Koeajossa Skoda CITIGOe iV -täyssähköauto – hinta-laatusuhde kunnossa | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Skoda CITIGOe iV -täyssähköauto – hinta-laatusuhde kunnossa

Ulkoa piskuinen Skoda CITIGOe iV tarjoaa monelle suomalaiselle hyvän vaihtoehdon ensimmäiseksi täyssähköautoksi.
Koeajossa Skoda CITIGOe iV -täyssähköauto – hinta-laatusuhde kunnossa

Olisitko valmis tinkimään tilasta ja mukavuudesta, mikäli voisit hankkia alle 20 000 eurolla täyssähköauton ja ajella jatkossa edullisia kilometrejä? Skoda CITIGOe iV -täyssähköauto osuu hinnallaan ja ominaisuuksillaan todella mielenkiintoiseen markkinarakoon. 

Skodan ensimmäisen täyssähköauton sisarmallin Seat Mii electricin hinta ehdittiin polkea maahantuojan toimesta jo kampanjalla reiluun 15 000 euroon, mikä teki siitä ylivoimaisesti Suomen edullisimman uuden täyssähköauton.

Koska Skoda CITIGOe iV on Seatin kanssa käytännössä täysin sama automalli ulkonäköpiirteitä lukuun ottamatta, suuri kysymys on, pystyykö CITIGOe kiilaamaan jopa Seat Miin ohi Suomen edullisimmaksi sähköautoksi. Skodan maahantuoja ei voinut kommentoida vielä mahdollista hintaa ensikoeajon yhteydessä, mutta selvyys siihenkin tullaan saamaan pian. Sen verran kuitenkin kerrottiin, että varsinaista tarvetta lähteä nokitteluun Seatin kanssa ei ole.

Skoda citigo e iv täyssähköauto

Jos kuvitellaan, että Skoda CITIGOe iV:n hinta tulisi olemaan Suomessa vaikkapa 20 000 euroa, josta saisi vielä valtion täyssähköautotuen 2000 euroa, ensikoeajon perusteella kyseessä on äärimmäisen houkutteleva tuote. Sähköautojen kohdalla myös saatavuus on yksi merkittävä myyntiä edistävä tekijä. Moni voi olla valmis maksamaan muutaman tuhannen enemmän siitä, että auton saa nopeasti.

Pieni, mutta sopii pariskunnalle tai kakkosautoksi 

Sähkö-Skodan pientä kokoa ei kannata liiaksi pelästyä. Eihän tästä toki suurperheen autoksi ole, mutta esimerkiksi pariskunnalle tilat riittävät mainiosti ja ajettavuus on moottoritievauhdeillakin aiempien kokemusten mukaan polttomoottoriversiosta siedettävä. Parhaimmillaan auto on tietysti kaupunkiolosuhteissa.

 

Ajettavuudeltaan CITIGOe on äärimmäisen vaivaton ja ketterä. Sähkömoottorin 212 newtonmetrin vääntö riittää mainiosti kahden aikuisen kuormalla viemään autoa kaupunki- ja taajamanopeuksissa. Vaihteenvalitsimesta on mahdollista valita neljä eri hidastuvuusenergian talteenoton voimakkuutta, ja CITIGOe:n saa voimakkaimmalla asetuksella lähes pysähdyksiin ilman jarrupolkimen painamista.

CITIGOe iV on aina viisiovinen, mutta takapenkki soveltuu lähinnä lapsimatkustajille. Etuistuimilla tilaa on yllättävänkin ruhtinaallisesti, joskin esimerkiksi kuljettajan paikalla jää kaipaamaan kyynärtukea. Perusergonomia autossa on kunnossa pidemmällekin kuljettajalle.

Skoda Citigo e iv tavaratila

Skoda CITIGOe iV:n ajoakun kapasiteetti on 36,8 kWh ja toimintamatkaksi ilmoitetaan WLTP-mittaustavalla 265 kilometriä. Pikalataus onnistuu CCS-pistokkeesta 40 kW:n teholla, joka on moneen kalliimpaan sähköautoon verrattuna aavistuksen hidas, mutta autoon hintaan suhteutettuna täysin kelvollinen.

Käyttökulut ovat huomattavan pienet

Yksi tyypillinen Skoda CITIGOe iV:n ostaja voisi olla kaupungissa asuva autoilija, jolla ei ole kotona mahdollisuutta ladata autoaan. Mikäli päivittäinen ajo koostuisi esimerkiksi 20 kilometrin työmatkasta suuntaansa, 265 kilometrin toimintamatkalla kattaisi kuuden ja puolen päivän työmatkat.

Jos pihasta lähdetään talvella kylmällä akulla, realistinen toimintamatka lienee jossain pikemmin 200 kilometrin tietämillä, mikä sekin riittäisi esimerkkitapauksessa viiden päivän työmatka-ajoihin. Tämä oletuksella, ettei työpaikallakaan pysty autoa lataamaan.

CITIGOe iV:n pikalataus nollasta 80 prosenttiin kestää tunnin, mikä tarkoittaa esimerkiksi K-Latauksen CCS-pikalaturilla 12 euron hintaa. Vastaavasti hitaammalla 7,2 kW:n tehoisella AC-latauspisteellä 80 prosentin varaustaso saavutetaan neljässä tunnissa. Tällöin latauksen hinta olisi K-Latauksen pisteellä 4,8 euroa.

 

Jos oletetaan, että CITIGOe iV:n ostaja tekee muutaman puolen tunnin ruokakauppareissun K-ketjun liikkeissä ja viettää muutaman kerran viikossa pari tuntia kauppakeskuksessa, jossa on AC-latauspiste, auton lataus onnistuu helposti myös ilman kotilatausmahdollisuutta.

Pika- ja AC-latauksen yhdistelmällä yhden akullisen hinnaksi voi CITIGOe iV:n kohdalla laskea noin 10-15 euroa. Näin ollen sadan kilometrin kustannus pyörii noin 5-7,5 eurossa. Säästeliäämpi autoilija pääsee maksullisilla AC-latauspisteilläkin kolmen euron tuntumaan. Kotilatauksessa pääsee pariin euroon.

 

AUTOTALLI.COM

Katso myytävät uudet Skoda CITIGO -mallisarjan autot.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin