Koeajo Mercedes-Benz ML 350 Bluetec | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Mercedes-Benz ML 350 Bluetec

Vuoden 2011 lopussa uudistuneen Mercedes-Benz ML:n ulkomitat on pidetty maltillisina. Pituutta on 5 cm vähemmän kuin BMW X5:ssä ja 1 cm enemmän kuin VW Touaregissa. Sisätiloiltaan nämä kilpakumppanit ovat hyvin lähellä toisiaan ja kaikissa riittää väljyyttä ruhtinaallisesti. Istuinten vakiovarusteiset sähkösäädöt ovat esimerkillisen selkeästi ovessa.
Koeajo Mercedes-Benz ML 350 Bluetec

Sisätiloiltaan nämä kilpakumppanit ovat hyvin lähellä toisiaan ja kaikissa riittää väljyyttä ruhtinaallisesti. Istuinten vakiovarusteiset sähkösäädöt ovat esimerkillisen selkeästi ovessa.

ML:n myynnistä leijonanosa on dieselmalleja 250 ja 350 Bluetec. Nelisylinterinen 2,1-litrainen on teholtaan 150 kW/204 hv ja kuusisylinterinen 3,0-litrainen 190 kW/258 hv. Molemmissa on MB:n pehmeästi vaihtava 7-vaihteinen automaattivaihteisto. Moottorit täyttävät tulevat Euro 6 -vaatimukset urean avulla. Ureatankkia täytetään määräaikaishuoltojen yhteydessä.

Koeajetun 350:n suorituskyky tuntui hyvin vaivattomalta. Start-stop -järjestelmä toimii kiitettävän huomaamattomasti. Perusmallin nelivetojärjestelmä ei ole suunniteltu maastoajoon, mutta On&Offroad-paketin valitsemalla saa mm. alennusvaihteen ja keskitasauspyörästön lukon.

Ohjaustehostus vaihtelee tavanomaista enemmän ajonopeuden mukaan. Hitaissa nopeuksissa ohjaus on kevyt ja maantiellä tunnokkuuden parantamiseksi raskaampi. Ohjauksessa uusimmat MB-mallit ovat menossa hyvää vauhtia markkinoiden parhaimmiston suuntaan. Palautusta kaupunkinopeuksissa voisi edelleen jämäköittää.

Maantiellä ML on vakaa. Voimakas tuuli tuntui kuitenkin hieman suuressa autossa. Ilmajousituksella ja Active Curve Systemillä varustetussa autossa ilahduttavaa oli kallistusten vähäisyys kaarteissa.

Jousitusmukavuus on erinomainen, mutta ei ratkaisevasti kilpailijoiden rautajousisia versioita parempi. Äänieristys on markkinoiden parhaimmistoa. Rengasäänen sävy on miellyttävän pehmeä ja moottorin ääni matka-ajossa kuulumattomissa.

Suorituskyky 9,3

350 Bluetec tarjoaa hyvin vaivatonta suorituskykyä. Vaihteisto toimii hyvin pehmeästi.

Mukavuus 9,0

Varustelu vaatii täydennykseksi vähintään Premium Business -paketin ksenonvaloineen. Takaistuintilat ovat runsaat. Etuistuimet eivät ole aivan onnistuneet.

Luotettavuus 8,3

Turvallisuus on ML:n vahvuuksia ja nykyisessä mallissa myös luotettavuus on hyvä.

Ajomiellyttävyys 8,9

Ajo-ominaisuudet ovat kokonaisuutena hyvät ja jousitus toimii mukavasti. Melutaso on hyvin alhainen.

Ulkonäkö 8,1

Muotoilu on merkille tyypillinen, mutta kilpailijoilla on kevyempiä ja sulavalinjaisempia toteutuksia. Sisustus on tyylikäs.

Polttoaineen kulutus 7,4

Raskaan maasturin kulutus on melko korkea dieselinäkin. Myös huoltokustannukset ovat korkeat.

Valmistuslaatu 8,5

Viimeistely on normaalia MB-tasoa. Perusverhoilu ei vastaa auton hintatasoa.

Sisätilojen suunnittelu 9,5

Tavaratila on suurempi kuin monissa kilpailijoissa. Säilytyslokerot ovat tilavia.

Luokkansa paras 9,5

ML on ominaisuuksiltaan luokkansa kärkitasoa.

Kokonaisarvio 8,7

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin