Kuin halpuutettu japanilainen – arvaisitko yllättävän laadukkaan SsangYong Korandon hinnan? | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kuin halpuutettu japanilainen – arvaisitko yllättävän laadukkaan SsangYong Korandon hinnan?

Suomessa lähes tuntematon korealainen SsangYong ei voi laittaa autojensa hintaan brändilisää. Sen takia täysin uuden Korandon hinta saattaa yllättää.
Kuin halpuutettu japanilainen – arvaisitko yllättävän laadukkaan SsangYong Korandon hinnan?

Etuviistosta katsottuna siinä on hieman Volkswagen Tiguanin näköä, sivulta ja perästä ilme näyttää enemmän Toyota RAV4:ään viittaavalta. Täysin uusi neljännen sukupolven SsangYong Korando tähyää aiempaa suurempaan tietoisuuteen Euroopassa, mikä näkyy paitsi sekä automallin laatuvaikutelmassa että hinnassa. 

Ensimmäinen kuluttajan kannalta oleellinen kysymys on se, uskaltaako lähes tuntematomasta automerkistä lähteä hieromaan kauppoja? SsangYongia tuo maahan yksi maamme suurimmista automaahantuojista, Bassadone Automotive Nordic, jonka paremmin tunnettuja merkkiedustuksia ovat muun muassa Hyundai, Renault, Peugeot, Citroën ja Suzuki. Korealähtöisen SsangYongin taustalta löytyy siis perinteikäs ja Suomen markkinoihin vahvasti panostanut toimija.

Toisekseen SsangYongin autoille saa viiden vuoden tai 100 000 kilometrin takuun. Se on varsin hyvä lupaus, vaikkei aivan toisen korealaisen, eli Hyundain, seitsemän vuoden kilometrirajoituksettomaan takuuseen ylläkään.

Vakuuttaako Korando?

Vaikkei autoja ostetakaan kokosegmenttien mukaan, vaan kulloiseen tarpeeseen ja budjettiin, uusi SsangYong Korando sijoittuu kokonsa puolesta C-segmentin katumaastureihin. Samasta kokoluokasta löytyy muun muassa Nissan Qashqaita, Hyundai Tucsonia, Toyota RAV4:ää ja Volkswagen Tiguania. Tässä segmentissä kauppa käy vilkkaasti, joten SsangYongin hamuilema aiempaa suurempi markkinaosuus myynnistä tuntuu loogiselta.

 

SsangYong Korando tuntui jo kevään Geneven autonäyttelyssä yllättävän laadukkaalta omiin ennakko-odotuksiin nähden. Nyt kun auton hinnaston on nähnyt ensikertaa, hattu on nostettava päästä. Kuluttajien sydämiin rynnitään nimenomaan hinta edellä.

SsangYong Korandon hinnat vaihtelevat 21 990 ja 31 990 euron välillä. Suomeen autosta tuodaan käytännössä viittä eri malliversiota. Bensiinikoneesta tarjolla sekä etuvetoiset että nelivetoiset mallit niin automaatti- kuin käsivalintaisella vaihteistolla. Dieselmoottorilla ryyditetty malli on aina nelivetoinen, automaattivaihteinen ja parhaalla Quartz-varustelulla. Kyseinen varustelutaso on myös kaikissa bensiinimalleissa edullisinta etuvetoa lukuun ottamatta.

Ensimmäinen ajatus Korandoon istuessa on se, että jos merkin logot peittäisi, sokkotestissä autoa voisi luulla niin sanotusti paremmaksi brändiksi. SsangYong on kuin päivittäistavarakaupan omat halpuutusmerkit, jotka pärjäävät maku- ja laatutesteissä tunnetuille brändeille, mutta hinnan brändilisä loistaa poissaolollaan. 

Reilusti varusteita

Hetken hypistelyn jälkeen ohjaamo tuntuu toki hieman muoviselta, mutta muuten laatuvaikutelmassa ei ole suurempaa nokan koputtamista. Nahkaverhoillut ja tuuletetut istuimet tuovat yleisvaikutelmaan reilusti arvokkuutta. Niiden säätövarat riittävät hyvin pitkällekin kuljettajalle, mutta ergonomia on vain keskitasoa. Perhekäyttöä ajatellen tilat riittävät hyvin, vaikka takaistuimille asettuisi useampi kookas teini-ikäinen. Takaselkänojien kaltevuutta pystyy myös säätämään. Tavaratilaa SsangYong Korandosta löytyy 551 litran edestä.

Traileria vetäviä kiinnostavat suurimmat sallitut vetopainot ovat bensiinimoottorin kanssa 1500 / 500 kg ja dieselissä 2000 / 750 kg. 

Uusi SsangYong Korando on saanut Euro NCAP:n törmäystesteissä täydet viisi tähteä. Kuljettajaa avustaviin vakiovarusteisiin kuuluu esimerkiksi törmäyksen estojärjestelmä jalankulkijoiden tunnistuksella, aktiivinen kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus sekä kuljettajan vireystilan valvonta.

Lisähinnasta Korandoon voi hankkia muun muassa mukautuvan vakionopeudensäätimen, autosta poistumisavustimen, katvealueen valvonnan ja risteävän liikenteen varoituksen. Mielenkiintoinen lisävaruste on myös reilunkokoinen digitaalimittaristo, joka vaikuttaa lyhyen koeajon perusteella varsin pätevältä. Digimittaristo kustantaa noin 600 euroa, nahkaverhoilu vajaat 800 euroa ja led-ajovalot noin 600 euroa. Yksittäisten lisukkeiden sijaan hinnastosta kannattanee poimia varustepaketteja, joiden hinnat ovat maltilliset.

Ensifiilikset 1.6-litraisesta dieselmoottorista ovat positiiviset. Perinteinen automaattivaihteisto tekee nöyrästi töitä yhdessä 136-heppaisen ja 324 newtonmetriä vääntävän moottorin kanssa. Ohjaus on perushyvää tasoa ja alusta vaikuttaa jämäkältä, joskin aavistuksen pintakovalta. Pintakovuus tuntuu kuitenkin olevan nykyään varsin yleistä merkistä riippumatta. 

Oleellinen kysymys tällä hetkellä on se, milloin Korandosta tullaan näkemään hybridi- ja sähköversiot. Maahantuojan mukaan ensin markkinoille tuodaan täyssähköversio alkuvuodesta 2021 ja sen jälkeen hybridivoimalinja.

Kaiken kaikkiaan SsangYong Korando tuntuu etenkin hinta huomioiden erinomaiselta tuotteelta. SsangYong on itse asiassa Etelä-Korean vanhin automerkki, joten minkäänlaista pioneerituotetta autonostajille ei olle tarjoamassa. Siitä huolimatta kynnys merkin ostamiselle tuntuu korkealta. Rohkealle autonostajalle Korando voi kuitenkin tarjota laatua ilman brändilisää hinnassa.

SsangYong Korando – Suomen hinnasto: 

G1.5T 2WD 6MT Crystal – 21 990 euroa

G1.5T 2WD 6AT Quartz – 26 990 euroa

G1.5T 4WD 6MT Quartz – 26 990 euroa

G1.5T 4WD 6AT Quartz – 29 990 euroa

D1.6 4WD 6AT Quartz – 31 990 euroa

 

AUTOTALLI.COM

Katso SsangYong-malliston uudet autot

Katso SsangYong Korando-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät SsangYong vaihtoautot

Katso myytävät SsangYong Korando vaihtoautot

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin