Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Kia Sportage kevythybridinä – etuna parempi ajomukavuus

Suomalaisten suosikkikatumaasturi Kia Sportage on tarjolla myös kevythybridinä. Polttoainesäästöjä merkittävämpänä etuna uusi tekniikka tuo paremman ajomukavuuden.
Koeajossa Kia Sportage kevythybridinä – etuna parempi ajomukavuus

Miltä kuulostaa hybridinä markkinoitava automalli, jonka hiilidioksidipäästöt ovat 180 grammaa kilometrillä? No eihän se lähtökohtaisesti kovin houkuttelevalta vaikuta. Lukema pitää kuitenkin täysin paikkansa Kia Sportage kevythybridimallin kohdalla.

Varsin mutkikkaalla 2,0 CRDi SCR AWD Mild-Hybrid GT-Line A/T -mallimerkinnällä kulkeva auto yhdistää kaksilitraiseen turboahdettuun dieselpataan 48 voltin sähköjärjestelmän, joka kerää liike-energiaa talteen hidastuksissa ja antaa vastaavasti lisävääntöä kiihdytyksiin. Mallinimestä voi päätellä myös auton olevan nelivetoinen ja 8-pykäläisellä perinteisellä automaattivaihteistolla sekä sporttisella GT-Line -varustelulla. SCR-merkintä tarkoittaa puolestaan pakokaasujen urea-puhdistusjärjestelmää, eli naapurikaan ei pääse kuittailemaan saastuttavasta kohuautosta.

Kevythybridijärjestelmä vaikuttaa ennen kokeilua hieman naurettavalta markkinointitermiltä, eihän autolla voi ajaa metriäkään pelkän sähkön voimin. Koeajon aikana järjestelmästä löytyy kuitenkin myös ostamista puoltavia seikkoja. Auton 48 voltin sähköjärjestelmä tuo ajoon ennen kaikkea mukavuutta. Ominaisuus ei ole itsessään ostoperuste, mutta ei siitä mitään haittaakaan ole, päinvastoin.

Kia Sportagen start-stop -järjestelmä toimii liikennevaloista lähdettäessä todella pehmeästi ja dieselmoottorin käynnistymistä ei käytännössä juuri huomaa. Ero autoon ilman kevythybridijärjestelmää on merkittävä. Hidastettaessa esimerkiksi liikennevaloihin polttomoottori voidaan myös sammuttaa jo 30 km/h nopeudessa, jolloin viimeiset kymmenen metriä rullaillaan kuin huopatossuilla, hiljaa ja pehmeästi.

Kookas katumaasturi liikahtaa riittävällä vauhdilla 400 Nm:n väännön ja 185 hevosvoiman ansiosta. Myös perinteinen 8-pykäläinen automaattivaihteisto miellyttää toiminnallaan. Muuten Kia Sportagen ajettavuus yltää hyvään keskikastiin, markkinoilta löytyy täsmällisempiäkin ohjattavia. Etenkin kaupunkinopeuksissa ohjaus tuntuu paikoitellen hakeutuvan herkästi uriin, mikä tuntuu vetelynä ohjauspyörässä. Maantiellä ja moottoritienopeuksissa auto kulkee huomattavasti täsmällisemmän tuntuisesti.

Toisaalta Kia Sportagen vahvuus on juuri siinä, että se on tasaisen vahva jokaisella osa-alueella. Pitkän takuun lisäksi rahalle saa vastinetta arkikäytössä hienosti ja mutkattomasti toimivista ominaisuuksista. Sportagen keskikonsolissa on säilytetty nykymittapuun mukaan ihailtavan suuri määrä perinteisiä käyttökytkimiä ilmastoinnille sekä tietoviihdejärjestelmälle.

Koeajamamme auto oli urheilullinen GT-Line -varustetason yksilö. Sisätilojen herkkuihin siinä kuuluu muun muassa nahkaverhoilu ja ilmastoidut etuistuimet sekä vakiovarustelua parempi JBL Premium -äänentoistojärjestelmä. Hallintalaitteet ovat hyvin kuljettajan ulottuvilla ja ajoasennosta saa helposti miellyttävän. Pääntilaa Sportagessa tuntuu olevan monia saman kokoluokan autoja hieman heikommin. Istuimet voisivat hyvin liikkua korkeussuunnassa vielä alemmas. Osaltaan pääntilaa syö myös koeajoautomme lisävarusteinen avattava kattoikkuna, joka tuo toisaalta mukavasti tilantuntua ja valoa ohjaamoon.

Tilaa Sportagessa on varsin hulppeasti suuremmankin perheen tarpeisiin. Myös takaistuimilla on hyvin tilaa joka suuntaan ja lisämukavuutta voi hakea selkänojien kaltevuus-säädöllä. Selkeän muotoiseen tavaratilaan mahtuu vaivattomasti esimerkiksi lastenrattaat.

Kia Sportage 2,0 CRDi SCR AWD Mild-Hybrid GT-Line A/T – tekniset tiedot

Hinta alkaen:49 780 euroa (Sportage-mallisto alkaen 27 893 euroa)

Moottori:2-litrainen turboahdettu dieselmoottori

Vaihteisto:6-vaihteinen automaatti

Vetotapa:Neliveto

Suurin teho:136 kW (185 hv)

Suurin vääntö:400 Nm / 1750-2750 rpm

Kiihtyvyys 0-100 km/h:9,5 sekuntia

Huippunopeus:201 km/h

Yhdistetty polttoaineen kulutus:5,8 l/100 km

CO2-päästöt:180 g/km (arvio WLTP-normin mukaisista päästöistä)

Mitat:pituus 4485 mm / leveys 1855 mm / korkeus 1645 mm / akseliväli 2670 mm

Tavaratila:439 litraa

Katso myytävät Kia Sportage -mallisarjan uudet autot sekä vaihtoautot.

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin