Koeajo Fiat 500 1.4 16v Sport | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Fiat 500 1.4 16v Sport

500:aan on tarjolla 1,2- ja 1,4-litraiset bensamoottorit ja 1,3-litrainen diesel. Koeajetussa autossa oli 1,4-litrainen bensakone, jossa on tehoa 74 kW/100 hv.
Koeajo Fiat 500 1.4 16v Sport

Suorituskyky jää odotettua vaisummaksi, mutta muun liikenteen rytmissä tehokkaimmalla 500:lla toki pysyy vaivatta. Merkittävimpänä puutteena moottorissa on heikko vääntö pienillä kierroksilla. Vaihteita on kuusi, millä on suuri merkitys melutasoon moottoritiellä. Ohituksiin on vaihdettava pienempi pykälä.

Ohjaus on sähköisesti tehostettu ja kevyt. Lisäksi siinä on erikoiskevyt city-asento, joka tuntuu tarpeettomalta. Perustekniikka on siis samankaltaista kuin Pandassa tai Puntossa. Käytännössä ohjaus on sisarmalleja parempi. Ohjaus palauttaa hyvin ja myös tuntoa on kohtuullisesti tarjolla. 500 on moottoritielläkin vaivaton ajettava. Sen suuntavakavuus on kokoisekseen hyvä. 1,4-litraisessa on vakiona ajonvakautusjärjestelmä.

Jousituksessa auton koko tuntuu enemmänkin. Kulku on hieman nyökkivää ja etenkin kaupungissa jousitus tuntuu tarpeettoman kovalta. Pienetkin epätasaisuudet tulevat jousituksesta läpi. Suuremmissa nopeuksissa jousitus toimii paremmin.

Melun lähteitä on oikeastaan vain yksi. Rengasmelu on niin voimakasta, että muut äänet hautautuvat sen alle. Moottorin ääni nousee myös kuuluviin, jos tiheästi välitettyä 6-vaihteista vaihteistoa ei siirrä ajoissa optimaaliselle pykälälle.

Suorituskyky: 7,6

1,4-litrainen 500 kiihtyy kierroksia käyttämällä reippaasti, mutta pienillä kierroksilla vääntö on heikko.

Mukavuus: 7,2

500:n Sport-varustelussa on muutamia kalliitakin varusteita, mutta myös monia puutteita. Lisävarustevalikoima on runsas. Takaistuin on tarkoitettu vain pienikokoisille matkustajille.

Luotettavuus: 8,3

500 menestyi hyvin EuroNCAP:ssa. Takuuta on 3 vuotta ja voimansiirrolle 5 vuotta. Tiepalvelua ei ole.

Ajomiellyttävyys: 7,4

500:n ajo-ominaisuudet ovat auton kokoon nähden varsin hyvät. Jousitus on kova ja nyökkivä. 1,4-litraisen mallin kääntöympyrä on liian suuri. Rengasmelu on voimakasta.

Ulkonäkö: 9,4

500:n ulkonäkö on herkullinen ja myös sisustus sopii hyvin yhteen ulkokuoren kanssa.

Polttoaineen kulutus: 7,5

Taloudellisuus ei ole 500:n erityisiä vahvuuksia.

Valmistuslaatu: 8,0

Sisustus on varsin laadukas. Verhoilukangas voisi olla pirteämmän näköistä.

Sisätilojen suunniteelu: 6,3

Tavaratila on kovin pieni. Matkustamossa ei ole kannellisia lokeroita.

Luokkansa paras: 6,7

500:n hinnalla saa monenlaisia parempia autoja, mutta harva niistä on yhtä kiinnostavan näköinen.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin