Suomalaisten suosikki-SUV saa uuden moottorin – Nissanin ja Mercedes-Benzin yhteistuotos | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Suomalaisten suosikki-SUV saa uuden moottorin – Nissanin ja Mercedes-Benzin yhteistuotos

Nissan Qashqain bensiinimoottorivalikoima yksinkertaistuu, kun uusi 1,3-litrainen moottori korvaa nykyiset 1,2- ja 1,6-litraiset vaihtoehdot.
Suomalaisten suosikki-SUV saa uuden moottorin – Nissanin ja Mercedes-Benzin yhteistuotos

Nissan Qashqai on ollut suosittu katumaasturi paitsi Suomessa, auto on pitänyt myydyimmän SUV:n titteliä myös Euroopassa.  Tiukentuvien päästötavoitteiden myötä Qashqain moottorivaihtoehdot kerrotaan laitettavan kerralla uusiksi yhdessä Daimlerin kanssa suunnitellun 1,3-litraisen bensiinimoottori myötä.

Moottorin voi valita Qashqain nokalle joko 140 tai 160 hevosvoimaisena versiona. Vaihteistoksi on tarjolla 6-vaihteinen manuaalivaihteisto sekä Nissanille täysin uusi 7-vaihteinen DCT-kaksoiskytkinvaihteisto. Moottorin suurimmaksi väännöksi kerrotaan pienempitehoisessa versiossa 240 Nm, tehokkaammassa manuaalivaihteisessa 260 Nm, ja kaksoiskytkinversiossa 270 Nm. 

Moottorin kerrotaan täyttävän uudet Euro 6d-Temp -päästömääräykset CO2-päästöjen vaihdellessa 121-131 g/km välillä. Yhdistetyksi polttoaineenkulutukseksi ilmoitetaan 5,3-5,8 litraa sadalla kilometrillä teho- ja vaihteistovariaatiosta riippuen. Polttoaineen kulutusta on pystytty leikkaamaan väistyviin bensiinimoottoreihin nähden muun muassa polttoaineen ruiskutusjärjestelmää ja palotilaa parantamalla, hiukkassuodattimella ja turboahdinta optimoimalla.

Aiempaa väkevämmin vääntävän moottorin eduiksi lukeutuu myös pienentynyt ajomelu. Moottori on syntynyt Renault-Nissan-Mitsubishi -allianssin ja Daimlerin yhteistyönä. Samaa moottoria kerrotaan hyödynnettävän myös Mercedes-Benzin henkilöautoissa. Uutuusmoottoria on testattu 40 000 tunnin ja 300 000 koeajokilometrin edestä, ja sen arvioidaan löytävän jatkossa yli puolesta uusista Qashqai-autoista.

Autotalli.com
Nissan Qashqai vaihtoautot
Nissan Qashqai uudet autot

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin