Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Ford Galaxy 2.0 TDCi Ghia

Koeajetun Galaxyn moottori oli 2-litrainen Duratorq-diesel. Tehoa siinä on 103 kW (140 hv)/4 000 r/min ja vääntöä 320 Nm/2 000 r/min. Moottori antaa 340 Nm ”hetkellisellä yliahtotoiminnolla”.
Koeajo Ford Galaxy 2.0 TDCi Ghia

Moottori vetää dieseliksi poikkeuksellisen hyvin aivan alhaalta alkaen: jopa 1 500 r/min lukemilla se vetää puhtaasti. Valmistaja lupaa kiihtyvyydeksi 0-100 km/h 10,5 sek ja huippunopeudeksi 193 km/h.

Fordin tapaan vaihteisto toimi mukavasti ja kytkin oli helppokäyttöinen. Vaihteisto on 6-vaihteinen sallien alhaisen pyörintänopeuden maantiellä. Vaihteisto on onneksi normaalisti välitetty eli se ei ole normaalia tiuhempi, eikä kutonen ole ylipitkä. Näin ollen tottumatonkin käyttää laatikkoa jouhevasti.

Tyhjänä Galaxy kulki erittäin hyvin ja kiihtyi paikaltaan todella riuskan oloisesti. Samoin maantiellä korkean väännön huomaa. Tehoa ei kuitenkaan ole liikaa, ja kuormalla ohitukset saa suunnitella tarkasti, koska tyhjälläkään autolla ei kannata lähteä aivan pikkurakoon. Ottaen huomioon, että tila-autoissa on joskus aika paljonkin kuormaa on yllättävää, että Galaxyyn saa vain 2-litraisia moottoreita. Pelkään pahoin tehon loppuvan maantiellä kesken vähänkin suuremmalla kuormalla, sillä tyhjänäkään Galaxy ei ole kevyt. Kuitenkin taajama-ajossa täydellä kuormalla moottorin hyvä vääntö takasi puhdin riittävyyden.

Galaxyn ajettavuutta rajoittaa auton suuri koko ja jousitukselle asetettava kantavuusvaatimus. Näin ei ollutkaan yllätys, että jousitus oli hieman jysähtelevä yhden hengen kuormalla. Täydellä kuormalla taas tuntee, miten jousitus on koetuksella, vaikkei se pohjannutkaan. Kokonaisuutena Galaxyn ajettavuus ja mukavuus ovat kuitenkin aivan kohdallaan.

Eniten maantieajoa häiritsi uraherkkyys, joten ratista sai koko ajan pitää kiinni.  Melutaso on kohtuullisen hiljainen sallien radion kuuntelun moottoritielläkin. Tyhjänä auto on hieman kaikuva.

Suorituskyky: 7,6

Galaxy kiihtyy 2,0-litraisella dieselillä rivakasti, mutta täydellä kuormalla puhtia saisi olla enemmänkin.

Mukavuus: 9,0

Galaxyssä on oikeasti tilaa myös kolmannella istuinrivillä. Istuimet ovat hyvät. Ghia-varustelu sisältää lähes kaiken olennaisen.

Luotettavuus: 7,9

Luotettavuus on keskitasoa, mutta törmäystestitulos erinomainen.

Ajomiellyttävyys: 7,7

Galaxy on paikallaan matka-ajossa. Jousitus on jämäkkä, mutta kohtalaisen mukava. Kääntöympyrä on suuri ja kulmien arviointi vaikeaa.

Ulkonäkö: 7,8

Muotoilu on nykyaikainen, mutta matalamman S-Maxin linjakkuutta Galaxyssa ei ole.

Polttoaineen kulutus: 8,7

Kuljetuskykyynsä nähden diesel-Galaxy on taloudellinen.

Valmistuslaatu: 7,5

Viimeistely ja materiaalien laatu ovat keskinkertaisia.

Sisätilojen suunnittelu: 8,3

Tavaratilaa on paljon, jos takimmaiset istuimet eivät ole käytössä. Monikäyttöisyys on toteutettu kehittyneesti.

Luokkansa paras: 9,7

Galaxy on tällä hetkellä paras tila-auto.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin