Koeajossa uusi Opel Vivaro – ominaisuudet omaa luokkaansa | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa uusi Opel Vivaro – ominaisuudet omaa luokkaansa

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: OPEL Täysin uusi Opel Vivaro vastaa kaikenkokoisten yritysten kuljetustarpeisiin kolmella eri koripituudella sekä ominaisuuksilla, joita ei ole totuttu näkemään pakettiautoissa. Uusi 8-vaihteinen automaatti kruunaa hyvän hinta-laatusuhteen.
Koeajossa uusi Opel Vivaro – ominaisuudet omaa luokkaansa

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: OPEL 

Kun auto hankitaan päivittäiseen työkäyttöön, ei ole yhdentekevää millaisia ominaisuuksia siitä löytyy tehokkaan ja mukavan työnteon mahdollistamiseksi. Koeajoimme uuden Opel Vivaron ja listasimme viisi syytä, miksi auto on loistava valinta yrityksen kuljetustarpeisiin.

1. Uusi 8-vaihteinen automaatti

Uuden Opel Vivaron ehkäpä suurin yksittäinen ajettavuuteen vaikuttava tekijä on uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto, joka toimii hämmästyttävän nöyrästi niin kaupungissa kuin moottoritievauhdissa.

Vaihteenvalitsin on toteutettu sähköisenä pyörösäätimenä, joka on paitsi helppokäyttöinen, myös tilaa säästävä. Eron huomaa etenkin kolmen henkilön istuessa matkustamossa, jolloin keskipaikan jalkatilat ovat aiempaa runsaammat.

Uusi automaattivaihteisto on tarjolla 120 ja 180 hevosvoimaisina tehoversioina, joissa molemmissa on hyödynnetty samaa 2.0-litraista turboahdettua dieselmoottoria. Vaihteiston voi halutessaan kytkeä myös manuaalitilaan, jolloin vaihdot sujuvat ohjauspyörän taakse sijoitetuista siivekkeistä.

2. Hyötykuorma ja vetokyky omaa luokkaansa

Vivaron hyötykuorma kuuluu luokkansa parhaimpiin. Vakiona kantavuus on 1000 kg, mutta se on mahdollista päivittää valinnaisesti myös 1,4 tonniin. Vivaron voi valita neljällä eri korityypillä ja kolmella eri koripituudella. Tilavuudeltaan tavaratila on koripituudesta riippuen 5,1-6,6 kuutiometriä ja kyytiin mahtuu kaksi tai kolme Euro-lavaa.

Käytettävyydeltään tavaratila on myös äärettömän helppo laajalti aukeavien taka- ja sivuovien ansiosta. Lisävarusteena Vivaron sivuovet voi päivittää sähköisesti toimiviin, jolloin niissä on myös handsfree-toiminto.

Kuljetuskapasiteetti ei kuitenkaan rajoitu vain auton omaan tavaratilaan, sillä uuden Vivaron perään on mahdollista kytkeä jopa 2,5 tonnin vaunu. Jarruton vetopaino on aina 750 kg ja suurin sallittu jarrullinen vetopaino on 1,8-2,5 tonnia moottorista ja vaihteistosta riippuen. 

3. FlexCargo-läpilastaus

Opel Vivaron kuljetuskyvyistä tulee erikseen nostaa esille näppärä FlexCargo-niminen läpilastausratkaisu. Sillä tarkoitetaan tavaratilan oikeassa etulaidassa sijaitsevaa luukkua, jonka avaamalla autossa voi kuljettaa jopa 4,02 metriä pitkiä tavaroita.

Läpilastausluukku aukeaa helposti yhdestä hakasesta kääntämällä, minkä jälkeen oikeanpuoleinen etuistuin taitetaan yhdellä helpolla kädenliikkeellä yläasentoon.

4. Taloudellinen hankkia ja ylläpitää

Erinomainen hinta-laatusuhde kulkee sisäänrakennettuna ominaisuutena Opelin automalleissa, olipa kyseessä henkilö- tai pakettiauto. Uuden Vivaron hinnat alkavat 28 240 eurosta ja Opelin hyötyajoneuvot ovat tunnetusti elinkaarikustannuksiltaan kilpailukykyisiä.

Vaikka Vivaron valitsisi tehokkaimmalla 180-hevosvoimaisella moottorilla, polttoaineenkulutus on helppo pitää maltillisena jopa moottoritienopeuksilla, kiitos uuden 8-vaihteisen automaatin. Läpi Vivaro-malliston yhdistetty polttoaineenkulutus on vain 5,3 – 5,9 litraa sadalla kilometrillä.

Vivaron huoltoväli on 2 vuotta tai 40 000 / 50 000 kilometriä. Auton takuu on kolme vuotta tai 90 000 kilometriä.

5. Varustelu yllättää

Opel Vivaron ostamisessa ei tarvitse vaivata päätään varustelun suhteen, sillä auto perusvarustelultaan aina kattavaa Enjoy-tasoa. Vakiovarusteluun kuuluu muun muassa kaukosäädettävä Webasto, FlexCargo-läpilastausluukku, kuljettajanistuimen korkeussäätö ja kyynärnoja, vakionopeudensäädin ja ajovaloautomatiikka.

Lisävarustelistan houkuttelevuutta lisää hyvin maltilliset hinnat ja varusteiden monipuolisuus. Esimerkiksi kuljettajan heijastusnäyttö kuuluu varusteisiin, joita pakettiautoissa ei ole totuttu näkemään. Esimerkiksi tehokkaat xenon-ajovalot maksavat vain 558 euroa, peruutuskamera 353 euroa ja 7-tuumainen tietoviihdejärjestelmä 261 euroa. 

Yksittäisten lisävarusteiden ohella autoa voi varustella erilaisilla varustepaketeilla, joista muun muassa reilun tuhannen euron Safety-paketti tuo autoon kattavan määrän kuljettajaa avustavia järjestelmiä.

Tutustu monipuoliseen Opel Vivaro -mallistoon.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin