Koeajo Honda Civic 1.8 Sport | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Honda Civic 1.8 Sport

Päinvastaisista mainosteksteistä huolimatta uusimman Honda Civicin uudistukset ovat hyvin maltillisia. Edellisellä kerralla futuristiseksi uudistettu muotoilu on säilytetty samantyylisenä eikä tekniikassakaan ole suuria muutoksia.
Koeajo Honda Civic 1.8 Sport

Keulassa on korkeammat valot ja enemmän mustaa. Perässä takalasia halkova spoileri yhtyy nyt takavaloihin. Konservatiivisempaa ostajakuntaa varten mallistoon tulee edelleen myös viistoperämallista selvästi poikkeava sedan.

5-ovinen Civic on pidentynyt 5 senttiä ja madaltunut 2 senttiä. Akseliväliä on lyhennetty 1,5 sentillä. Sisätilojen koossa ei ole olennaista muutosta edeltäjään. Aikuisilla on takapenkillä edelleen hieman liian tarkkaan mitoitetut oltavat etenkin jalkatilan osalta. Takaistuin on sijoitettu matalalle. Tämän piirteen avulla nykyautoissa pyritään toisaalta lisäämään pääntilaa, toisaalta mahdollistamaan muunneltavuus pelkästään selkänoja kaatamalla. Tässä suhteessa Civicissä onkin onnistuttu. Muuntelu on helppoa ja syvä tavaratila on luokassaan suurimpia. Vain Hondan käyttämänä erikoisuutena takaistuimen istuinosat voi nostaa pystyyn takaistuinta vasten, jolloin saadaan korkea kuljetustila, johon mahtuu jopa polkupyörä. Keskitunnelia Civicissä ei ole käytännössä lainkaan.

Etuistuinten mukavuus on keskinkertainen. Istuin on melko korkea auton mataluuteen nähden ja tunnelma kuljettajan paikalla kaikkiaan tiivis. Kapea keskikonsoli parantaa tilannetta matkustajan puolella. Sivutukea istuimissa on reilusti. Kahteen paikkaan jaetusta mittaristosta jokin osuus jää helposti ohjauspyörän taakse. Lasikatolla varustetussa Executive-mallissa pääntilan riittävyys on ongelma niin edessä kuin takana.

Näkyvyys on selkeästi rajoittunutta. Etupilarit ovat loivat, sivuikkunat pienet ja takapilari leveä. Takaikkuna on kahdessa palassa, mutta kulmistaan se on sinänsä laaja. Kääntöympyrä on hieman keskimääräistä suurempi.

Civicin moottorit ovat lähes ennallaan eikä kaivattuja bensaturboja ole toistaiseksi luvassa. 1,4-litrainen on Civiciin pienehkö. Koeajettu 1,8-litrainen kulkee kohtalaisen iloisesti kierroksia käyttämällä. Moottori on parhaimmillaan sellaisilla kierroslukualueilla, joita nykyaikaisissa ahdetuissa moottoreissa ei ole tarpeen käyttää lainkaan. Ohitus vaatii vaihteiden käyttöä. Civicin manuaalivaihteistot ovat 6-vaihteisia. Dieseleitä ei toistaiseksi tuoda Suomeen.

Ajettavuus on edeltäjän tyyppinen. Ohjaus on hyvin nopea ja ohjautuvuus pienestä ohjausliikkeestä terävää. Ihmeellisintä on se, että ohjaus on keskiasennossa kevyt ja enemmän käännettäessä raskas. Maantiellä tämä näkyy yliherkkyytenä, kaarteissa ja kaupungissa turhana tahmeutena. Suoraan ajaminen on tavanomaista työläämpää, kun ohjaus on samaan aikaan yliherkkä ja tunnoton. Sivuille vilkuillessa auto harhautuu helposti suunnastaan.

Jousitusmukavuus sentään on kehittynyt ja hieman pehmentynyt edeltäjästä, mutta kehumisen aihetta ei paljon löydy siitäkään. Tasaisella tiellä Civic etenee tasaisesti jousituksen kovuudesta huolimatta. Laajat heitot jousitus ottaa vastaan töksähtäen.

Melutaso on edeltäjää hiljaisempi ja luokassaan keskitasoa parempi.

Civicin varustetasot ovat edelleen Comfort, Sport ja Executive. Näiden lisäksi Suomessa on tarjolla hinnat alkaen -versio S, jonka myynti jäänee vähäiseksi. S:stä on karsittu mm. ilmastointi, radio, sähkösäätöiset ja lämmitettävät ulkopeilit ja ajovalon pesurit. Comfortissa on vakiona mm.automaatti-ilmastointi ja sähkölasit edessä ja takana. Sportissa on lisäksi mm. varashälytin, sumuvalot, peruutuskamera, nahkaratti, sadetunnistin ja takaistuimen keskikyynärnoja. Executive tuo lisää mm. parkkitutkat, avaimettoman kulun, lasikaton, kaksoisksenonvalot, kaukovaloautomatiikan, himmenevän sisäpeilin, nahkaverhoilun, ristiselän- ja sivuttaistuen säädön ja bluetoothin. Lisäksi Executiveen saa navigaattorin ja mukautuvan vakionopeussäätimen törmäysvaroittimella.

Civicin sisustus on edelleen moderni, mutta tyyliltään hieman entistä rauhallisempi. Kojetaulun yläosa on hienoa materiaalia, kojetaulun alaosa hieman halvempaa laatua ja keskikonsoli kovaa muovia. Ylämittariston suojapleksi on auringonpaisteessa hieman sumuisen näköinen. Vaihdekeppi on sijoitettu ylös hyvin käsille ja sen liikeradat ovat lyhyet ja täsmälliset. Keskikonsolin toiminnot ovat selkeitä. Säilytystilaa on kohtalaisen hyvin. Tavaratilan laadukkaasta verhoilusta voi antaa erikoismaininnan.

Suorituskyky 8,0

Kierrosherkkä 1,8-litrainen moottori ei tarjoa aivan odotuksia vastaavaa ohituskiihtyvyyttä.

Mukavuus 7,7

Takaistuimella on niukasti polvitilaa. Etuistuimet ovat kelvolliset. Vakiovarustelu on luokan normaalia tasoa.

Luotettavuus 7,8

Civicin turvallisuus on luokan parhaimmistoa ja luotettavuus hyvä.

Ajomiellyttävyys 7,1

Ohjaus on yliherkkä ja samaan aikaan tunnoton. Jousitus on melko kova ja hieman epämukava. Melutaso on kohtuullinen. Näkyvyydessä on merkittäviä puutteita.

Ulkonäkö 8,5

Muotoilu on futuristinen ja erottuva.

Polttoaineen kulutus 9,0

Kulutus on 1,8-litraiseksi kohtuullinen. Myös huoltokustannukset pysyvät kurissa.

Valmistuslaatu 6,9

Laatuvaikutelma on tavanomainen, muovilaaduissa on vaihtelua.

Sisätilojen suunnittelu 8,5

Tavaratila on luokkansa suurin ja monikäyttöisyys näppärää. Säilytystilaa matkustamnossa on riittävästi.

Luokkansa paras 7,5

Civic on nuorekas ja persoonallinen auto, jonka ominaisuuksissa on selkeitä puutteita.

Kokonaisarvio 7,9

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin