Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Mercedes-Benz CLA 220 CDI BE A Premium Business 2013

Mercedes-Benz CLA on saksalaismerkin uusi virtaviivainen neliovinen coupe, joka ei ainakaan ulkonäkönsä puolesta jätä ketään kylmäksi. Koeajoon saatu punaisella värillä varustettu CLA jäi hyvin harvalta ohikulkijalta ja kanssa autoilijalta huomaamatta.
Koeajo Mercedes-Benz CLA 220 CDI BE A Premium Business 2013

Maailman aerodynaamisimmaksi henkilöautomalliksi mainostetun CLA:n muotoilu on toteutettu pitkälti pienen ilmanvastuksen saavuttamisen ehdoilla. Usein sukkulamainen ulkoinen muotoilu nakertaa auton sisätiloja, mutta CLA:n kohdalla etupenkille istahtaminen ei vielä aiheuta minkäänlaista ahtauden tunnetta. Takapenkille siirtyminen sen sijaan paljastaa totuuden. Takana istutaan matalalla ja silti aikuisen pää hipoo kattoa ja reidet jäävät matalan istuinkorkeuden vuoksi ilman reisitukea.

Takapenkillä käynti auttaa kiinnittämään huomion katon mataluuteen myös edessä. Kuljettajan penkin saa kuitenkin säädettyä helposti oikeaan ajoasentoon hyvien säätöjen ansiosta. Käynnistyksen jälkeen oikea käsi hapuilee vaihdekeppiä totutusti perinteisestä paikasta, mutta turhaan. Ai niin vaihdekeppihän, tai toisin sanoen vaihdeviiksi, löytyykin ohjauspyörän takaa. Käytäntö on toki tuttu A- ja B-sarjoista.



Liikkeellelähtö on rauhallista, mutta kun kaasua hieman polkaisee huomaa nopeasti, että suorituskykyä on tarjolla. Koeajoauton voimanlähteenä on 2,1-litrainen 170 hevosvoimaa tuottava moottori. Vääntöä moottori tarjoilee 350 Nm. Tämän kokoluokan autossa arvot ovat enemmän kuin riittävät. Autolla ei todellakaan jää jalkoihin, sillä kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 8,2 sekunnissa ja huippunopeutta se saavuttaa 230 km/h. Keskikulutuslukemat ovat 4,2-4,5 litraa/100km ja CO2-päästöt vastaavasti 109-117g/km.

Ohjaus on kiemuraisella maantiellä hieman tunnoton. Moottoritienopeuksissa ohjauksen hienoinen keveys ei häiritse ja matkaa on mukava taittaa. Kaupungissa autoa pyörittelee rajoittuneesta takanäkyvyydestä huolimatta kevyesti. Urheilualustalla höystetty koeajoauto on perusmallia hieman matalampi ja jousitus selkeästi sporttipainotteisen napakka.



Äänimaailma autossa on perushiljainen ja moottori murisee äänekkäästi vain kunnon kaasunpainalluksella. Eniten ääntä ohjaamoon tuottavat alla pyörivät 18-tuumaiset matalaprofiilirenkaat, mutta ei niistäkään mitään liian häiritsevää ääntä synny.

Koeajossa ollut CLA maksaa lisävarusteineen yli 52 500 euroa. Ilman lisävarusteita auton hinta on hieman yli 46 500 euroa. Premium Business tuo mukanaan pysäköintiavustimen, nahkaisen ohjauspyörän, kaksoisksenonvalot LED-päiväajovaloilla ja valonpesimillä sekä etuistuinten mukavuuspaketin. Lisävarusteisiin kuuluu Becker MAP Pilot-navigointi, peruutuskamera, Urban-paketti, Pre-safe järjestelmä, näkyvyyspaketti, käännettävä ja irrotettava takakyynärnoja, 18-tuuman vanteet, peilipaketti ja säilytystilapaketti.

Koeajetun 220 CDI BE A Premium Business-mallin hinta on melkoinen jos vertaa lähtöhintatason mallin 180 BE:n vajaaseen 34 000 euroon. 



Suorituskyky 9,3

2,1-litrainen dieselmoottori on tehokas ja vääntävä voimanlähde, joka sopii auton ulkoiseen ilmeeseen paremmin kuin hyvin. Liikkeellelähtö on ripeää ja kaksoiskytkinvaihteisto vaihtaa sulavasti.

Mukavuus 8,2

Urheilulliset etuistuimet tukevat muuten hyvin, mutta pitkittäisreisituki jää hieman vajaaksi. Pääasiassa istuimet palvelevat hyvin pidempääkin matkaa ajatellen. Takapenkillä pääntilaa on niukasti. Hallintalaitteet ovat helposti käsillä. Takajalkatilaa on riittävästi kahdelle.

Luotettavuus 8,4

Turvallisuus on hyvällä mallilla. Takuu on voimassa vain 2 vuotta ilman kilometrirajaa.

Ajomiellyttävyys 8,9

Näkyvyys autosta eteen on kohtalainen. Takanäkyvyys on melko huono matalan kattolinjan vuoksi. Ohjaus ja vaihteisto toimivat moitteetta, vaikka viiksivaihdekepin käyttö vaatiikin hieman totuttelua. Jousitus on sporttisen jämäkkä.

Ulkonäkö 10

Ulkoilme on huomiota herättävä ja urheilullinen. CLA erottuu tyylikkäällä ja nuorekkaalla tavalla merkin muista malleista. Vaalea sisusta on tyylikäs, vaikka musta katon sisäpinta luo hieman ahtaamman tunnelman. Auto on kieltämättä erittäin hyvän näköinen.



Polttoaineen kulutus 9,3

Kulutus on virallisten lukujen mukaan yhdistetyssä ajossa 4,2-litraa/100 km. Vaikka koeajossa kului tasaisesti noin litra enemmän, on kulutus silti suorituskykyyn nähden kohtuullinen.

Valmistuslaatu 9,0

Auto tuntuu kaikin puolin hyvin viimeistellyltä.

Sisätilojen suunnittelu 8,3

Tavaratila on toteutettu muotoilun ehdoilla ja on näin ollen melko matala (vetoisuus 470 l). Turvallisuusvarustus on hyvin kattava.

Luokkansa paras 9,0

Lähtöhinnaltaan CLA on ulkonäkönsä ja ajo-ominaisuuksiensa puolesta edullinen Mersu, vaikka koeajettu dieselversio onkin suorastaan kallis. Hinnaston alkupään mallit saattavat varastaa useammankin uuden omistajan muihin automerkkeihin vihkiytyneistä kuljettajista.

Kokonaisarvio 8,9


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin