Koeajo Subaru XV 2.0i Sport Lineartronic | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Subaru XV 2.0i Sport Lineartronic

Subaru tekee täsmäiskun luokkaan, jossa Nissan Qashqai ja Mitsubishi ASX ovat saavuttaneet hyvän myyntimenestyksen.
Koeajo Subaru XV 2.0i Sport Lineartronic

4,45 metrin pituudellaan XV on kilpailijoitaan pitempi, mutta korkeus sen sijaan on pienehkö. Aikaisempaan Imprezaan verrattuna takapenkille on saatu tuntuvasti lisää väljyyttä. Istuimet on sijoitettu melko korkealle, mutta pääntilaa on silti hyvin. Myös polvitila riittää. Leveyssuunnassa takatilat ovat melko niukat. Takaistuin on kaikkiaan mukava ja reilusti mitoitettu. Etuistuimissa on reilusti sivutukea ja korkeutta ja pehmustus on miellyttävä. Selkänoja ei kuitenkaan tue ristiselkää parhaalla mahdollisella tavalla. Kulku autoon on poikkeuksellisen helppoa niin edessä kuin takana.

Näkyvyys XV:stä on ilahduttavan hyvä. Etuovien kolmioikkunoista on todellista hyötyä ja takaikkuna on nykyautojen joukossa poikkeuksellisen suuri. Ulkopeilit ovat suurikokoiset. Maasturityyliin korin uloimmat osat on suojattu muovilla.

XV:n bensamoottorit ovat uusia, pitkäiskuisia boksereita. Lisäksi tarjolla on tuttu 2,0-litrainen diesel, joka on varsin onnistunut. Bensakoneissa Subaru ei sen sijaan ole edelleenkään kovin kilpailukykyinen. Koeajettu 2,0-litrainen (110 kW/150 hv) saavuttaa suurimman vääntönsä 4200 kierroksella, ja siltä moottorin käytös myös tuntuu. Pienillä kierroksilla puhti on kateissa ja portaaton automaatti joutuu huudattamaan moottoria ennen kuin vauhtia kertyy. Ilmoitetut kulutuslukemat ovat nyt keskitasoa.

XV:n alusta on ainakin Sport-versiossa jämäkkä mukavuuden kustannuksella. Jousitus täristää tuntuvasti melko tasaisellakin tiellä. Laajemmat heitot menevät mukavammin. Ajettavuudessa ei ole suuria puutteita. Kevyehkössä ohjauksessa on kohtalaisesti tuntoa ja auto ohjautuu loogisesti. Mutkissa XV ei turhia kallistele.

Äänieristys ei ole kovin hyvä. Niin rengasäänet kuin bokserin murina kantautuvat tarpeettoman voimakkaasti matkustamoon.

Sisustuksen muotoilu on hyvin yksinkertainen ja vanhahtava. Linjasta poikkeaa Sport-mallissa oleva grafiikoiltaan tyylikäs värinäyttö. Pienikokoiseen näyttöön on ahdettu hengästyttävä määrä informaatiota, ja sen avulla esimerkiksi kulutusta pystyy seuraamaan monipuolisesti. Keskikyynärnoja ei oikein täytä varsinaista tehtäväänsä, mutta reilu säilytyslokero sen alla on. Säilytystilaa on kaikkiaan mukavasti. Hallintalaitteet ovat selkeät. Viimeistelyn laatu on hyvää, mutta muovit osittain halpoja.

Suorituskyky 7,6

Moottori on 2,0-litraiseksi hieman laiska.

Mukavuus 8,1

Takaistuimella on riittävästi tilaa ja mukava istuin. Myös edessä olot ovat kohtalaiset. Sport-varustelu on runsas.

Luotettavuus 8,2

Luotettavuus on hyvä ja törmäystestissä XV sai hyvät pisteet.

Ajomiellyttävyys 8,5

Ajo-ominaisuudet ovat melko hyvät. Jousitus täristää. Melutaso on korkeahko. Näkyvyys on ilahduttavan hyvä.

Ulkonäkö 6,6

Muotoilu on arkisen tylsää niin ulkona kuin sisällä.

Polttoaineen kulutus 6,7

Kulutus on suurehko ja huoltokustannukset korkeat.

Valmistuslaatu 5,9

Sisustusmateriaaleista jää melko halpa vaikutelma.

Sisätilojen suunnittelu 7,8

Tavaratila on kooltaan pienehkö. Monikäyttöisyys on hyvällä tasolla ja säilytystilaa matkustamossa runsaasti.

Luokkansa paras 7,0

XV:n olennaisin etu luokassaan on kunnollinen neliveto. Muuten se jää ominaisuuksiltaan keskinkertaiselle tasolle. Suunnittelussa on kuitenkin ollut käytännöllisyys ja järkevyys vahvasti mukana.

Kokonaisarvio 7,4

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin