Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Renault Captur TCe 90 Expression 2014

Renault Captur on merkin ensimmäinen kompakti crossover. Etuvetoisessa Renault Capturissa yhdistyy katumaasturin ulkonäkö ja ajoasento, vaikka nelivetoisena autoa ei saakaan.
Koeajo Renault Captur TCe 90 Expression 2014

4,12 metriä pitkässä, 1,77 metriä korkeassa ja 1,57 metriä leveässä Renault Capturissa on 200 mm korkea maavara. Asiakkaalla on useita yksilöintimahdollisuuksia autoa tilattaessa, kuten korin kaksivärisyys, värilliset vanteet ja kahdeksan erilaista Zip Collection -irrotettavaa ja pestävää istuinverhoilua. Erikoisuus on Easy Life – hansikaslokero, joka toimii kuin piirongin laatikko.



Capturin takaistuintiloissa on suurempi ero Clioon kuin ulkomitoista voisi päätellä. Takaistuimella on tuntuvasti enemmän polvitilaa, vaikka akselivälissä on eroa vain 1,5 cm. Pääntilaa on korkeudesta huolimatta vain juuri tarpeellinen määrä, sillä katto laskee taakse ja istuin on korkea. Reisitukea saisi Capturinkin takaistuimella olla enemmän, sillä monen muun nykyauton mukaan alaskäännetyn istuimen saaminen vaakasuoraan on määrittänyt istuintyynyn vaakasuoraksi. Leveys on pikkuautoluokkaa.

Takakontissa on irrotettava ja eri asentoihin soveltuva tavaratilan lattia ja pituussuunnassa 160 mm liikutettava takapenkki. Tavaratilaa Renault Captur-mallissa on 377 – 455 takapenkin asennosta riippuen ja 1235 litraa takapenkkien selkänojat taitettuina. Lisämukavuutta tarjoaa korkeussäädettävä kuljettajan istuin, mäkilähtöavustin, takapysäköintitutka ja peruutuskamera yhdistettynä Media Nav- tai R-Link järjestelmään sekä kaarreajovalot.

R-Link on markkinoista ja mallista riippuen joko vakio- tai valinnaisvaruste. Kosketusnäytön valikossa on kuusi ikonia kuutta päätoimintoa varten: Navigointi, Multimedia, Puhelin, Ajoneuvo, Huollot ja Käyttöohjeet sekä Järjestelmän hallinta.

Ajettavuus ja varusteet

Näkyvyys on varsin hyvä huolimatta muotoilijan reippaista linjauksista. Etuovien kolmioikkunoista on todellista hyötyä ja konepelti näkyy osittain kuljettajan paikalle. Pimein sektori on takaviisto. Myös takaistuimelta tarkasteltuna sivuikkunat ovat pienehköt. Kääntöympyrä on ulkomittoihin nähden keskiarvoa suurempi.



Captur on kaupungissa helppo ja näppärä ajaa. Vaikeudet alkavat maantiellä ja ne johtuvat yksinomaan ylitehostetusta ja tunnottomasta ohjauksesta. Suuntavakavuus on hyvä eikä tuuli heiluttele, mutta ohjausta saa silti paimentaa jatkuvasti eikä se anna vihjettä pyörien suunnasta. Palautus ohjauksessa on kylläkin tehokasta. Kaarteessa Captur kallistelee tuntuvasti. Jousitus on aivan kelvollinen eikä tunnu pikkuautomaiselta. Joustoliikkeet ovat pehmeän sulavia, mutta terävissä epätasaisuuksissa löytyy pintakovuutta. Taka-akselilla on poikkeuksellisesti rumpujarrut, mikä Suomen suolakeleissä voi olla etukin, mutta kostautuu yleensä jarrutusmatkassa.

Koeajetun Expressionin tärkeimpiä vakiovarusteita ovat manuaali-ilmastointi, kevytmetallivanteet, vakionopeussäädin ja nopeudenrajoitin, avaimeton kulku ja käynnistys sekä radio/CD. Erillisiä pääturvatyynyjä ei ole. Lisäksi autossa oli poikkeuksellisesti Dynamiqueen pelkästään tarjolla olevat ja edella mainitut 2-värimaalaus sekä vetoketjuilla irrotettavat ja pesukonepestävät istuinpäälliset.

Turvallisuutta

Etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, etuturvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet, takasivuturvavöiden voimanrajoittimet, anti-whiplash niskatuet, lastenistuinten Isofix-kiinnitykset etumatkustajan istuimessa sekä takapenkin sivupaikoilla huolehtivat kaikki yhdessä matkustajien passiivisesta turvallisuudesta. Kehittynyt ESC–ajovakaudenhallintajärjestelmä kallistuvuuden estolla, ABS-lukkiutumattomat jarrut hätäjarrutustehostimella ja luistonestolla tuovat aktiivista turvallisuutta ajamiseen.

Koeajetun auton moottorina oli bensiinikäyttöinen kolmisylinterinen 0,9 -litrainen Energy TCe 90. Moottorin yhdistetty kulutus on valmistajan mukaan 4,9 l/100 km ja CO2-päästöt 113 g/km. Koeajossa menovettä kului osittain kovan pakkasjakson vuoksi yli 7 l/100 km. 3-sylinterinen 0,9-litrainen TCe 90 on aina manuaalivaihteinen.



Suorituskyky 7,3

Ahdettu 0,9-litrainen moottori täyttää paikkansa yllättävän hyvin, mutta ohituskiihtyvyys ei ole erityisen ripeää.

Mukavuus 7,5

Takaistuimella on riittävästi tilaa kahdelle. Istuma-asento on korkea ja autoon kulku helppoa. Kovilla pakkasilla auto lämpesi hitaanlaisesti. Expression-varustelun lisäksi koeajetussa autossa oli Dynamique -varustetasoon kuuluvat vetoketjuilla irroitettavat ja pestävät istuinpäälliset.

Luotettavuus 8,8

Renault alkoi vuoden alusta 2014 tarjota uusien autojen ostajalle tyytyväisyystakuuta, joka mahdollistaa auton palautuksen takaisin liikkeeseen jos ei jostain syystä ole tyytyväinen ostokseensa. Turvallisuus on luokkansa paras.

Ajomiellyttävyys 7,0

Jousitusmukavuus on melko hyvä. Melua on kohtuullisesti ja moottorin käyntiääni kolmisylinteriseksi miellyttävä. Näkyvyys on varsin hyvä. Ohjaus on hieman ylitehostettu, eikä tuntuma ole ehkä paras mahdollinen.

Ulkonäkö 9,0

Capturin muotoilija on ollut rohkea niin ulkona kuin sisällä. Kaksivärimaalaus antaa autolle nuorekkaan ilmeen.

Polttoaineen kulutus 8,8

Kulutus on valmistajan lukujen mukaan kohtuullinen ja huoltokustannukset keskitasoa.

Valmistuslaatu 6,9

Viimeistely on melko hyvä. Kaikki muovit sisustuksessa ovat kovapintaisia.

Sisätilojen suunnittelu 8,0

Tavaratila on lyhyt ja nostokynnys korkea. Takapenkkiä voi liuttaa eteenpäin takakontin kahvasta, jolla tavaratilaa saadaan tarvittaessa kasvatettua nopeasti. Takapenkit kaatamalla ja tavaratilan välipohjan nostamalla yläasentoon saadaan lähes tasaista kuljetustilaa. Hansikaslokero on kuin piironginlaatikko.

Luokkansa paras 7,7

Captur on nuorekas vaihtoehto korkeaa maavaraa edullisesti haluaville. Kilpailijoita on kuitenkin samalla viivalla useita.

Kokonaisarvio 7,9


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin