Sähköautojen kysyntä käy nyt poikkeuksellisen kuumana Autotallissa | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Sähköautojen kysyntä käy nyt poikkeuksellisen kuumana Autotallissa

Moni on alkanut harkitsemaan sähköautoa polttomoottoriauton tilalle bensan ja dieselin hinnannousun seurauksena.
Sähköautojen kysyntä käy nyt poikkeuksellisen kuumana Autotallissa

Polttoaineiden litrahinnat ovat nyt nousseet poikkeuksellisen korkeiksi. Tilanne johtuu Venäjän hyökkäyssodasta ja maalle sen seurauksena asetetuista pakotteista, eikä siihen tällä hetkellä näy helpotusta ainakaan lähitulevaisuudessa.

Osa autoilijoista onkin kääntänyt katseensa sähköautojen puoleen. Autotallin kävijöiden keskuudessa näkyy, miten kiinnostus kokonaan tai osittain sähköllä kulkeviin ajoneuvoihin on maaliskuun aikana kasvanut.

“Kysyntäpiikki näkyy selvästi”, vahvistaa Autotalli.comin tuotepäällikkö Janne Putkonen. "Osa varmasti harkitsee nyt hintojen noustessa ensimmäistä kertaa sähköllä kulkevaa peliä. Toisille tilanne antaa viimeisen sysäyksen jo harkinnassa olleen sähköauton hankintaan.”

Sähköautoja selaillaan tavallista enemmän

Sähköautojen hakumäärät Autotallissa tuplaantuivat sodan alkamisen jälkeen. Maaliskuun puolivälissä viikoilla 10 ja 11 täyssähköautoja haettiin sivustolla 117 % enemmän kuin viikoilla 6 ja 7, eli helmikuun puolivälissä ennen Venäjän hyökkäystä. Kun mukaan otetaan viikko 12, kasvu tasaantui hieman, mutta hakuja oli edelleen 108 % viikkoihin 6 ja 7 verrattuna.

Plug-in-hybridien kiinnostuksessa on näkynyt vastaava, tosin hieman pienempi piikki. Vertaillessa viikkoja 6 ja 7 viikkoihin 10 ja 11, ladattavien hybridien hakeminen kasvoi 58 prosenttia. Yhteensä viikkojen 10-12 hakumäärät olivat 56 % korkeampia kuin viikoilla 6 ja 7.

“Kävijöiden tekemät sähköautothaut ovat pysyneet useamman viikon selkeästi tavanomaista tasoa korkeammalla”, Putkonen sanoo.

Muutos näkyy myös leasingissa

Autotallissa on laaja valikoima leasingsopimuksella hankittavia autoja. Myös leasingien kysynnässä näkyy sähkö- ja hybridiautojen suosio.

Leasingkilpailutuksia tehdään eniten bensiinikäyttöisistä ajokeista, mutta niiden osuus oli maaliskuussa tavallista matalampi. Samalla täyssähkö- ja hybridiautojen kilpailutusten osuus nousi.

Helmikuun kilpailutuksista lähes puolet, 47 % tehtiin autoista, jotka kulkevat bensiinillä. Maaliskuussa osuus tipahti 38 prosenttiin. Samalla täyssähköautojen osuus nousi helmikuun 13 prosentista 18 prosenttiin. Hybridejä maaliskuussa kilpailutetuista autoista oli joka neljäs, kun helmikuussa niitä oli vielä vajaa viidennes, 19 %.

Volvo ja Tesla suosituimpia

Mitkä mallit sitten ovat halutuimpia? Autotallin suosituimpien mallien haussa sähköautoista nousee odotetusti ykköseksi Tesla Model 3. Toiseksi haetuin täyssähköauto on Skoda Enyaq.

Hakuja, joissa kyseisestä mallista on valittu käyttövoimaksi sähkö, on tehty eniten Volvo XC40:llä. Toiseksi eniten on haettu suomalaisten luottoauton, Volkswagen Golfin, sähköpainosta.

Plug-in-hybrideistä vilkkaimmin on katseltu Volvon mallia XC60. Kakkosena on Volkswagen Passat.

Tutustu sähköautojen valikoimaan >>

Tutustu hybridivalikoimaan >>

Kilpailuta sinulle sopiva yksityisleasing-auto >> 

Teksti: Anna-Kaisa Mäkinen
Kuva: Teemu Granström

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin