Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Onko tässä ensi vuoden tyylikkäin sähköauto? e-DS 3 Crossback toimii myös ilman avainta

PSA-konserniin kuuluva DS Automobiles kertoo tuovansa ensi vuonna markkinoille täyssähköauton uudesta DS 3 Crossbackista.
Onko tässä ensi vuoden tyylikkäin sähköauto? e-DS 3 Crossback toimii myös ilman avainta

Tyylikkääseen muotoiluun ja premium-tasoiseen viimeistelyyn panostava DS on toistaiseksi suomalaisille varsin uusi tuttavuus. Citroënista eriytetty automerkki on tuomassa oman näkemyksensä viime vuosina suosioon nousseeseen kompaktien katumaastureiden sarjaan.

Uusi DS 3 Crossback -nimellä kulkeva automalli tulee tarjolle bensiini- ja dieselmoottoreilla, mutta suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla markkinoille tulevaan täyssähkömalliin, e-DS 3 Crossbackiin.

Sähköautouutuuden toimintamatkaksi kerrotaan 300 kilometriä WLTP-mittaustavalla laskettuna. Lukua voi pitää jopa paperilla ilmoitetuksi arvoksi varsin realistisena, sillä 50 kWh:n akustolla kolmensadan kilometrin toimintamatka tarkoittaisi noin 16,6 kWh/100 km keskikulutusta.

Uuden e-DS 3 Crossbackin lataus onnistuu nopeimmillaan 100 kW:n teholla pikalatauspisteellä. Näin ollen matkantekoa varten autolla voi hyödyntää paitsi jo olemassa olevaa kattavaa 50 kW:n pikalatausverkostoa, myös tulevia suurteholatausasemia, jotka kykenevät antamaan virtaa 100 kW:n teholla. Suomen ensimmäinen suurteholatausasema on jo käytössä Lohjan ABC-liikennemyymälän yhteydessä.

Myös kotilatauksen ja niin sanotun asiointilatauksen nopeus on e-DS 3 Crossbackissa hyvällä tasolla. Auton sisäinen laturi on teholtaan 7 kW, mutta lisähinnasta tehon voi nostaa 11 kW:iin. Käytännössä 7 kW:n teholla ladattaessa tunnin ostoskeskusreissun aikana autoon saadaan karkeasti noin 50 kilometrin edestä toimintamatkaa.

Sähköautouutuuden moottori on teholtaan 136 hevosvoimaa (100 kW) ja enimmäisvääntö 260 Nm. Kiihtyvyydeksi 0-100 km/h kerrotaan 8,7 sekuntia, mutta arkikäytössä ehkäpä oleellisempi on rivakka 3,3 sekuntia 0-50 km/h matkalla.

Erottuvan muotoilun ja viimeistelyn lisäksi DS 3 Crossbackissa kerrotaan panostetun kuljettajaa avustaviin teknologioihin sekä helppokäyttöisyyteen. Tarjolle tulee esimerkiksi täysin automaattinen pysäköintiavustin sekä mahdollisuus käyttää autoa ilman avainta älypuhelinsovelluksen avulla. Sovellus perustuu Bluetooth-yhteyteen, jolloin autoon pääsee myös siinä tilanteessa, että matkapuhelinverkko olisi pois pelistä. Auton jako onnistuu samanaikaisesti enimmillään viidelle käyttäjälle.

Katso myytävät DS-merkin uudet automallit.

Teksti: Teemu Granström / Kuvat: DS Automobiles


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin