Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Nissan Juke 1.6 DIG-T Tekna 2WD (2010)

Nissan Juken ajo-ominaisuudet ovat yllätyksettömät. Ohjaus on kevyt eikä erityisen tunnokas. Suuntavakavuudessa tai kaarrekäytöksessä ei ole ongelmia. Sen sijaan niitä löytyy jousituksen toiminnasta.
Koeajo Nissan Juke 1.6 DIG-T Tekna 2WD (2010)

Alusta on urheilullisen jämäkkä ja löytää sellaisetkin epätasaisuudet tiestä, jotka muilla autoilla jäävät huomaamatta. Yllättäen tärinäraidat ylittyvät kuitenkin siististi ja ihmetystä herättää lähinnä konepellin eläminen tärskähdyksien voimasta.

Äänieristys on mm. ovien osalta melko kevyttä, mutta kokonaisuutena äänitaso on kokoluokassaan kohtuullinen. Moottorin ääni on miellyttävä.

Näkyvyys on parempi kuin pienten ikkunapintojen perusteella voisi arvata. Eteen on avarat näkymät ja kulmat pystyy arvioimaan kuljettajan paikalle näkyvien valokohoumien avulla. Tuulilasista on poikkeuksellisen hyvät näkymät yläviistoon. Taustapeilin takana on tosin hieman liian laaja rasterointi, joka rajoitta turhaan näköalaa. Myös takanäkyvyys on avarampi kuin monessa muussa tila-autossa.



Merkittävä osuus myynnistä tulee olemaan 1,6-litraisella bensaturbolla (140 kW/190 hv), joka oli koeajetun auton keulalla. Kireästi viritetyn moottorin suurin 240 Nm vääntö luvataan esiintyvän alueella 2000-5200 r/min. Käytännössä tarjolla on räväkkä potku 2500 kierroksen yläpuolella ja pienemmillä kierroksilla meno ei paljon poikkea vapaastihengittävistä 1,6-litraisista. Ahtimen päästessä vauhtiin kierrokset ovat herkässä ja talvikelillä kaasupolkimen kanssa saa olla tarkkana. Haluttaessa suorituskykyä löytyy jopa enemmän kuin 8,0 sekunnin kiihtyvyyslukemasta voisi päätellä.

Suorituskyky: 9,0

1,6-litrainen turbomoottori antaa Jukelle mainion suorituskyvyn, mutta vaatii kierrosten käyttöä.

Mukavuus: 7,2

Tekna-varustelu on korkeatasoinen. Istuimet tai sisätilat eivät ole Juken vahvuuksia. Takapenkille mahtuu mukavasti kaksi alle 180-senttistä.

Luotettavuus: 7,8

Turvallisuusratkaisut ovat nykyaikaiset. Luotettavuus on keskimääräinen.

Ajomiellyttävyys: 7,8

Juken ajo-ominaisuudet ovat kunnossa. Jousitus sen sijaan on epämukava. Melutaso on luokassaan kohtuullinen.

Ulkonäkö: 7,8

Juken muotoilu jakaa mielipiteet. Sisustus vastaa ulkonäön asettamia odotuksia.

Polttoaineen kulutus: 7,5

Suorituskykyyn nähden kulutus on kohtuullinen.

Valmistuslaatu: 6,9

Sisustus on asiallisesti viimeistelty, mutta muovit ovat halpoja.

Sisätilojen suunnittelu: 7,0


Tavaratila on pienehkö ja monikäyttöisyys perustasoa.

Luokkansa paras: 7,7

Juke valitaan muotoilun perusteella. Ominaisuuksiltaan se on tasaista keskitasoa.

Kokonaisarvosana: 7,6


Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin