Koeajossa Seat Arona - yllättävän pirteä ja tilava | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Seat Arona - yllättävän pirteä ja tilava

Seat Arona on uusi kompaktin kokoinen katumaasturi. Nelivetoa autoon ei ole tarjolla, mutta kaasuversio tekee autosta erityisen mielenkiintoisen.
Koeajossa Seat Arona - yllättävän pirteä ja tilava

Montserrat-vuori kohoaa erikoisine huippuineen lähellä Espanjan Barcelonaa. Kompaktin kokoinen katumaasturiuutuus Seat Arona näyttää jylhää vuorenrinnettä vasten vaatimattoman kokoiselta, mutta todellisuudessa autoa voisi luonnehtia pieneksi tilaihmeeksi.

Seat Arona on rakennettu uuden Ibizan pohjalle, mutta autoa voi pitää myös Atecan pikkuveljenä. Kompaktiin ulkokuoreen on mahdutettu mainiot sisätilat pitkillekin kuljettajille. 

Seat Arona

Pienille katumaastureille povataan tällä hetkellä huikeaa menestystä, ja monessa mielessä ennustukset saattavat hyvinkin toteutua, sillä tämän kokoluokan autot tarjoavat monelle niin sanottua golf-luokkaa harkitsevalle lähes yhtä hyvät tilat mutta korkeamman istuma-asennon samalla tai jopa edullisemmalla hinnalla. Monelle autoilijalle se yksinkertaisesti riittää.

Pirteä pikkuturbo

Uuden Seat Aronan hinnat alkavat 18 988 eurosta ja vastoin ennakko-odotuksia myös tämän alkaen hinnat -mallin litran bensaturbo osoittautui koeajossamme yllättävän puhdikkaaksi. Toki konepellin alta kantautuvat pörinät kertovat moottorin tekevän kovasti töitä, mutta riittävän pienellä vaihteella ohituksetkin sujuvat kohtuullisen rivakasti.

Toinen koeajamistamme moottoreista oli 1,5-litrainen uusi bensiinimoottori, joka tarjosi etenkin vuoriston nousuihin mukavasti lisäpuhtia, mutta todennäköisesti suurimman osan valinta osuu silti edullisempaan litran myllyyn. Aronan bensiiniversiot ovat jo myynnissä Suomessa ja myöhemmin valikoima täydentyy kahdella TDI-dieselmoottorilla.

Seat Arona

Varustelun puolesta autoon kannattanee panostaa puolisentoista tuhatta euroa lisää. Kalliimpi Style-varustelu tuo monia käytettävyyttä parantavia ominaisuuksia, kuten vakionnopeudensäätimen, keskikynärnojan eteen sekä peruutustutkan taakse. Kukkaroa syvemmältä kaivamalla vaihtoehtoja tulee tarjolle vielä Xcellence- ja FR-varustetasoista.

Ajamassamme 1,5-litraisessa autossa oli FR-varustetaso, joka oli ulkonäöllisesti hieno, mutta urheilullisesti muotoillut alcantaralla päällystetyt istuimet eivät kaikilta osin vakuuttaneet. Tavalliset kangaspäällysteiset istuimet tuntuivat omalle takamukselle paremmin sopivilta.

Seat Arona

Erilaisia yksittäisiä lisävarusteita löytyy niitäkin Aronaan kohtuullisen suuri määrä. Esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin, erilaisia navigointijärjestelmiä, parempi äänentoistojärjestelmä sekä turvavarusteita, kuten kuolleenkulmanvaroitus. Käytettävyydeltään Aronan multimediajärjestelmä on selkeä käyttää, osin jopa konsernimerkkien vastaavia parempi.

Kaasuversio tarjolle 2018

Seat Arona

Erityisen mielenkiintoiseksi Aronan mallivalikoima kasvaa ensi vuoden puolella, kun auto tulee saataville kaasuversiona. Kyseisen mallin hintaa ei ole vielä julkistettu, mutta Volkswagen-konsernin aiempien kaasuautomallien hinnastoja vertailemalla luvassa lienee kilpailukykyisesti hinnoiteltua ja käyttökustannuksiltaan edullista autoilua.

Nelivetoa Seat Aronaan ei saa, mikä saattaa karsia jonkin verran ostajia. Tavanomaiset mökkitiet Arona kuitenkin suorittaa 19 sentin maavarallaan mainiosti. Tätä demonstroidaksemme poikkesimme koeajon aikana espanjalaiselle kivikkoiselle polulle, joka kulki vuoristossa palaneen metsän halki.

Seat Arona

Kilpailu pienten katumaasturien luokassa tulee olemaan kiivasta, mutta Seat Aronalla on mahdollisuudet pärjätä tässä mittelössä. Auton parhaiksi puoliksi voi nostaa kilpailukykyisen hinnoittelun, luokassaan suurikokoisen tavaratilan (400 litraa), hyvän ajettavuuden sekä terävän ja menevän muotoilun. Seat myös lupaa, ettei Atecan pitkiä toimitusaikoja tulla kokemaan Aronan kohdalla.

Katso myytävät Seat Arona vaihtoautot sekä uudet autot.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin