Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Toyota Verso 2.0 D-4D Active 7p 2013

Toyotan tila-auto Verso uudistui vuoden 2012 loppupuoliskolla ja sen myynti Suomessa alkoi maaliskuussa 2013. Ulkoiset muutokset keskittyvät lähinnä auton keulaan ja takavalojen uuteen väriryhmittelyyn. Päivitystä on saanut myös koeajoauton 2.0 – litrainen dieselmoottori.
Koeajo Toyota Verso 2.0 D-4D Active 7p 2013

Arvioidusti neljäsosaa Verso -myynnistä Suomessa edustavan 2.0 D-4D – moottoriversion päästöt ovat tippuneet 129 g/km ja melutasoakin on saatu laskettua. Moottorin ään kantautuu silti selvästi matkustamoon tai ainakin kuljettajan paikalle. Rengasmelu sen sijaan on edeltäjää vaimeampaa. 124 hevosvoimaa tehoa tuottava moottori kuljettaa autoa mukavasti eikä lisäsuorituskyvylle jää tarvetta. Virallisten lukujen mukaan Verso kiihtyy tällä moottoriversiolla 0-100 km/h 11.3 sekunnissa. Korkealla istuttavassa tila-autossa tulee vaikutelma ripeämmästä kiihtyvyydestä.

Ohjaus on tunnokas, eikä siitä löydy moitteen sanaa. Hallintalaitteet ovat tuttua Toyotaa. Oikeastaan ainoa hallintalaite, joka vaatii hieman tutustumista, on kosketusnäytöllinen Toyota Touch&Go – multimediajärjestelmä. Käytön oppii kuitenkin suomenkielisten valikkojen ansiosta nopeasti.

Näkyvyys on tila-automaiseen tapaan hyvä. Suuret ikkunat ja peilit helpottavat auton liikuttelua ahtaimmissakin tiloissa, kuten parkkihallissa. Peruuttaessa apua antaa myös koeajoauton varustukseen kuulunut peruutuskamera. Kuva heijastuu Touch&Go – järjestelmän näyttöön.



Säilytystiloja löytyy mukavasti. Kahvikupit saa etuistuintenvälissä jonossa oleviin telineisiin ja hansikaslokeron yläpuolella olevassa lokerossa voi viilentää ilmastoinnin avulla vaikka virvoitusjuomapullon. Ovitaskut ovat varsin tilavat. Takapenkillä matkustavien lapsien tekemisiä on helppo seurailla katosta erikseen aukeavan lapsipeilin avulla.

Auton lämpiämistä pakkaskelillä auttaa polttoainekäyttöinen lisälämmitin, joka alkaa tuottaa lämpöä ohjaamoon lähes välittömästi käynnistyksen jälkeen. Lisälämmitin kytketään päälle ratin vasemmalla puolella olevasta napista. Penkinlämmittimien katkaisimet sijaitsevat hieman haastavassa paikassa keskikyynärnojan alla.

Tilojen muuntelu on monipuolista. Toyotan Easy Flat 7-istuinjärjestelmän avulla voidaan istuimet asettaa 32 eri asentoon. Jokainen istuin on ns. erillisistuin. Kun kaikki kolme penkkiriviä ovat pystyssä, tavaratila on kooltaan 155 litraa ja kolmas penkkirivi alas laskettuna vetoisuus on 440 litraa. Kaikki takapenkit kaadettuna tavaratila kasvaa jopa 1009 litraan. Keskirivillä matkustaa mukavasti ja tilavasti. Taain penkkirivi on edelleen vain lapsille sopiva.

2.0 – litraisen dieselin keskikulutus on virallisten lukujen mukaan 4,9-litraa/100 km. Suomen talvisissa olosuhteissa tällaisiin lukemiin ei kylläkään päästy, mutta lähelle kyllä. Suurimmillaan keskikulutus käväisi 6,9 – litrassa/100 km.



Koeajetun Verson Active varustus pitää sisällään melko kattavasti kaiken tarpeellisen. Varustetasoon kuuluu mm. ulkoista kromikoristelua, automaatti-ilmastointi, peruutuskamera, vakionopeuden säädin, kosketusnäyttö (Toyota Touch&Go) sekä Bluetooth yhteydet.

Koeajoauton Active varustetason päälle oli vielä asennettu noin 1000 euron arvoinen helmiäisväri sekä saman verran maksava Business pack, joka sisälsi kaasupurkauslähiajovalot, 16 -tuuman kevytmetallivanteet, tummennetut takalasit, sadetunnistimen, hämärätunnistimen ja automaattisesti himmenevän taustapeilin.

Kattavaan turvallisuusvarusteluun kuuluu mm. ABS-jarrut elektronisella jarruvoimien jaolla (EBD), 7-turvatyynyä, TRC-luistonesto, VSC+ ajonvakautus sekä retkahdusvammoja vähentävät etuistuimet ja aktiiviset pääntuet.

2.0 D-4D Activen hinta ilman lisävarusteita on 31.288 euroa.

Suorituskyky 8,3

Dieselissä riittää hyvin vääntöä. Kiihtyvyys on riittävää ja ohituskin onnistuu ongelmitta.

Mukavuus 9,1

Lämmityslaite toimii varsinkin lisälämmittimen ansiosta tehokkaasti. Vakiovarustus on Active tasolla kattava. Säilytystilaa ja muunneltavuutta on riittävästi.

Luotettavuus 8,9

Turvallisuus on nykyaikaisella tasolla. Takuu on 3 vuotta / 100 000 km. Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta.

Ajomiellyttävyys 8,4

Ohjaus on tunnokas ja hallintalaitteet helppokäyttöiset. Näkyvyys on tila-autojen tapaan hyvä ja peruutuskamera auttaa takanäkyvyydessä. Näyttövalikot ovat suomenkieliset.



Ulkonäkö 8,4

Verso sai päivityksen myötä Toyota malliston uuden keulailmeen, joka istuu varsin mukavasti myös tila-autoon. Sisätiloissa tyyli on hyvin tavanomainen.

Polttoaineen kulutus 9,4

Kulutuslupaus on auton kokoon nähden pieni. Koeajossa kulutus kuitenkin nousi lupausta jonkin verran korkeammaksi.

Valmistuslaatu 8,5

Materiaalit ovat laadukkaan oloisia, vaikka kovamuovia onkin käytetty sisätiloissa voimakkaasti.

Sisätilojen suunnittelu 9,5

Sisätiloja on helppo muunnella tarpeen mukaan. Turvallisuus on nykyaikaisen kattava. Säilytystilaa löytyy erinomaisesti. Tavaratilan luukku avautuu korkealle ja lastaus on helppoa.

Luokkansa paras 8,8

Verso on tilaa tarvitsevan autoilijan varteenotettava vaihtoehto, joka varmasti pärjää kilpailijoidensa rinnalla. Halvin se ei luokassaan ole, mutta ei kalleinkaan. Uudistuneelta ulkonäöltään se on luokkansa menevimpiä.

Kokonaisarvio 8,8


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin