Tämän rengasvalmistajan kumit löytyvät yhä useammasta uudesta autosta | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tämän rengasvalmistajan kumit löytyvät yhä useammasta uudesta autosta

Japanilainen Bridgestone valittiin vuonna 2018 yhteensä 15 eri autovalmistajan yli 40 automalliin ensiasennusrenkaaksi.
Tämän rengasvalmistajan kumit löytyvät yhä useammasta uudesta autosta

Kun autokaupasta lähtee tehdastilatun täysin uuden auton kanssa, siinä on alla niin sanotut ensiasennusrenkaat. Nämä renkaat autovalmistaja valitsee parhaaksi katsomiensa kriteerien perusteella tyypillisesti joltain maailman johtavista rengasvalmistajista. Monesti rengasvalmistajat myös tekevät tiivistä yhteistyötä autovalmistajien kanssa ja muokkaavat renkaita vastaamaan kunkin automallin erityistarpeita. 

Maailman suurin rengasvalmistaja Bridgestone kertoo kasvaneensa ensiasennusrengastoimittajana vuonna 2018 peräti 30 prosentilla. Viime vuonna kumiyhtiö valittiin yli 120 tehdasasennukseen EMEA-alueella (Eurooppa, Lähi-itä, Afrikka).

Siinä missä autovalmistajia voidaan kutsua premium-etuliitteellä, sama pätee myös rengaspuolella. Bridgestone kuuluu premium-rengasvalmistajiin, ja Euroopassa merkin kehitystyötä tehdään pääosin Italiassa Rooman lähellä, missä Autotallikin pääsi vierailemaan viime vuonna.

Bridgestonen portfoliosta löytyy merkkejä kuten Toyota, Mercedes-Benz, Porsche ja Opel. Valmistaja toimii myös Audin, Seatin ja Skodan ensisijaisena toimittajana sekä Volkswagen Groupin strategisena kumppanina. Viime vuoden merkittäviin aluevaltauksiin voidaan lukea Bridgestonen kumppanuus BMW:n kanssa. Bridgestonen ensiasennusrenkaat valittiin uusiin 3- ja 7-sarjan autoihin, X5 ja X7 -sarjan katumaastureihin sekä uuteen Z4:ään.

Ensiasennusrengasta voi pitää eräänlaisena käyntikorttina, sillä se on ominaisuuksiltaan sellainen kuin autovalmistaja on kyseiseen automalliin halunnut. Renkaan suunnittelussa voidaan painottaa erilaisia ominaisuuksia kuten vierintävastusta ja polttoaineenkulutusta, melunvaimennusta, ajomukavuutta tai ajokäyttäytymistä. Esimerkiksi sähköautoissa kuten BMW i3:ssa painotus on enemmän pienen vierintävastuksen saavuttamisessa kuin vaikkapa Ferrari Portofinossa, jonka renkaissa korostettaneen hyvää ajettavuutta. Renkaan suunnittelu on aina tasapainoilua erilaisten ominaisuuksien välillä.

Bridgestonen tutkimusten mukaan eurooppalainen kuluttaja ajaa autolla keskimäärin 17 234 kilometriä vuodessa. Renkaiden odotetaan puolestaan kestävän keskimäärin 38 049 kilometriä, eli vähintään yli kaksi vuotta päivittäisessä käytössä ilman renkaiden kausivaihtoja. Näin ollen suomalaisissa olosuhteissa rengas-sarjan uusiminen on ajankohtaista karkeasti noin neljän vuoden välein.

Bridgestone kertoo, että ensiasennusrenkaat kattavat noin 70 prosenttia merkin koko rengasvolyymista, joten liiketoiminnan kannalta sillä on suuri merkitys. Toisaalta kuluttajalle valinta renkaiden uusimisen yhteydessä saattaa helpottua, kun ensiasennusrenkaan mallin tietää suunnitellun juuri omaan autoon parhaiten sopivaksi. Hinnat eri premium-rengasmerkkien välillä kun ovat lopulta varsin pieniä.

Lue lisää autonrenkaista:
Rengasmääräykset ja rengastyypit
Renkaiden huolto ja säilytys
Renkaiden turvallisuus ja rengastestivoittajat
Renkaanvaihto
Rengasmerkinnät
Tarkista nämä asiat ennen renkaanvaihtoa 

 

Teksti ja kuva: Teemu Granström

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi