Koeajo Citroen C5 2.0 HDi Exclusive | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Citroen C5 2.0 HDi Exclusive

Citroën C5:n vuonna 2001 esitelty ensimmäinen sukupolvi saavutti luokassaan melko hyvän suosion, mutta mallin muotoilua ei voinut pitää kovin dynaamisena ja laatu oli ajoittain hyvinkin kyseenalaista.
Koeajo Citroen C5 2.0 HDi Exclusive

Toisen sukupolven C5:n muotoilu on selvästi näyttävämpi ja ainakin viimeistelyyn on kiinnitetty aikaisempaa enemmän huomiota.

Koeajettu 2,0-litrainen 140hv HDi tuottaa 340 Nm väännöllään riittävän suorituskyvyn C5:n kuljettamiseksi. Käytännön ajotilanteissa auto tuntuu useimmiten ripeältä. Paikaltaan kiihdytettäessä moottorin rajallinen teho tulee kuitenkin esiin ja kiihtyvyys jää vaisummaksi kuin muiden tilanteiden perusteella olisi odottanut. Tämän moottorin yhteydessä automaattivaihteisto on 6-vaihteinen, jonka vaihtamismukavuus on keskitasoa ja kulutuslisä peräti 1,1 litraa. Tehokkainta 2,2-litraista saa vain automaattina.

C5:n mallistossa Ambiance- ja Dynamique-versiot on varustettu teräsjousilla ja Confort ja Exclusive kaasunestejousilla. Koeajoautossa oli siis jälkimmäinen. Mukavuudesta voi kokonaisuutena antaa erinomaisen arvion, vaikka lievän pintakovuuden tuloksena poikittaissaumat tulivat hieman liikaa läpi jousituksesta. Suuremmat epätasaisuudet sen sijaan ylittyvät hienosti. Kaasunestejousituksen etuna on myös kallistelemattomuus kaarteissa ja tunteettomuus runsaalle kuormalle.

Ohjaus tuntuu tarkalta, mutta hieman liiankin herkältä ja kevyeltä. Tämän ominaisuuden kanssa oppii varmasti elämään, kun ajettavuus periaatteessa on kunnossa. Myös kuoppaisella soratiellä C5 oli kuin kotonaan.

Melutaso on kohtuullisen alhainen. Moottorin ääni on melko hiljainen, mutta tulee toki esiin kiihdytyksissä. Rengasäänet on eristetty keskimääristä paremmin. Koeajoauton laminoiduista sivulaseista huolimatta kohtaavat autot kuuluivat sisään vähintäänkin tavanomaisesti.

Suorituskyky: 8,0

2.0 HDi:ssä on riittävästi voimaa useimpiin tarpeisiin. Kiihtyvyys paikaltaan ei kuitenkaan ole kovin ripeää.

Mukavuus: 9,2

Exclusiven istuimet ovat erinomaiset ja vakiovarustus ylellinen. Takaistuintilat ovat keskinkertaiset.

Luotettavuus: 8,0

Takuuta ja tiepalvelua on tarjolla vain kahdeksi vuodeksi. Turvallisuus on huippuluokkaa.

Ajomiellyttävyys: 7,8

Ajotuntuma on hieman puutteellinen. Jousitusmukavuus ja melutaso ovat luokan parhaat. Kääntöympyrä on suurehko ja näkyvyys rajallinen.

Ulkonäkö: 8,8

Muotoilu on tuoretta ja tyylikästä niin ulkona kuin sisällä.

Polttoaineen kulutus: 8,5

Kulutus on pieni ja hiukkassuodatin on vakiona.

Valmistuslaatu: 8,5

Sisustus on huoliteltu ja materiaalit Exclusivessa laadukkaita.

Sisätilojen suunnittelu: 8,0

Tavaratila on sedanissa keskimääräistä pienempi. Turvallisuusvarustelu on runsas.

Luokkansa paras: 9,0

Ominaisuudet ovat kilpailukykyiset ja hinnat kohtuulliset.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin