Koeajo Kia Carens 1.6 GDI 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Kia Carens 1.6 GDI 2013

Kia Carensin edelliset sukupolvet eivät oikein istuneet eurooppalaiseen makuun. Uutta mallia onkin lähdetty jalostamaan hyvin myyvän Ceedin pohjalta. Ulkonäössä yhteys on vahva ja tila-automaista näköä on onnistuttu häivyttämään. Ulkonäköä voidaankin pitää onnistuneena.
Koeajo Kia Carens 1.6 GDI 2013

Ulkomitoiltaan matalahko Carens vastaa esimerkiksi Ford Grand C-Maxia eli aivan luokkansa mittavimpia se ei ole. Istuimia on useimmissa versioissa seitsemälle. Vain halvin LX-malli on 5-paikkainen. Kolmannen rivin tilat ovat yhtä lailla niukat kuin kilpailijoissa. Siirtämällä keskiriviä eteenpäin saadaan hätätapauksessa kuitenkin kuljetettua seitsemän aikuistakin.

Keskirivillä on kolme erillistä istuinta ja tasainen lattia. Keskirivin tilat ovat luokassaan normaalit, mikä tarkoittaa väljiä oloja kahdelle täysikokoisellekin matkustajalle. Leveys on muutaman sentin monia kilpailijoita kapeampi. Reisituki jää takana vaillinaiseksi. Kulkua taakse helpottaa leveä ovi.

Etuistuimet ovat muotoilultaan onnistuneet ja tila-automittapuulla melko alas sijoitetut. Ajoasento ei juurikaan poikkea normaalista henkilöautosta. Myös kuljettaessa autoon päätä joutuu matalan oviaukon takia kallistamaan henkilöauton tapaan.Tyydyttäessä viiden hengen kuljetuskapasiteettiin tavaratila on suuri ja rullaverholle on kätevästi paikka lattian alla. Laajennetun tavaratilan pohja on aivan tasainen ja myös kynnyksen tasolla. Tilaa on jopa 1667 litraa. Kilpailijoihin verrattuna tila on matala, mutta leveä. Muuntelumahdollisuuksia on mietitty keskimääräistä pitemmälle.

Ikkunapinta-ala on kaikkiaan pienehkö. Etuovien etupuolella olevat kolmioikkunat ovat näkyvyyden kannalta lähes hyödyttömät. Silti näkyvyyden voi luokitella kohtalaisen hyväksi. Kääntöympyrä on melko pieni.

Carensin ainoa bensamoottori on koeajettu 1,6-litrainen (135 hv). Se on kokoisekseen kelvollinen, mutta Carensin painoisessa autossa ei voi puhua menon vaivattomuudesta. Moottoria on kierrätettävä kunnolla ennen kuin auto kiihtyy. Vääntävämpää konetta kaipaavien on valittava toinen 1,7-litraisista dieseleistä (115 ja 136 hv). Pienitehoisempi on yhdistetty LX-varusteluun, mutta isommasta ei oteta ylimääräistä lisähintaa eli diesel on niin LX- kuin EX-mallissakin 1 500 euroa bensamoottoria kalliimpi. Niin manuaali- kuin automaattivaihteistot (vain 136 hv diesel) ovat 6-vaihteisia.Ajo-ominaisuudet ovat keskinkertaiset. Etenkin ohjaukseen kaipaisi lisää ryhtiä. Carensilla on luontevampaa ajaa vähän suuntaa-antavasti ajolinjoja noudatellen. Kuten Ceedissä, myös Carensin ohjauksessa on kolme eri tehostusvaihtoehtoa, mutta tunnokkuutta ei tehostusta vähentämälläkään saa aikaan. Jousitus on melko kova, kuten monissa kilpailijoissakin. Epätasaisuuksien suodattamisessa useimmat kilpailijat ovat kuitenkin onnistuneet paremmin. Melutason osalta ei tarvitse antaa periksi kilpailijoille, sillä se on kohtuullisen alhainen.Varustetasot ovat LX, EX ja TX. LX-varustelu on runsaampi kuin monessa muussa perusmallissa. Siihen sisältyvät mm. pysäköintitutka takana, bluetooth, vakionopeussäädin, manuaali-ilmastointi ja 6 turvatyynyä. Toinen koeajettu Carens 1,6 GDI oli varustettu EX varustetasolla (kuvissa). EX tuo lisää mm. kevytmetallivanteet, automaatti-ilmastoinnin, sadetunnistimen, ajovalojen Auto-asennon ja lämmitettävän ratin. Kalleimmassa TX:ssä on lisäksi mm. ksenonvalot, lasikatto, nahkaverhoilu, avaimeton kulku ja sähkötoiminen kuljettajan istuin. Ainoat tehtaalta saatavat lisävarusteet ovat EX-malliin saatava Comfort-paketti ja metalliväri (vajaat 600 euroa). Ainoa lisämaksuton väri on valkoinen.

Carensin kojetaulu on tyylikkään ja modernin näköinen. Myös laatuvaikutelma on korkeatasoinen. Mittaristo on esimerkillisen selkeä. LX-mallissa ei ole radion kosketusnäyttöä, mutta pieni näyttö toimintojen valitsemiseksi löytyy kojetaulun keskeltä. EX varustetasoisessa mallissa kosketusnäyttö jo onkin. Säilytystilaa on runsaasti, tässä on käytetty tehokkaasti hyväksi auton rakenteisiin jääneet sopukat. Ohjauspyörä on LX-mallissakin nahkaa, mutta liukasta sellaista. Nappeja on ratissa paljon. Kojetaulun etupinta on kiiltävää materiaalia, josta aurinko joissakin tilanteissa heijastuu kuljettajan silmiin.Kia Carens on kilpailukykyinen vaihtoehto suosittuun autoluokkaan ja hinnat ovat edulliset. Auto on useimmilta ominaisuuksiltaan parhaiden kilpailijoiden tasolla. Ohjausta ja iskunvaimennusta Kia ei kuitenkaan vielä osaa tehdä yhtä hyvin kuin eurooppalaisvalmistajat – samat ongelmat toistuvat sen eri mallisarjoissa. Moottorivaihtoehdot ja 7-paikkaisuus on kytketty varustetasoihin, joten valinnanvara mallistossa on vähäinen.

Suorituskyky 7,2

Kierrosherkkä bensakone on Carensissa lujilla.

Mukavuus 8,2

Carensissa on hyvät etuistuimet ja väljät takaistuintilat. Jo LX-varustelu on melko runsas. EX sisältää jo lähes kaiken tarpeellisen.

Luotettavuus 8,4

Kian etuna on seitsemän vuoden takuu.

Ajomiellyttävyys 7,9

Carensin merkittävimmät puutteet ovat ohjaustunto ja iskunvaimennuksen toiminta. Melutaso on kohtalaisen alhainen.

Ulkonäkö 8,5

Muotoilu on nykyaikainen ja tyylikäs niin sisällä kuin ulkona.

Polttoaineen kulutus 7,8

Kulutus on luokan normaalia tasoa. Kian huollot eivät edelleenkään ole halpoja.

Valmistuslaatu 8,5

Viimeistelyn laatu on moitteeton ja materiaalit pääosin laadukkaita.

Sisätilojen suunnittelu 9,0

Tavaratila on kooltaan melko suuri. Laajennetun tavaratilan pohja on aivan tasainen. Säilytystilaa matkustamossa on runsaasti.

Luokkansa paras 8,5

Carens ominaisuuksiltaan pääosin lähellä luokan kärkeä. Se on tyylikäs ja laadukas auto ja hinta on kohtuullinen.

Kokonaisarvio 8,2

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin