Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Citroën C4 VTi 120 (2011)

Koeajettu Citroën C4 VTi 120 on ahtamattomaksi moottoriksi ajanmukainen ja tarjoaa vaivatonta suorituskykyä perustarpeisiin. Kokonaisuutena ajo-ominaisuudet eivät yllä konsernisisar Peugeot 308:n tasolle, mutta olennaisia ongelmia ajettavuuteen ei liity.
Koeajo Citroën C4 VTi 120 (2011)

C4:n ohjaus on kehittynyt positiiviseen suuntaan. Se on kevyt, mutta tunnokkuudeltaan kohtuullinen. Mikään pujotteluratojen mestari C4 ei kuitenkaan ole.

Jousitusmukavuus oli edellisessä C4:ssä aluksi heikko, mutta kehittyi vuosien varrella. Nyt alustaan on tuotu entistäkin enemmän mukavuuspainotusta. Useimmissa tilanteissa epätasaisuudet suodattuvatkin tuntumattomiin. Alustan virittäminen mukavuuteen tähtääväksi on selkeä poikkeus C4:n yleiseurooppalaisuuteen.



Melutason arviointi oli vaikeaa lumisista teistä johtuen, mutta erityisesti C4 ei tässä suhteessa pääse loistamaan. Rengasäänet vaihtelevat pinnanlaadun mukaan. Voimansiirrosta kuuluu tuttu PSA-ujellus esim. moottorijarrutuksissa.

Näkyvyys on keskinkertainen. Etupilarit ovat varsin loivat ja myös keskipilarit tulevat yllättävästi näkökenttään. Taakse näkyvyys on heikompi kuin korin selkeästä muodosta voisi päätellä. Kääntöympyrän halkaisija on luokassaan tavanomaista suurempi.

Suorituskyky: 8,3

1,6-litraiseksi bensakoneeksi C4:n moderni moottori on varsin pirteä.

Mukavuus: 7,6

Takaistuimella on niukasti polvitilaa. Istuimet ovat pehmeät, mutta eivät kovin tukevat. Confort-varustelu on melko runsas.

Luotettavuus: 7,1

EuroNCAP-testissä C4 saavutti 5 tähteä, mutta ei aivan huippupistein. Edeltäjä menestyi luotettavuustutkimuksissa melko heikosti.

Ajomiellyttävyys: 7,9

Ajo-ominaisuudet ovat luokan keskitasoa, jousitusmukavuus on varsin hyvä. Näkyvyydessä on puutteita.

Ulkonäkö: 8,0

C4:n muotoilu on tehty varman päälle, mutta se ei ole silti tylsä. Sisustus on ajanmukainen.

Polttoaineen kulutus: 8,3

Kulutus on pienehkö, huoltokustannukset keskiarvoa suuremmat.

Valmistuslaatu: 7,5

Sisustus on viihtyisä ja viimeistelyn laatu asiallinen. Muutamissa yksityiskohdissa näkyy säästölinja.

Sisätilojen suunnittelu: 8,0

Tavaratila on luokkansa suurin, mutta monikäyttöratkaisu on toteutettu halvimmalla mahdollisella tavalla. Säilytyslokerot ovat suuria.

Luokkansa paras: 8,2


Toisen sukupolven C4 on yksi tavanomainen auto luokassaan ja ominaisuuksissa se ei erotu hyvässä eikä pahassa.

Kokonaisarvio: 7,9

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin