Koeajo Renault Clio Energy TCe 90 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Renault Clio Energy TCe 90 2013

Renaultin neljännen sukupolven Clion muotoilu perustuu vuonna 2010 esiteltyyn rohkeaan konseptimalli DeZir:iin. Se erottuu selvästi aiemman sukupolven mallista, mutta muotoilun lisäksi tärkeässä roolissa on myös koeajoauton konepellin alta löytyvä uusi kolmisylinterinen turbomoottori TCe 90.
Koeajo Renault Clio Energy TCe 90 2013

Ulkoiselta ilmeeltään auto on hyvin menevän näköinen ja ulkonäkö herättääkin huomiota ohikulkijoiden ja kanssa-autoilijoiden keskuudessa. Osaksi huomiota herättää myös koeajoauton upean punainen erikoismetalliväri (lisävaruste). Menevä ilme jatkuu myös sisätiloissa, jossa on yhdistelty punaista ja mustaa, kuten ulkopinnoillakin. Sivuhelmoissa on keulailmeeseen sopivat mustat koristelistat. Takaovien kahvat on piilotettu ikkunankarmeihin, joten nopeasti katsottuna autosta saa kolmiovisen vaikutelman.

Mittaristo on hauskan erilaisesti muotoiltu ja selkeä. Ajonopeuden näyttö on toteutettu digitaalisesti. Vasemmassa sylinterissä on perinteisempi kierroslukunäyttö ja oikealla bensamittari. Kojelaudan keskellä ”kelluu” seitsemäntuumaisen kosketusnäytön, USB-pistokkeen ja ilmastointilaitteen ohjaimet sisältävä paneeli. Musta paneeli näyttää olevan ikään kuin irrallaan muusta kojelaudasta. Suomenkielinen kosketusnäyttö on helppokäyttöinen ja sisältää mm. navigoinnin ja puhelimen Bluetooth -ohjaukset. Omaa musiikkia kuunnellaan vain erillisen musiikkilaitteen tai USB –tikun avulla, sillä CD soitinta ei autossa ole.Uusi Clio ei oikeastaan ole enää niin sanottu pikkuauto vaan se lähentelee jo keskisuuren perheauton mittoja. Mallin pituus on 406 cm, akseliväli 259 cm, leveys 173 cm ja korkeus 145 cm. Tavaratila vetää perusasennossa 300 litraa. Etuistuin tarjoaa riittävän tuen kuljettajalle ja ratin takana on varsin mukava taittaa matkaa. Istuinten keskellä kulkevapunaisen ja mustan kankaan erottavan korkean sauman kestävyys hieman mietityttää, sillä koeajon aikana housujen takataskujen nepparit jäivät helposti hieman kiinni saumaan. Takapenkillä mahtuu yllättävän hyvin istumaan pidempikin matkustaja, eikä korkea saumakaan aiheuta päänvaivaa, sillä takapenkkeihin sitä ei ole laitettu.

Koeajetussa  Clio TCe 90 Dynamique- mallissa on 0,9-litrainen ahdettu bensiinimoottori. Pieni moottori on taloudellinen ja täyttää kevyessä ajossa normaalin tehontarpeen ja tarvittaessa siitä saadaan ahtamalla puristetuksi lisätehoa. Moottori tuottaa tehoa 90 hevosvoimaa ja vääntöä 135 Nm. Virallisten lukujen mukaan polttoainetta kuluu keskimäärin 4,5 l/100 km ja CO2 –päästöjä syntyy 104 g/km. Koeajossa keskikulutus nousi korkeimmillaan mittariston mukaan yli 7-litraan/100 km, mutta pääasiassa keskikulutus pysyi vähän päälle 5-litrassa /100km.

Clion ohjaus on kevyehkö ja hallintalaitteet on helposti omaksuttavissa. Toisin sanoen kaikki toimii niin kuin pitääkin. Ohjauspyörän voi asettaa haluamaansa asentoon kahdensuuntaisilla säädöillä. Vakionopeudensäätimen katkaisija sijaitsee hieman hassussa paikassa käsijarrun vieressä. Penkinlämmittimien katkaisijat sijaitsevat puolestaan etuistuimissa, ovien puoleisissa reunoissa.0,9 –litrainen ahdettu moottori kuljettaa autoa mukavasti, mutta ohitustilanteissa toivoisi hieman enemmän potkua. Moottorin äänet eivät ole häiritsevät, eikä kesärenkaistakaan pahemmin melua kantaudu. Meno on suhteellisen tasaista ja ohjaus täsmällinen. Kytkimen ja viisivaihteisen manuaalilaatikon käyttö on sujuvaa. Näkyvyys eteen on hyvä ja kookkaat sivupeilit tarjoavat hyvän näkyvyyden sivuille. Suoraan taakse näkyvyys ei ole paras mahdollinen, mutta koeajoautossa on onneksi lisävarusteinen pysäköintitutka taakse.

Turvallisuusvarusteisiin kuuluu nykyaikaiset turvatyynyt, ESP ajonvakautus, aliohjautuvuuden hallinta UCL ja luistonesto ASR. Koeajoauton paras varustepaketti eli Dynamique pitää vakiovarustuksen lisäksi sisällään mm. automaattisen ilmastoinnin, taloudellisen ajon ECO toiminnon, sade- ja valotunnistimen, ulkoisia kromisomisteita ja 16-tuuman kevytmetallivanteet.

Koeajossa olleen Renault Clio TCe 90 Dynamiquen suositushinta on 20 381 euroa. Koeajoauton lisävarusteet Flamme-punainen erikoisväri 583 €, pysäköintitutka 359 € ja korin yksilöintipaketti 239 € nostavat hinnan 21 562 euroon.

Suorituskyky 7,9

0,9 -litrainen moottori on varsin riittävä ja miellyttävä voimanlähde Clioon. Ohitustilanteessa on syytä varata kuitenkin aikaa ja tilaa.

Mukavuus 8,9

Hyvä ajoasento on helppo löytää ja istuimet tukevat kuljettajaa riittävästi.

Luotettavuus 9,2

Turvallisuus on nykyaikaisella tasolla. Takuu on 4 vuotta / 100 000 km ja takuuseen sisältyy tiepalvelu.

Ajomiellyttävyys 8,5

Ohjaustuntuma on tarkka ja vaihteet asettuvat paikalleen mukavasti. Hallintalaitteita on helppo käyttää. Kosketusnäytön valikot ovat suomenkieliset.

Ulkonäkö 8,4

Clio on menevän näköinen ja erottuu ulkonäöllään edukseen massasta. Samaa voi sanoa sisätiloista. Auto on piristävän omalaatuinen.

Polttoaineen kulutus 8,5

Virallinen keskikulutuslukema on pieni, mutta koeajossa lukema karkasi hetkittäin melko kauas luvatusta.

Valmistuslaatu 8,5

Auto on hyvin viimeistellyn oloinen.  Sisällä on käytetty jonkin verran kovamuovia, mutta ei häiritsevästi.

Sisätilojen suunnittelu 8,3

Turvallisuus on nykyaikaisella tasolla. Tavaratilaa on auton kokoon nähden mukavasti ja lisää tilaa saa taittamalla takapenkkien selkänojat.

Luokkansa paras 8,2

Clio pärjännee kovassa kokoluokassaan varsinkin ulkonäkönsä puolesta hyvin.

Kokonaisarvio 8,5

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin