeasti ajaa. Hallintalaitteet ovat selkeät ja melutaso katto ylhäällä kohtuullinen.

Ulkonäkö: 9,4

Muotoilu on massasta poikkeava ja erittäin lihaksikas. Auton ilmeestä ei voi olla pitämättä. Sisätiloissa kohtaavat laadukkaan oloinen nahka ja huokea kovamuovi.

Polttoaineen kulutus: 6,1

Kulutus on tämän päivän mittakaavassa suuri ja CO2-päästöt sen mukaiset.

Valmistuslaatu: 8,5

Auto vaikuttaa asiallisesti viimeistellyltä ja käytetyt valmistusmateriaalit sopivat auton henkeen.

Sisätilojen suunnittelu: 7,2

Tavaratila on avo-mallissa luonnollisesti pieni, eikä takapenkkejä saa taitettua.  Kahden hengen tavarat mahtuvat kuitenkin mukaan.

Luokkansa paras: 9,5

Camaro on täysin oman tiensä kulkija Suomessa, sillä toista vastaavaa jenkkisporttia ei ainakaan toistaiseksi uutena maassamme myydä. Camaron hinnalla saa monenlaisia varsin tasokkaita autoja, mutta samaa tunnelmaa niiden on hyvin vaikea pystyä tarjoamaan.

Kokonaisarvio: 8,5


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin