Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa 7-paikkainen Peugeot 5008 (vm. 2018) – onnistunut yhdistelmä tilaa ja vaivattomuutta

Seitsemänpaikkainen Peugeot 5008 on kohtuuhintainen vaihtoehto suuremman perheen tarpeisiin. Koeajoimme autoa uudella 8-pykäläisellä automaattivaihteistolla.
Koeajossa 7-paikkainen Peugeot 5008 (vm. 2018) – onnistunut yhdistelmä tilaa ja vaivattomuutta

Kun tarve on seitsemänpaikkaiselle autolle, jossa vähintään viisi istuinta soveltuu täysikasvuisen käyttöön, valinnanvaraa ei alle 40 000 hintaluokassa ole järin paljon. Sen vuoksi Peugeot 5008 on erityisen mielenkiintoinen vaihtoehto uutta kohtuuhintaista tila-autoa etsivälle.

Tai oikeammin kyseessä on katumaasturi (SUV), vaikkei 5008:n nelivetoisena olekaan tarjolla. Yhtä kaikki, Peugeot 5008:n saa kaupasta uutena edullisimmillaan 5-paikkaisena 28 680 eurolla, jonka päälle kaksi lisäpenkkiä kustantavat lisävarusteena maltilliset 850 euroa. Varustetasoja autoon on tarjolla neljä: Access, Active, Allure ja GT. Moottoriksi voi valita 130 heppaisen bensiini- tai dieselmoottorin joko käsivalintaisella tai automaattivaihteistolla. Tehokkaampaa moottoria kaipaavalle myydään 180 hevosvoimaisia versioita niin bensiini- kuin dieselmoottorista.

Perusvarustelu Peugeot 5008:ssa tuntuu olevan kohdillaan ja toiseksi edullisin Active-varustelu kattaa monet perusautoilijan tarpeet. Koeajamaamme Allure-varusteluun kuuluu hienouksina muun muassa mukautuvat LED-ajovalot ja aktiivinen kaistavahti sekä kuolleen kulman varoitin. Pitkiä tavaroita kuljettavalle näppärä ominaisuus on etumatkustajan kumoon taittuva istuin.

Peugeot on pitänyt lisävarusteiden hinnat varsin kohtuullisina, joten omiin tarpeisiin soveltuvaa kokonaisuutta kannattaa tarkastella rauhassa, vaikka lisävarusteisiin ei välttämättä olisikaan aiemmin juuri kajonnut. Esimerkiksi koeajoautomme Allure Comfort Pack maksaa vain 241 euroa ja sisältää sähkösäätöisen kuljettajan istuimen muistipaikoilla, etuistuinten reisituen säädön, sähkötoimisen takaluukun ja älyavaimen. Takaluukussa on myös handsfree-avaustoiminto.

Koeajamamme Peugeot 5008 oli tehokkaimmalla 180-hevosvoimaisella bensiinimoottorilla ja uudella 8-pykäläisellä automaattivaihteistolla varustettu. Kaikilla mahdollisilla lisävarusteilla täyteen ammutun koeajoyksilön hinta kipusi 46 678 euroon, mutta noin 38 000 euron arvoinen 130-heppainen automaattivaihteinen Allure-tason auto olisi allekirjoittaneen valinta. Suuri avattava ja tunnelmavalaistu panoraamakattoikkuna oli toki tyylikäs, mutta 5008:n kaltainen auto ei välttämättä kaipaa sen suurempaa varustekikkailua. Perushyvää aavistuksen tasokkaammalla Allure-varustelulla ja hieman pienempitehoisella moottorilla pärjännee mainiosti.

Peugeot 5008:n yksi suurimmista vahvuuksista on auton mutkattomuus ja hyvät tilat. Kuljettajan paikalla on helppo viihtyä, ja hyvin muotoillut istuimet ansaitsevat erityismaininnan. Myös keskimmäisellä istuinrivillä on hyvin tilaa kaikilla kolmella paikalla. Allure-varustelun istuinverhoilu on paitsi tyylikkään näköinen, se vaikuttaa kestävältä ja helposti puhdistettavalta.

Vaikka Peugeot 5008 on lähtökohtaisesti 5-paikkainen, seitsemänpaikkaisuuden ostamista lisävarusteena kannattaa harkita siinäkin tapauksessa, ettei kahdelle lisäpaikalle olisi aina tarvetta. Istuimet on nimittäin äärimmäisen helppo irrottaa sekä taittaa alas. Tavaratila on kolmannen penkkirivin istuimet irrottamalla valtavat yli tuhat litraa ja kolmannen rivin selkänojat alas taitettuinakin 952 litraa. Tavalliset ruokakauppaostokset on melkeinpä helpoin kuljettaa nostamalla kolmannen rivin istuimet ylös, sillä tilaa on silloinkin monesti riittävästi.

Lapsiperheille oleellisia pientavaroiden säilytyspaikkoja löytyy niitäkin 5008:sta hyvin. Keskikyynärnojan lokero osoittautuu hervottoman syväksi ja keskimmäisen penkkirivin lattiaan on piilotettu tilavat lokerikot, jotka kätkevät sisäänsä mainiosti vaikkapa lasten matkalelut.

Ajettavuuden puolesta Peugeot 5008 on perusvarma suorittaja. Vaikkei 180-heppainenkaan auto mikään tykki ole, tämän luonteiseen autoon riittäisi hyvin pienempitehoinenkin mylly. Hieman yllättäen Peugeotin i-Cockpit -ohjaamoasetelma, jossa ohjauspyörä on pienikokoinen, sopii suureen 5008:aan hyvin. Pienillä ohjausliikkeillä kookaskin auto tuntuu aavistuksen ketterämmältä.

 

Peugeot 5008 Allure PureTech 180 EAT8-automaatti – tekniset tiedot

Hinta alkaen:40 380 euroa

Moottori:1.6-litrainen turboahdettu bensiinimoottori

Vaihteisto:8-vaihteinen automaatti

Suurin teho:133 kW (181 hv) / 5500 rpm

Suurin vääntö:250 Nm / 1650 rpm

Kiihtyvyys 0-100 km/h:8,3 sekuntia

Huippunopeus:220 km/h

Yhdistetty polttoaineen kulutus:7,7 l/100 km (WLTP)

CO2-päästöt:173 g/km (WLTP)

Mitat:pituus 4641 mm / leveys 1906 mm / korkeus 1640 mm / akseliväli 2840 mm

Tavaratila:780 / 1940 litraa

Suurin sallittu perävaunumassa:750/1400 kg

 

Katso Peugeot 5008-mallisarjan uudet autot

Katso Peugeot 5008 Allure PureTech 180 EAT8-automaatti mallin uudet autot

Katso myytävät Peugeot 5008 vaihtoautot

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin