Opel Grandland X Hybrid4 – Opelin ensimmäinen plugin-hybridi | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Opel Grandland X Hybrid4 – Opelin ensimmäinen plugin-hybridi

Opel on kertonut aloittavansa mallistonsa sähköistämisen Grandland X -katumaasturista, joka saa peräti kaksi sähkömoottoria bensiinimoottorin rinnalle.
Opel Grandland X Hybrid4 – Opelin ensimmäinen plugin-hybridi

Grandland X 4Hybrid on Opelin ensimmäinen pistokkeesta ladattava hybridiauto, jonka voimalinjaa voi pitää varsin mielenkiintoisesti toteutettuna. Siinä yhdistyy 1.6-litrainen turboahdettu bensiinimoottori sekä molemmille akseleille sijoitetut sähkömoottorit. Yhteistehoa järjestelmästä saadaan irrotettua enimmillään 300 hevosvoimaa, joten autolta löytyy suuresta koostaan huolimatta myös menohaluja.

Etuakselille sijoitettu sähkömoottori on yhdistetty 8-portaiseen automaattivaihteistoon, mutta taka-akselin moottori on tasauspyörästön yhteydessä ja tarjoaa näin ollen nelivedon tilanteen niin vaatiessa.

Akkukapasiteettia Opel Grandland X 4Hybridissä on 13,2 kWh:n edestä ja sillä kerrotaan saavutettavan 50 kilometrin toimintamatka pelkällä sähköllä WLTP-mittaustavan mukaan laskettuna.

Lataus tapahtuu joko suko-pistokkeesta 3,3kW/16A:n teholla, tai vaihtoehtoisesti Type2-kaapelilla. Kuljettajan kerrotaan pystyvän vaikuttamaan jarrutusenergian talteenoton, eli rekuperoinnin, voimakkuuteen erityisellä painikkeella. Tällöin sähkömoottoreiden energiantalteenotto on niin voimakas, ettei tavallisessa liikenteessä tarvitse käyttää lainkaan jarrupoljinta auton pysäyttämiseksi.

Täyssähköisiä Opel-malleja odottavalle seuraavat 20 kuukautta ovat mielenkiintoista aikaa, sillä tänä aikana markkinoille tuodaan täyssähköautot Corsasta, Zafira Lifesta, Vivarosta ja Mokka X:stä.

 

AUTOTALLI.COM

Katso Opel-malliston uudet autot

Katso Opel Grandland X-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Opel vaihtoautot

Katso myytävät Opel Grandland X vaihtoautot

 

Teksti: Teemu Granström / Kuva: Opel

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin