Koeajo Opel Astra 1,6 Enjoy (2010) | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Opel Astra 1,6 Enjoy (2010)

Etumatkustajilla mukavaa, takana viihtyvät paremmin lapset.
Koeajo Opel Astra 1,6 Enjoy (2010)

Edessä matkustetaan mukavasti ja jo peruspenkit ovat hyvät. Ajoasento löytyy monenmittaiselle kuljettajille varmasti, portaallisesta selkänojan säädöstä huolimatta. Reisitukea on hyvin ja penkki on luonnollisen tuntuinen.

Ratti muistuttaa Insignian vastaavaa ja ainakin nahkaratista sai mukavan tuntuisen otteen. Laatuvaikutelmakin on hyvää tasoa, keskikonsolin nappulaviidakosta huolimatta.

Takamatkustajilla ei ole yhtä hyvät oltavat kuin etupenkkiläisillä. Takaistuin on matalalla ja istuinosa on varsin lattea. Pidempi aikuinen ei siellä pitkää matkaa varmasti mielellään istu, lyhyemmille lapsille se voi sopia paremmin. Jalkatilaa on kohtalaisesti, ei tosin niin paljon, kuin kasvaneet ulkomitat antavat odottaa.

Takakontti on luokassaan normaalin kokoinen, 370 litrainen. Konttia voi muokata taiteltavan välipohjan avulla hieman syvemmäksi tai vaihtoehtoisesti takatilaan voi tehdä monitasoisen tilan. Penkit tietysti kaatuvat ja tilaa voidaan laajentaa näin suuremmaksi. Tila-auto uusi Astra ei kuitenkaan ole.

Astrassa on melkoisen jyhkeät A- ja C-pilarit ja varsinkin kaupunkipyörittelyssä saa katsoa kahdesti ennen kuin menee. Pilarien taakse jää helposti piiloon muita kulkijoita.  Tuulilasi on kuitenkin avara ja auto on valoisa sisältä.

Uusi Astra on myös erinomaisen hiljainen auto. Koeajoautossa oli tosin kitkarenkaat, jotka edesauttoivat varmasti hiljaista kyytiä. Niistäkin huolimatta äänieristykseen on selvästi satsattu, mikä tietää Astralle isoa plussaa.

Moottori ja voimansiirto

Valitettavasti uutta 1,4-litraista bensa turboa ei vielä ollut saatavilla, mistä syystä tyytyminen oli vanhaan tuttuun 1,6-litraiseen vapaastihengittelevään bensiinimyllyyn.

115 hevosvoimainen moottori liikuttaa normaalia henkilöautoa tietysti Suomen nopeuksilla riittävästi, mutta ahtaminen on päivän sana ja siksipä normaali vapaastihengittävä ei sykähdytä. Koeajolenkin kulutuskin, 7,4ltr/100km, oli litran luvattua suurempi, joten sekään ei riemun kiljahduksia aiheuttanut.

Uudelle autolle tyypillistä kankeutta ei vaihteistossa tuntunut ollenkaan, vaan vaihteet napsahtelivat jämäkästi paikoilleen. Myös kytkin on helppokäyttöinen, joten voimansiirtopuoli oli kunnossa. Sitä pientä bensaturboa vaan odotellaan…

Hieno alusta

Uuden Astran alustaratkaisu on mielenkiintoinen, sillä taka-akselistossa on normaalin yhdystukiakseliston lisäksi Watt-tuenta. Watt-tuennan tarkoituksena on vähentää takapään akseliston sivuttaisliikettä. Edessä luotetaan perinteiseen mcpherson -joustintukeen.

Jo alusta alkaen Astra tuntui varsin luontevalta matkakumppanilta. Talvinopeuksilla kori ei juuri kallistele ja suuntavakaus on hyvä. Ohjaus on sähkötehosteinen, mutta silti varsin luonnollisen tuntuinen. Alusta tuntuu varsin topakalta, mutta ei missään nimessä epämukavalta.

Alustasta jäi monenlaisten talvisten tienpintojen jälkeen erittäin positiivinen vaikutelma. Se on sporttisen topakka, mutta silti yllättävän mukava.

Ajettavuudesta on hankala löytää moitittavaa, ainoastaan raaka tunto tienpinnan ja renkaan välisestä kitkasta jää uuden Astran, kuten niin myös monen muunkin uutuuden kohdalla, puuttumaan. Tosin Astraa ei voi tunnottomaksikaan moittia. Viimeinen herkkyys siitä kuitenkin puuttuu.

Onnistunut paketti

Uudesta Astrasta jäi todella mukava vaikutelma ainakin kuljettajan näkökulmasta. Laatuvaikutelma on hyvää tasoa, auto on hiljainen ja kelpo ajettava. Kun palaset loksahtavat näin hyvin kohdalleen, voi Astralle povata menestyksekästä tulevaisuutta.

Suorituskyky: 6,5

Vapaastihengittävä moottori on hieman vaisun oloinen ahdettujen yleistyessä. Menevään astraan kannattaa valita voimakkaampi turbomoottori.

Mukavuus: 8,2

Edessä on hyvä matkustaa, mutta takapenkin muotoilu ei sovi pitkälle aikuiselle. Äänieristykseen on panostettu ja Astra on mukavan hiljainen.

Luotettavuus: 8,3

Astra sai EuroNCAP-törmäystestissä täydet viisi tähteä. Takuuaika on kaksi vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,0

Auton alusta tuntuu todella hyvältä. Maantiellä meno maistuu mainiosti, mutta kaupunkiliikkumista haittaavat turhan jyhkeät A- ja C-pilarit.

Ulkonäkö: 8,4

Insigniasta perityt muodot toimivat Astrassa hyvin.

Polttoaineen kulutus: 7,1

Vanhempaa tekniikkaa edustava moottori kulutti koeajon aikana 7,4 ltr/100km kohden, mikä on tehoihin nähden hieman yläkantissa

Valmistuslaatu: 8,6

Sisustuksen materiaalit tuntuvat hyviltä ja kestäviltä. Mistään ei kuulunut ainuttakaan häiriöääntä, mikä on poikkeuksellista.

Sisätilojen suunnittelu: 8,1

Penkit saa kaadettua ja tavaratilan muotoa muutettua taivuteltavan välipohjan avulla. Takapenkki on tosin turhan matalalla.

Luokkansa paras: 9,0

Opel on onnistunut kehitystyössään todella hyvin. Kilpailijat saavat Astrasta hyvän vastuksen.

Toimituksen arviointi perusteisiin tästä.

Autoesittelyyn tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin