Koeajo Mini Cooper S Cabrio | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Mini Cooper S Cabrio

Huomiota herättävä Mini Cooper S Cabrio on verraton kesäauto, joka retro muotoilullaan ja värimaailmallaan saa ihmiset hymyilemään.
Koeajo Mini Cooper S Cabrio

Mini on ajamisen juhlaa isolla J:llä. Ohjaustuntuma on tarkka ja alusta melko jäykkä, mikä tekee mutkateillä ajosta erittäin mukavan kokemuksen. Hallintalaitteet ovat selkeät ja niiden käytön oppii suhteellisen helposti. Ainoa asia mikä ihmetyttää on kojelaudan ja ratin säätönuppien halvan oloinen muovisuus. Hintaa ajatellen säätimet voisivat olla parempaa materiaalia.

Moottorin murinaa

S-version moottoriäänet ovat niin miellyttävät, varsinkin katto alhaalla, että musiikkia ei huvita ajonaikana kuunnella lainkaan. Kaasupoljin reagoi painallukseen nopeasti ja huolimatta luistonestojärjestelmästä renkaat pyrkivät aina hieman ulvahtamaan liikkeelle lähdössä. Mahtavien moottoriäänien lisäksi turbon henkäilyt saavat hymyn naamalle. 1,6 litrainen turbo toimii tämän kokoisessa autossa loistavasti.

Rengasmelun osalta Cabrio ei ole hiljainen edes katto alhaalla. Kangaskatto on tietysti suurin syyllinen meluihin.

Kulutus juhlaa

Mini on varustettu Auto Start-Stop toiminnolla, kun Mini pysäytetään esimerkiksi liikennevaloihin (vaihde vapaalla ja kytkin ylhäällä) moottori sammuttaa itsensä. Kun kytkin painetaan alas, moottori pyörähtää käyntiin. Tämä yhdessä jarruenergian talteen ottojärjestelmän kanssa alentaa auton päästöjä, sekä polttoaineen kulutusta, joka koeajon aikana pysytteli keskimäärin 8,5 litrassa. Valmistajan lupaamaan 6,4 litran kulutukseen ei koeajossa näinollen päästy.

Suorituskyky: 9,3

Cabrio S:n suorituskyky on erinomainen ja 6 lovinen vaihteisto tarkka ja toimiva.

Mukavuus: 7,2

Tilat takapenkillä ovat pienen avomallin tapaan olemattomat niin kuin tavaratilakin. Etumatkustajat sen sijaan viihtyvät hyvin, mutta miinusta tulee etupenkkien olemattomasta reisituesta.

Luotettavuus: 7,9

Takuuta on kaksi vuotta ja ruostumattomuustakuuta 12 vuotta (tietyin varauksin).

Ajomiellyttävyys: 8,2

Rengasmelu häiritsee muuten äänimaailmaltaan hienoa kokonaisuutta. Jousitus on mukavan jäykkä ja juuri sopiva näin sporttiseen autoon. Tarkka ohjaus antaa hyvän tuntuman tiehen.

Ulkonäkö: 9,3

Avomini on herkullisen näköinen paketti, joka kääntää päitä, niin kaupungissa kuin maalla. Tarjolla on todella paljon ulkonäköön liittyviä lisävarusteita, joilla pystyy luomaan hyvin yksilöllisen auton itselleen.

Polttoaineen kulutus: 7,9

Kulutus kulkee käsi kädessä 175 hevosvoiman kanssa eli se on korkea suhteessa auton kokoon.

Valmistuslaatu: 7,9

Materiaalit ja laatu ovat selkeästi monia saman kokoluokan autoja paremmat. Hinta sen sijaan on muovisen oloisiin säätönuppeihin nähden hyvin korkea.

Sisätilojen suunnittelu: 6,4

Tilat ovat, kuten arvata saattaa, pienet. Lisävarusteena saa lokeropaketin ja keskikyynärnojan etupenkkiläisille. Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois avaimella.

Luokkansa paras: 8,8

Mini Cooper S Cabrio kuuluu varmasti luokkansa kärkipaikoille omalaatuisuutensa ja hauskuutensa vuoksi. Sillä ei oikeastaan ole selvää kilpailijaa. Hinta saattaa hieman rasittaa auton menestystä.

Kuvat: Markus Jokinen ja BMW Group

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin